Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 19 11:23 #855

• koszta
Ez így van, mindig van rá ok. Mindig mindenre lehet találni okot, csak kicsit utána kell járni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 24 16:42 #870

• Major
hát ezeket a világháborúkat a németek és azok szövetségesi semmi esetben nem nyerhetek volna mert mind 5-6 ország küzdött az egész világ ellen!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 25 15:35 #876

• Marder
Egy háborút nagyon sok dolog befolyásol, nem pusztán a katonai erő, hanem például a politika is, sőt! Ezért én úgy gondolom, hogy Németország bár a \"fél világgal\" szemben állt igen is reális erőt képviselt, nem pusztán katonailag.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 26 11:30 #885

• koszta
Szerintem is. Sok ország van aki csak csatlakozott a Szövetségeskhez, de katonailag nem támogatta őket. Csak, hogy a végén ők is mondhassák: levertük a Tengelyhatalmakat! De csak szóban. Úgy mint amerika 1956-ban nekünk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 27 08:28 #894

• művésznő
koszta írta::
Szerintem is. Sok ország van aki csak csatlakozott a Szövetségeskhez, de katonailag nem támogatta őket. Csak, hogy a végén ők is mondhassák: levertük a Tengelyhatalmakat! De csak szóban. Úgy mint amerika 1956-ban nekünk...

Vagy azért, hogy megússzák a veszteseket súlytó retorziókat. Életre való hozzáállás, mégha nem is olyan heroikus.
\"Jobb az élő eb, mint a megholt oroszlán.\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 27 13:06 #896

• Dimitrij
Szerintem művésznőnek van igaza. Mivel az első WW-t lezáró Versailles-i egyezmény(ek) igen elrettentő lehetett minden országnak és vezetőiknek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 11:17 #914

• koszta
Kérlek Dimitrij, ne tegyél ennyi szót pirosba, nem egy óvoda ez, hogy színezni kellene...
Egyébként igazat adok én is művésznőnek, viszont a Tengelyhatalmakban nem csak Németország és Magyarország volt.
Ott volt például Olaszország, ők nem katak büntetést.
Velünk voltak a Románok is, ők még területet is kaptak... Érdekes dolgok ezek..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 12:09 #917

• művésznő
Ó, az olaszok nagy életművészek , a románoknak meg ott a nagy francia barátság...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 15:58 #919

• Dimitrij
Ok koszta akkor mostantól kékkel és nem vörössel fogom kiemelni a dolgokat. (Csak a te kedvedért...)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 17:44 #924

• Marder
Nem vagyok benne biztos, hogy a szín színével volt a gond
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 17:56 #925

• koszta
Marder barátom nagyon jól látja a dolgokat...
Románia érdekes egy nép.
Gyakran mondogatják, hogy Mátyás király román király volt.
Igen, Kolozsváron született, mai románia. Ennyiben igazuk van, de azt nem emlegetik, hogy ezelőtt 200 évvel ezelőtt még nem is voltak ők. Mi meg már 1000 éve itt vagyunk..
Francia rokonok? Hát igen nyelvükben sok hasonlóság van.
Azt is szeretik mondogatni, hogy romaiaktól származnak, ami szintén nem igaz... Csak mert az elmúlt 10 évben mindig ugyanazt a római cserepet ássák ki, attól még nem lesznek rokonok...
Háborúban mi volt? Egyszer Tengelyhatalmakhoz húznak, egyszer Szövetségesekhez...
Viszont ők vették a fáradságot és elemezték a vörös térképet, mellyel ugye megoldották azt a problémát, hogy Erdély övék maradjon...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 28 18:47 #931

• Major
Hát Olaszok hogy is mondjam egszóval az én szememben semmik és a hát a románok azok cigányok azok nem kapják a dolgokat hanem lopják
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 29 10:18 #940

• Dimitrij
Tudom, hogy nem a színekkel volt a gond ez csak egy gyenge poén akart lenni. Amúgy most tökéletesen eggyet értek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 29 10:45 #942

• művésznő
Major írta::
Hát Olaszok hogy is mondjam egszóval az én szememben semmik és a hát a románok azok cigányok azok nem kapják a dolgokat hanem lopják

De szigorú vagy! És kicsit méltánytalan is. Gondolom neked se esne jól, ha azt hallanád, hogy a magyarok semmik, cigányok, utolsó söpredék.
Miért ilyen egyoldalúan ítélsz? Valaki, valami vagy csupa jó, vagy tiszta rossz?
Valaki egyszer azt mondta, hogy ha az emberek valóban ismernék egymást, akkor senkit sem istenítenének és senki sem gyűlölnének.<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2007-10-29 11:46
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2007 okt. 29 10:47 #943

• művésznő
Dimitrij írta::
Tudom, hogy nem a színekkel volt a gond ez csak egy gyenge poén akart lenni. Amúgy most tökéletesen eggyet értek...

Nekem bejött.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla