Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:20 #7884

• művésznő
Együnk, igyunk holnap úgyis meghalunk? Nem jó szemlélet. Amiket mondtál, az ugyan igaz, de sokan amellett, hogy erre hivatkozva szemetelnek és szennyezik a környezetet, pluszba pazarolnak is. Pedig nem pazarolni pl. a vizet, az áramot, kaját nem kidobni mindenki megtehetné, ebben senki nem gátolja meg az embereket, mégis megteszik. Ez is az energiatakarékosság és a környezetvédelem hatékony módja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:21 #7886

• Wolf
művésznő írta::
Néha olyan huhogós vészmadarak, károgós \"vénasszonyok\" vagytok!

Pontosan. Akkor nem csak én vettem észre ezt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:22 #7887

• művésznő
Ja, és az is sokat mondó, hogy a szegényebb emberek pazarlóbban élnek, mint a jobbmódúak. Legalábbis Magyarországon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:28 #7891

• Wolf
Ja, és az is sokat mondó, hogy a szegényebb emberek pazarlóbban élnek, mint a jobbmódúak. Legalábbis Magyarországon.

Tényleg? És azt hogy?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:29 #7893

• Bazooka Joe
Ezt mondjuk én sem tudom mire vélni...

Nekem a vidéki emberekkel a legnagyobb problémám az, hogy a tüzeléshez szükséges fát az erdőkből (általában a falu szélén lévőkből) vágják ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:29 #7894

• koszta
Mim inden számít pazarlásnak. Például időpazarlás
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:30 #7896

• koszta
Bazooka Joe írta::
Nekem a vidéki emberekkel a legnagyobb problémám az, hogy a tüzeléshez szükséges fát az erdőkből (általában a falu szélén lévőkből) vágják ki.

Hát mivel az ingyen van, venni meg már a fát is drága...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:33 #7897

• Bazooka Joe
Pontosan ez a probléma...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:33 #7899

• művésznő
Az előbb már soroltam, de pl. ott van a kaja kidobálás, ami szerintem valóságos bűn, mialatt 1milliárd ember éhezik a világon. Aztán a vásárlási szokások: megkapják a kis pénzüket és már rohannak is vele a tescoba, meg mindenhova. A lényeg, hogy költsük el lehetőleg minél gyorsabban és nem feltétlenül szükséges, fontos dologra. Olyat is hitelre vesznek, amit amúgy nélkülözni lehetne és így persze a kevesebből is többet fognak fizetni érte, mintha összespórolnák a rávalót. De türelem az nincs...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:35 #7900

• Bazooka Joe
Viszont így másnap nézik, hogy volt pénz-nincs pénz --> kacat meg van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:35 #7901

• művésznő
koszta írta::
Mim inden számít pazarlásnak. Például időpazarlás

Az az egyik legnagyobb pazarlás, mert azt semmivel sempótolhatod!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:37 #7903

• művésznő
Viszont így másnap nézik, hogy volt pénz-nincs pénz --> kacat meg van!

Pontosan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:38 #7904

• david9999999
Együnk, igyunk holnap úgyis meghalunk? Nem jó szemlélet. Amiket mondtál, az ugyan igaz, de sokan amellett, hogy erre hivatkozva szemetelnek és szennyezik a környezetet, pluszba pazarolnak is. Pedig nem pazarolni pl. a vizet, az áramot, kaját nem kidobni mindenki megtehetné, ebben senki nem gátolja meg az embereket, mégis megteszik. Ez is az energiatakarékosság és a környezetvédelem hatékony módja.

Igen ezeket az apró dolgokat kifelejtettem.Ezzel rengeteget lehetne tenni a környezetért.Igaz 100%-ban nem ide jön de szerintem a szegényebb emberek ahogy te mondtad lassan rá vannak kényszerítve arra hogy ne fűtsenek annyit nem égessék a lámpát nem vegyék a legjobb kajákat mert olyan árak vannak itthon hogy rendesen oda kell figyelni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:41 #7907

• david9999999
koszta írta::

Hát mivel az ingyen van, venni meg már a fát is drága...

Ez is két irányú.És aki nem tudja megvenni?Nekem azokkal van gondom akik kimennek az erdőbe fát vágni kivágják a fél erdőt aztán jó pénzért eladja a fát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 15 20:42 #7908

• művésznő
Oda kellene figyelni. Meg meg kéne tanítani az embereket a nehezen megkeresett pénzt megbecsülni és jól gazdálkodni vele. Én azt mondom, nem kell rossz ételt enni annak, akinek nincs sok pénze, csak tanuljon meg főzni. Akkor kevesebből is több, finomabb és egészségesebb ételhez juthat, mintha kész vagy félkész ételeket vennének.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla