Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:04 #8403

• Ailles da Colon
Kurszk nem paradicsom, senki se állítja. Csak épp megfelelő hely egy hatalmas tanksereg felvonulásához.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:05 #8404

• Bazooka Joe
Én még azt is hallottam, hogy Kurszk környezetében még olajlelőhelyek is voltak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:08 #8407

• Ailles da Colon
Szovjetek tele voltak olajjal,most a ruszkik is.. Csak eddig nem volt pénz a szovjet bir. széthullása miatt kitermelni. Most van. Elképzelhető, bár nem hiszem hogy ez volt a fő csapásirány
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:10 #8408

• Bazooka Joe
Persze azt tudom, hogy az Oroszoknak voltak nagy tartalékaik, de ezt a Németek szempontjából említettem meg... hátha azért választották azt a területet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:10 #8409

• Zeki
Igen... és visszatérek a Királyi légierőhöz, hogy a Luftwaffe hiába bombázta egész Nagy-Britanniát a légierőnek nem kellett folyamatosan a bombázástól tartania mert nem csak ott működtek reptereik hanem máshol is és szerintem nem tudtak volna partra szállni mert a britek,kanadaiak,amerikaiak.. mert Nagy-Britannia déli részén voltak a szövetséges erők
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:12 #8411

• Ailles da Colon
Zeki, ezzel hitlerék is tisztában voltak. legalább 1 milliós emberveszteséggel számoltak egy partraszállás esetén! Ezért akarta őket békére kényszeríteni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:12 #8412

• Bazooka Joe
A kanadaiak, és az amerikaiak csak 44-re jöttek oda az invázió előkészületei végett...

Az angliai csata meg tudtommal 40-41-ben volt.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-26 16:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:18 #8416

• Ailles da Colon
Én nem is róluk beszéltem. igaz, hogy megtépázták a briteket franciországban, de a luftwaffe csak dovert és környékét tartotta védőernyő alatt! Az pedig maximum elegendő de semmiképp nem jó!

A keleti front legnagyobb bakija a következő:
A stukák és a heinkel ek, egyesével vadásztak a T-34 esekre. A Luftwaffe egy hét alatt semmisített meg annyi tankot,a mennyit a ruszkik 1 nap alatt termeltek.. A luftwaffe égi tüzérség volt, alárendelve a wehrmacht-nak.. Ha lett volna nagyobb bombázó,a mivel a gyárakat támadják sikeresebb lett volna.
Volt, hogy egy 111-es eltalált egy csapágygyárat, a T-34 es termelés 27% al csökkent...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:18 #8417

• Zeki
Igen de voltak Amerikában önkéntesek akik beálltak az Angol seregbe ( Pl.: SAS repülőegység ) az meg a háború eleje óta működtek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:20 #8419

• Bazooka Joe
És ők annyian lettek volna, hogy meg tudják akadályozni az esetleges Német partraszállást...

A Német légierőnek az volt a fő hibája, hogy nem volt kellő mennyiségű nehézbombázója amik nagy távolságok megtételére és nagy bombateher szállítására lettek volna képesek.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-26 16:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:22 #8421

• Ailles da Colon
Joe, én nem a \&quot;segéerőre gondoltam\&quot; Az agnoloknak kurva jó partvédelmük volt. nem beszélve, hogy anglia közepe és az északi része totál brit légifölényben volt. Oda nem járhattak MEsszerek..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:25 #8423

• Bazooka Joe
Ezért kellett volna őket a legalapvetőbb módon kiéheztetni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:27 #8424

• Ailles da Colon
Ahhoz totális blokád kell, ami lehetetlen lett volna... Radarral szerelt hadihajók stb stb...

A német légierő nehézbombázó potenciálját én is leírtam, kösz a megerősítést
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:28 #8425

• Zeki
A Sas-hadművelet során a német légierő számtalan Messerchmitt 109, Messerschmitt 110 vetett be, de ami igen fontos lett volna az a Bombázók amiből igen kevés volt a németeknek..de nem is beszélve a RADarról ami az angolok előnye volt,és még a léggömbzár ami nehezítette a német repülők helyzetét meg még a nagyobb légvédelmi ütegek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 dec. 26 15:29 #8426

• Bazooka Joe
Miért egy tengeralattjáró blokáddal az utánpótlást Amerikától vagy más országoktól elvágták volna és egy idő múlva bekövetkezett volna a katasztrófa Angliának.

Az Angol partvédelmi radarokat tudtommal a németek egyszerűen lebombázták! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-26 16:30
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.09 másodperc
Joomla templates by a4joomla