Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 24 15:44 #6521

• művésznő
Ez afféle kommunista felfogás: ami a tiéd, az az enyém is, ami a enyém, ahhoz neked semmi közöd.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 24 18:10 #6526

• Liberator
Ha már itt tartunk, Amerika adott repülőgépet is. Pl. P-39 Aircobra-t, C-47-est, amit gyártottak is Li-2 néven.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 24 19:08 #6534

• művésznő
Látjátok milyen nagyvonalú adakozók az amerikaiak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 25 11:17 #6552

• GIXeRCool
Na igen, csak nem tudni mit kaptak cserébe....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 25 21:19 #6577

• Kurt Tank
Nagy büdö semmit! Hacsak nem vesszeük ellenszolgáltatásnak azt, hogy a lehető legnagyobb létszámú német eröket kötöttöttek le akeleti fronton.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 25 21:30 #6580

• GIXeRCool
Pontosan ez volt a szerződés kritériuma....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 26 18:03 #6608

• Dent
Nem tudom feltették már azt hogy mi lett volna ha Japán nem támadja meg Amerikát (Pearl Harbor-nél)? Akkor lehet hogy Amerika késöbb vagy egyáltalán nem lépett volna be a hábórúba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 27 19:20 #6625

• Dimitrij
Egyszermár volt téma, de most vmivel többen vagyunk, szóval szerintem újra vehetjük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 27 19:25 #6626

• koszta
Vegyük újra, hátha lesznek benne újdonságok.
Szóval Amerika belépése várható volt, nem maradnának ki ilyen dolgokból, amivel kaszálni lehet később. Most néztem egy filmet, amiben az mondták \"megnyertünk két világháborút\". Amerikai filmben ezt már így kijelentik. Érdekes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 27 19:59 #6635

• Bazooka Joe
Csak azért szállt volna be ha támadás éri... ha nem Pearl Harbor-nál akkor másutt - máshol, más miatt...

Amerikaiak vagyunk. A világ más országai boldoguljanak ahogy tudnak. Kb. ezt vallották.

Én még olyat is hallottam, hogy tudták, hogy be fog következni a Pearl Harbor-i katasztrófa mégsem tettek ellene semmit...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 28 08:17 #6636

• művésznő
Biztos több minden is közre játszott. Azért gondoljátok meg, hogy olyan a világ (és már akkor is olyan volt), hogy nem igazán lehet \"kimaradni\" a dolgokból. Amerikára is negatívan hatott volna, ha ölbe tett kézzel végignézi az európai (illetve világ-)háborút. Nem beszélve arról, hogy a feketéket leszámítva, az amerikai emberek Európából származtak és ez azért érzelmileg is jelentett annyit, hogy ne legyen közömbös az öreg kontinens sorsa.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 28 14:50 #6640

• Liberator
Bizony, tudták előre, a kémek jelentették, de nem vették komolyan hogy tényleg megtámadják őket. De hogy miért, azt nem tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 28 20:09 #6643

• koszta
Amerika lehet úgy gondolta, hogy bevállalja ezt a veszteséget, ha utána jól ki tud jönni belőle. És sikerült nekik.
Meg így, hogy van veszteség, lehetett mutogatni Japánra, hogy hogy megtámadták őket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 28 20:28 #6644

• david9999999
Egyetértek Ádammal.Volt tapasztalatuk világháburú témában ,tudták hogy nagy pénz van benne és itt volt a tökéletes indok a belépésre.Ha nem Pearl Harbor?Akkor bármi más szerintem csak a lehetőségre vártak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 28 21:36 #6648

• Bazooka Joe
Egyetértek veletek, szerintem is ez egy nagyon jó indok volt számára, hogy mint \"sajnálható vesztes\" kerüljön ki ebből a csatából, hogy aztán teljes mértékben jogosan hadat üzenjen Japánnak, és belépjen a II. Világháborúba.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla