Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 17:57 #7537

• Bazooka Joe
Fizikatanárunk mesélte mivel erről a témáról tanulunk.

Amúgy meg a Viasat History-n ment erről adás is... ott világosan elmondták, hogy a Németek ki is próbálták a saját atom-bombájukat.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-10 18:58
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 18:04 #7549

• Liberator
Sok mindent olvastam de erről még nem hallottam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 18:05 #7550

• Zeki
Akkor én hiszek neked;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 18:06 #7552

• Bazooka Joe
Akkor remélem még egyszer le fogják adni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 18:11 #7563

• Zeki
Biztos hogy leadják ( csak ott azoknak akik kételkedtek Bazooka Joe-ban)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 10 20:23 #7631

• Kurt Tank
Én nemrég olvastam egy könyvet és eléggé furcsa dolgokra jöttem rá. Pl. a német atombomba ügyében, rengeteg tudós volt kik ezen dolgoztak. Pl. Werner Heisenberg.Heisenbergnek erkölcsi aggályai voltak és szándékosan igyekezett lassítani a programot. Ez az egyki megállapításom, bár sokan azon a véleményen voltak, hogy csak és kizárólag hibákat vvétett.hu.wikipedia.org/wiki/Werner_Heisenberg Bővebben Heisenbergről mitt olvashattok és ajánlom a Bohr-levél alcímet, mert engem is ez ejtett gondolkodóba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 13:49 #7641

• Zeki
de ha a németek tudták hogy vesztésre állnak miért nem kezdték megépíteni,? mert miszerint Bazooka Joe mondja már ők előbb tudtak volna
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 15:34 #7650

• koszta
Mert egy ilyen project elindítása, azért elég sok pénzbe kerül. Meg a bombát tesztelni is kell, amerikaiak is dobálták lakatlan helyekre.
Azért az is érdekes, hogy Einstein (egyik legnagyobb tudós) is benne volt egy olyan dologban, amiről jól tudhatta milyen ereje van. És háború alatt gondolhatott is rá, hogy ezt nem csak \&quot;otthoni játéknak\&quot; csinálják. Leginkább azokat lephette meg a bomba, akik ledobták, hiszen ők sem tudták, hogy pontosan milyen bomba is ez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 17:10 #7662

• Liberator
Elég sok zsidó származású tudós vándorolt ki Amerikába a háború előtt. Így a németeknek nem maradt sok \&quot;koponyájuk\&quot;. Úgy is lehet tekinteni hogy a zsidótérvényekből profitáltak az amcsik. Aki másnak vermet ás...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 17:29 #7666

• Bazooka Joe
Amerika máig folytatja azt a taktikáját miszerint: a világ legokosabb tudósait megvásárolja magának. Ez az ún. agysorvasztás...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 17:52 #7671

• Wolf
koszta írta::
Mert egy ilyen project elindítása, azért elég sok pénzbe kerül. Meg a bombát tesztelni is kell, amerikaiak is dobálták lakatlan helyekre.
Azért az is érdekes, hogy Einstein (egyik legnagyobb tudós) is benne volt egy olyan dologban, amiről jól tudhatta milyen ereje van. És háború alatt gondolhatott is rá, hogy ezt nem csak \&quot;otthoni játéknak\&quot; csinálják. Leginkább azokat lephette meg a bomba, akik ledobták, hiszen ők sem tudták, hogy pontosan milyen bomba is ez.

Einstein nem vett részt tudomásom szerint az atombomba projektben. De azt hiszem felhasználták a relativitás (remélem jól írom) elméletét.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-12-11 19:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 18:06 #7678

• Bazooka Joe
Hitlertől egy idézet ami idevág:

\&quot;Ha a zsidó tudósok távozása a modern német tudomány végét jelenti, akkor néhány évig a tudomány nélkül kell boldogulnunk.\&quot;

Amúgy Einstein -én úgy hallottam, hogy- részt vett az atombomba kidolgozásában, és az is igaz, hogy felhasználták híres Relativitáselméletét
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 11 18:20 #7684

• Zeki
Ez nem igaz ,mert Einstein ellenezte az atombomba létrehozását: Albert Einstein 1939.augusztus 2-án Franklin D. Roosevelthez írott levelében:figyelmeztette a veszélyeire tehát a tudós tájékoztatta Amerikát az Atombombával való aggodalmairól...de hát az USA;)

\&quot;Egyik fülén be....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 13 10:56 #7750

• Kurt Tank
De hát az amcsik azok már csak ilyenek. Nem nagyon szeretem őket! Dicsekednek, hogy milyen nagyok, aztán szinte sehol sincsenek, a külföldi tudósok nélkül!! Amúgy Heisenbergről még csak annyit, hogy a háború után nyilatkozta Teller Ede, aki a tanitványa volt, hogy ő, vagyis Heisenberg sosem vétet hibát, ha meg igen akkor orvoslta azt. Egyszer ezt nyilatkozta Heisenberg:\&quot;1941 szeptemberében láttunk még magunk előtt egy nyitott utat, amely az atombombához vezethet.\&quot; Cakhát moráis okok miatt nem építették meg. Legalábbis szerintem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 13 12:23 #7751

• Teleki
Igen, még az első világháború elött is ugye Európából egy csomóan átmentek Amerikába, vagyis ott mindenből volt egy kevés, teszem azt a hidrogénbombát Teller Ede találta fel
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.23 másodperc
Joomla templates by a4joomla