Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Erődítések
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Erődítések

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 21 19:22 #39896

A regiment egyik számában pontosan errről volt szó, holnap konkrét adatokkal jövök:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 21 19:26 #39897

Szerintem könyv is jelent meg róla
Szabó József János Az Árpád-vonal
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 21 19:47 #39903

Károly vonal??
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 21 21:46 #39915

• Roland
fell írta:
Szerintem tettek is voltak

Nem kizárt. Az viszont tény, hogyha létrejön, Magyarország lett volna Közép-Európa védelmező pajzsa.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 21 23:53 #39922

Roland írta:
fell írta:

Nem kizárt. Az viszont tény, hogyha létrejön, Magyarország lett volna Közép-Európa védelmező pajzsa.

Egyszer már voltunk: Következmény: 150 éves török uralom, a magyar lakosság 4 millióról, 0,8 millióra való csökkenése, az ország szétszakadása.
Az előbbi a korabeli Anglia népessége volt, az utóbbi meg...

Az elpusztított reneszánsz értékeinkről, és a török uralom utáni bevándoroltatásról, és népességhígulásról, valamint a gazdag középkori Magyarországnak a kora-újkorra történő elképesztő elszegényedéséről, kifosztottságáról, és kulturálatlanná válásáról ne is beszéljünk.

Jó kis buli ez a védelmező pajzs!<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-22 01:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 08:40 #39940

• Zeki
Hát igen, szerintem köszöntük nem kértünk az újabb pajzs szerepből!
Magyarországnak az volt bukása, onnantól váltak a dolgok irányíthatatlanná (jó részt). Amit Mátyás és az elődök csináltak (kivéve a tékozló-pazarló királyokat), minden elveszett. Ahogy Hajcihő mondta, kell a francnak még egy \&quot;pajzs\&quot; szerep...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 20:12 #39962

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
fell írta:

Egyszer már voltunk: Következmény: 150 éves török uralom, a magyar lakosság 4 millióról, 0,8 millióra való csökkenése, az ország szétszakadása.

Az elpusztított reneszánsz értékeinkről, és a török uralom utáni bevándoroltatásról, és népességhígulásról, valamint a gazdag középkori Magyarországnak a kora-újkorra történő elképesztő elszegényedéséről, kifosztottságáról, és kulturálatlanná válásáról ne is beszéljünk.

Jó kis buli ez a védelmező pajzs!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-22 01:54

Sajnálatos módon a török jött volna anélkül is, hogy pajzsnak használnak minket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 20:16 #39963

• Roland
Zeki írta:
Hát igen, szerintem köszöntük nem kértünk az újabb pajzs szerepből!
Magyarországnak az volt bukása, onnantól váltak a dolgok irányíthatatlanná (jó részt). Amit Mátyás és az elődök csináltak (kivéve a tékozló-pazarló királyokat), minden elveszett. Ahogy Hajcihő mondta, kell a francnak még egy \&quot;pajzs\&quot; szerep...

Teljesen igaz. Tulajdonképp 1526-tól ült a nyakunkon török, habsburg, náci, szovjet...
Véletlenül sem lehetett nyugalmunk
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 20:20 #39965

Hát a németek nem voltak itt valami sokáig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 20:30 #39969

• Roland
panzer2 írta:

Nem az ittlét mennyisége, hanem a minősége.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 23:44 #39976

Roland írta:
Hajcihő írta:
Roland írta:
fell írta:

Jó kis buli ez a védelmező pajzs!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-22 01:54

Sajnálatos módon a török jött volna anélkül is, hogy pajzsnak használnak minket.

Ez így igaz, következésképpen ezt a szerepet önként felvállalni, nem lenne egyéb, mint elmebaj.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 22 23:44 #39977

Roland írta:
panzer2 írta:

Nem az ittlét mennyisége, hanem a minősége.

Stimt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 23 05:15 #39991

• Zeki
Lehet nem voltak itt sokáig, de itt voltak, és amit tudtak el is vittek, a \&quot;hű barátok\&quot;.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 23 06:14 #40000

Zeki írta:
Lehet nem voltak itt sokáig, de itt voltak, és amit tudtak el is vittek, a \&quot;hű barátok\&quot;.

A nácik ,,elvitték Budapestet\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Erődítések 2010 aug. 23 06:17 #40002

• Zeki
Tönkre tették, lerombolták a hidakat, hogy feltartsák a szovjeteket.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla