Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 22 17:13 #8215

• koszta
Zeki egy háborúba lépéssel mindenki tudja, hogy lesznek áldozatok is. Ezt minden nép tudta, aki valamilyen formában beszállt a háborúba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 23 07:23 #8222

• Zeki
Jó..értem, hogy számoltak a katonai veszteséggel és nem érdekelte nagyon őket egy kisebb veszteség..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 23 09:12 #8224

• művésznő
Sokak szemét csípi az amerikai vezető szerep, de egyet azért érdemes átgondolni. Amerika az egyetlen olyan ország, ahol a nacionalizmus egészen mást jelent mint bárhol a világon. Mivel Amerika kezdettől fogva soknemzetiségű ország, ahol szinte mindenki jövevény, ezért nem faji alapon büszkék a nemzetükre, hanem inkább az eredményeikre büszkék. Ez a szemlélet pedig nemzetközi vonatkozásban is sokkal megnyugtatóbb, mintha máshogy volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 23 17:46 #8246

• Kurt Tank
Eredmények? Én ezzel vitetkoznék. Pontosabban az ún. \"amerikai\" eredmények miatt! Mert, mint köztudott Amerikába vándorol a világ összes tudósa. Ezt nevezik agyelszívásnak. \"Gyertek ide itt sok pénzt kaptok, nameg hírnevet, de az eredményeiteket amerikanizáljuk!\" Tehát mindegy, hogy honnan származik a tudós, amint felfedez valamiz, máris amerikai, mindegy hogy milyen nemzetiségü. Pl. az atombomba kifelesztője ( Oppenheimer ) német volt, de voltak ott magyarok is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 23 18:59 #8248

• koszta
Ott is van sok faji probléma, hiába mondják, hogy ők a rasszizmus ellen vannak. Ezeket csak felénk irányítják így, ott egészen más lehet azért.
Egyébként Kurt Tanknak szerintem igaza van, mert így nem nehéz okosnak lenni. Van pénz, mindenki főokos odamegyek és akkor lehet fejlődni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 23 19:22 #8250

• művésznő
Amire az amerikaiak igazán büszkék (és joggal), az a demokráciájuk alapja, a függetlenségi nyilatkozat és az alapító atyáik szellemisége. Az tette naggyá az országukat. A pénz és a hatalom csak következmények voltak, aminek persze élvezik az előnyeit.
Ők értik azt a magyar közmondást, hogy \"Akinek szél a hite, annak tömlöc a hazája\" mert az amerikaiak hittek és hisznek abban, amit csináltak. És a szabadságot építették ezzel. (Még a dollárra is rányomtatták, hogy \"Istenben bízunk\"... )
Hogy agyelszívás? Ismeritek a mondókát: oda megyünk lakni, ahol tejet kapni! (Elég szégyen, hogy pl. ilyen kiváló adottságú ország, mint a mienk nemhogy tejet adna, de bogáncsot meg tövist döf az emberek oldalába. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 07:43 #8257

• Zeki
Hát azért ezek az alapítóatyák nekem nem nagyon \"szellemiségek\".Hiszen ha őket nézzük nem nagyon csináltak semmit csak elszakadtak az anyaországtól aki életben tartotta őket.Nem csoda, hogy a franciák szívesen mentek Amerika szövetségesének a britek ellen.
És a magyarok nem bogáncsot szúrnak az emberbe hanem itt nem tudnak az emberek alkotni, nincsenek meg az adott szükségletek ( már a földgáz se fog jönni, hála Ukrajnai-válságnak és az oroszok bejelentették, hogy ennyi volt fiúk) A magyaroknál kitartóbb népet nem láttam ( tatárjárás 1241-1242, a németek megállítása, 145 éves török uralom, 450 éves osztrák és majdnem győz a forradalom...és még sok más)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 08:31 #8265

• koszta
Földrajzi helyzetét tekintve is Amerika jobb helyzetben volt. Hiszen csak ha a 2 világháborút nézzük, itt is láthatjuk, hogy Európa elpusztult, Amerika benne volt a háborúban, mégsem pusztult el semmi. Vagy a vietnámi háború... Azért ez is jó feltétel a fejlődéshez. De nem kell félni, jönnek a kínaiak és amerika majd megy lefelé Bár nem tudom, nekünk melyik a jobb/rosszabb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 09:12 #8269

• művésznő
Nos ez a nagy kérdés!
(Zeki, azért ne felejtsd el, hogy azok az alapítók többnyire Európápól elüldözött emberek voltak... És nagyon is sokat csináltak: új hazát teremtettek egy idegen földön. Magyarország pedig egy kivételesen jó adottságokkal rendelkező ország, nem igaz, hogy itt nem adottak a feltételek. Sokan irigyelnének minket ezért a szép országért. Én az emberek szemléletében látom a fő akadályokat.)
A földrajzi helyzet olykor előny, de az amerikaiak is megvívták a maguk függetlenségi háborúját és a veszteségek ellenére 1-200 év alatt lekörözték a többezer éves Európát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 09:54 #8273

• Teleki
Egyetértek Zekivel, hogy a magyarnál kitartóbb nemzet nem volt.Mt csináltak volna nélkülünk a nyugatiak!(aki nem tudja: mi akadályoztuk meg a törököket, hogy elfoglalják Európát)
De az amerikaiak függetlenedése...
Ne feledd az angoloknak a katonákat, az utánpótlást, mindent át kellet szállítani az Atlanti-óceánon, aztán még a szárazföldi szállítás is. Ráadásul a franciák támogatták az amcsikat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 11:06 #8279

• koszta
művésznő írta::
Magyarország pedig egy kivételesen jó adottságokkal rendelkező ország, nem igaz, hogy itt nem adottak a feltételek. Sokan irigyelnének minket ezért a szép országért.

Magyarország tényleg az egyik legszebb helyen fekszik. Sokan azt mondják, hogy most nálunk nincs már semmi, ezért mennek el külföldre nyaralni. Hát itt a Balaton, aminek van sok előnye a tengerrel szemben (pl. nem sós, hanem édesvíz, ami szerintem nagy előny). Aztán milyen nagy élmény elmenni egyet kirándulni a Börzsönyben, a Mátrában stb, stb. Szép csermelyek, patakok, erdők, mind mind vannak nálunk is.
De nem is folytatom tovább, ez a hazánk. És ez a szó mindent elárul
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 11:43 #8286

• Bazooka Joe
A történelem sokszor alakult úgy, hogy nem mi jöttünk ki jól bizonyos helyzetekből és ez rányomta a bélyegét erre az országra. Amerikáról annyit, hogy ők egy külön kontinensen élnek így sok rossz dolog elkerülte őket, szemben Európával.

Idevág egy szép idézet is:

\"És annyi balszerencse közt,
oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
él nemzet e hazán.\"
<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-24 12:51
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 12:00 #8290

• művésznő
Úgy is van! Nem az a legény, aki adja, hanem, aki állja. Ebből erőt lehetne meríteni, hogy tovább lépjünk a passzív szenvedő szerkezetből!
(Azért én egy kis sós magyar tengernek még tudnék örülni...)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 12:04 #8291

• Bazooka Joe
Hát volt jó régen egy olyan időszak amikor 3 tenger is mosta határainkat-partjainkat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 24 12:43 #8292

• művésznő
Erre mondta Hofi, hogy: össze is ment a nagy mosásban...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla