Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 01 18:00 #9148

• Ailles da Colon
Akkor egy igen jó kikötő jut a németek kezére... Rommelnek ez jelentős segítség lehetett volna, bár nem hiszem, hogy a végkimenetelen változtatott volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 13:36 #9196

• Zeki
Igen mert akkor megszerzik a Földközi tenger légterét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 13:45 #9205

• Ailles da Colon
is. Meg Rommel utánpótlása is egyszerűbb lett volna..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 15:35 #9239

• koszta
Azért de azért nem hiszem, hogy akkor tudtak volna nyerni Észak-Afrikai harcokban. Azért onnan még mindig messze van eljuttatni az utánpótlást...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 16:58 #9245

• Zeki
A szövetséges gépek meg Gibraltárról és Egyiptomból tudtak volna felszállni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 18:47 #9268

• Ailles da Colon
le is irtam srácok, hogy a háború kimenetelén valszeg nem változtatott volna
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 20:50 #9312

• koszta
Észak-afrikai hadszíntéren talán csak az olajmezők elfoglalása lehetett volna olyan dolog, ami befolyásolhatta volna a háborút. Bár azt még európába kell hozni... Nehéz kérdés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 21:24 #9322

• Ailles da Colon
ja.. De ha málta a németek kezére jut és az észak afrikai olajmezők is német kézre kerülnek.. Hmm.... Akkor is vége lett volna a dolognak.. Az amcsi hadiipar meg az oroszok előrenyomulása ettől függetlenül bekövetkezett volna. Szerintem kellett volna még egy jobb bombázótaktika a németek részéről...(nagy bombázóval ütni az orosz gyárakat.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 21:33 #9327

• Teleki
Szerintem se változtatott volna a kimenetelen.
Csak talán több áldozatba került volna.
Számítani az számított volna, ha elfoglalják Moszvát, vagy pl megnyerik az El-alamein-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 02 22:31 #9335

• GIXeRCool
Sajnos az sem sokat ért volna...
Amíg érintetlen volt az oroszok hadiiparának 60%-a, simán kivéreztették volna a németeket, max 6 hónappal késöbb jött volna el a vég..
Nem a technika volt a lényeg, hanem a pótolhatatlan élőerő..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 03 09:09 #9355

• művésznő
Én is erre hajlok, ugyanis hiába vannak nyersanyagok, energiaforrások, egyéb, ha nincs hozzá ember, aki felhasználhassa. Az emberek meg jócskán megfogyatkoztak, akik még voltak, azok meg le voltak már amortizálódva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 03 09:11 #9357

• Zeki
Emberek, ha Málta a Németeké akkor megszerzik Észak-Afrikai légtér 80%-át (kivéve Egyiptom),de ha Az olaszok vártak volna az Afrikakorps segítségére akkor, eljutnak a Szuezi-csatornáig és megszerzik a vizet, meg a vízi közlekedés is az övék ,no meg az Arabok segítségére is számíthattak volna, és akkor odafigyeltek volna Vichy-re és nem tudták volna Marokkóba beengedni az (Angolokat), Amerikaiakat és akkor nem nyílik meg a második front akkor a szovjetek terhe nem csökken és a németeket nem vonják el onnan és akár akkor Rommelt visszaküldik Afrikából és ott lehetett volna Normandiánál. ..de ez egy elmélet;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 03 10:09 #9375

• Ailles da Colon
Akkora volt az orosz túlerő, hogy valszeg azt is kibírták volna az oroszok. A ruszki hadiipar zavartalanul működött, mert ők az ország méretei miatt megtehették, hogy egyszerűen áttelepítették a gyárakat! A Luftwaffe rossz taktikája illetve a távolsági bombázó hiánya megpecsételte a sorsukat keleten. Az orosz földet soha más nép nem fogja bírtokba venni.. Egyszerűen az oroszok tökéletesen tudják miként kell ott nemcsak életben maradni, de harcolni is. Az orosz pedig fura nép, egymással szemben is tudnak ellenségesek lenni, de külső fenyegetéssel szemben, egységesek....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 03 10:15 #9379

• művésznő
Bár az SZU felbomlásával azért kisebb lett a \"birodalom\" de az oroszok valóban áldozatkész népek, akárcsak a kínaiak. Ott a közösségi érdek mindig megelőzi az egyénit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 03 10:32 #9397

• Ailles da Colon
Ja. DE azt se szabad elfelejteni, hogy az orosz ember, nagyon vendégszerető tud lenni. Én már tapasztaltam, milyen ha az ember nem a bajt keeresi náluk.. És fantasztikus emberek.. Nagyon szeretem őket. Persze ha valaki nevelésre szorul azt is megkaphatja náluk.. Csak az kicsit fájdalmasabb:)
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla