Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 22 18:22 #10721

• Teleki
Hát ez úgy volt, hogy arra számítottak, hogy mi ki akarunk ugrani a háborúból, de az olasz és a román kiugrás váratlanul érte a németeket.Olaszoknak ott volt Mussolini, a románoknak meg Antonescu.
Nálunk Horthy volt, akiben Hitler nem bízott.Hiába voltunk mi a legnormálisabbak, nem sikerült a kiugrás és igaszságtalanul mi lettünk Hitler \"utolsó csatlósa\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 22 18:23 #10723

• Zeki
1, Én nem vagyok büszke rá hiszen ez a kommunizmus szörnyű, de nem álltunk át hanem belesodródtunk.
2, Azt sem gondolom hogy a nácik oldalán is ott volt a helyünk hiszen oda sem mi akartunk menni hanem a Bécsi-döntések miatt meg a Trianon miatt keveredtünk a németek oldalára, pedig az Angolok még figyelmeztettek minket hogy ha nem segítünk Jugoszlávia lerohanásába ők nekünk fognak segíteni.De hát..
3, semlegesek sem tudtunk volna lenni mivel a nácik és a szovjetek között voltunk, és Hitler pályázott a magyar területekre.
4, a Szövetségesekkel sem tudtunk lenni, mert visszaakartuk szerezni az 1920. június 4-én 16 óra 30 perckor ( pénteken ) elvett területeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 22 18:24 #10724

• Ailles da Colon
A magam részéről tisztelem Horthy-t, mert a saját nemzete érdekét tartotta szem előtt, igaz, ő is hibázott, de azért ne hasonlítsuk Szálasyhoz, aki egy elmebeteg volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 22 18:27 #10727

• Zeki
és tömeggyilkos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 22 18:28 #10730

• Ailles da Colon
ez az akkori idők vezető emberkéire mindre igaz...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 23 13:12 #10784

• koszta
Az igaz, hogy Horthy legalább a nemzet érdekeit tartotta szem előtt. Nem úgy sajnos, mint a legtöbb politikus manapság, más országokban is akár. De hát hány ember tartja fontosabbnak a saját érdekeit, mint az, hogy bármivel is jobb legyen egy nemzetnek. Ha ő gazdag, a nemzet nem érdekli.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 23 15:04 #10799

• művésznő
A szegények is inkább csak a maguk bajával vannak elfoglalva. Na meg a gazdagokkal, hogy gyűlölködjenek és irigykedjenek. A nyomor lelkileg is megnyomorítja az emberek zömét, aképpen a luxus is. Pedig de szép lenne, ha kölcsönösen egymás felé (jó szándékkal) fordulnának az emberek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 23 15:35 #10804

• Zeki
Hát a segíts rajtam én is megsegítlek módszer már kihalt itten a Kárpátok ölében ( tisztelet a kivétel )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 23 15:38 #10805

• művésznő
Mert az úgy volna szép, hogy ÉN segítek rajtad, semmit érte nem várva. (Max. a jó Isten fizesse meg, az bőven több lenne mint elég. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 23 15:47 #10811

• Zeki
Igen az
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 24 09:28 #10833

• koszta
A román kiugrás is érdekes volt. Hogy ők ugyanúgy támadták a szovjeteket, csak a háború végén átálltak hozzájuk. És végül még területet is kaptak. Ez messze van az igazságostól azért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 24 10:22 #10837

• Zeki
Hát ez az, Lehet hogy azért mert minket veszélyesebbnek tartottak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 24 11:04 #10838

• koszta
Mert mi megfogtuk a tatárokat, törököket Féltek, hogy nagyhatalom lehetünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 24 13:38 #10842

• Liberator
Azért a románok sem voltak buták. El kell ismerni hogy jó döntést hoztak, jó időben. Lehet hogyha mi lettünk volna Románia helyében, mi is megtettük volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 jan. 24 17:52 #10846

• Bazooka Joe
Azért a számlánkra kell írní, hogy:

1. Sokszor megvédtük Európát az idegen behatolóktól (ahogy Koszta is írta), mivel mi voltunk Európa kapuja.

2. Mi is megpróbáltunk kiugrani a II. Vh.-ból, csak ez nem sikerült.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla