Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 14:55 #11377

• Bazooka Joe
Hát a háború alatt visszakapott területeinket talán megtarthattuk volna, bejött volna a Hitleri rendszer is, de lehet, hogy iparunk felvirágzott volna.

Elég nehéz ezekről a dolgokról találgatni.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-02-02 15:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 14:59 #11380

• Ailles da Colon
ja, de azért érdekes lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 15:38 #11383

• koszta
Mi számít megnyerésnek? Mert azért egész Európát megtartani hosszabb ideig, nem lett volna könnyű (lázadások, stb.). Főleg, hogy az USA végig harcolt volna ez ellen. Vagy az egész világot megnyerjük?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:01 #11396

• Ailles da Colon
ugy értem, hogy az angol szigeteket elfoglaljuk, a szovjetuniót térdre kényszerítjük, észak Afrikában megnyerjük a csatát..
Amerika meg mondjuk kihátrál...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:27 #11404

• művésznő
Ailles da Colon írta:
szerintem az együtt bármit csinálás, nem \&quot;rendszerfüggő\&quot;
Ez az embereken is múlik, bár ma tök elidegenedtünk egymástól...

Ez bizony így igaz. Én voltam ilyen táborokban, meg személyesen ismertem a fílinget. Két dologra gondolok: 1. mi gyerekek fütyültünk az ideológiára, meg a politikára, a ránkhúzott egyenruhát meg mindig leamortizáltuk. 2. Mivel az egész dolog alapja rossz volt, rossznak kell ítélni az egészet: rossz fa nem terem jó gyümölcsöt! De mivel a magyar gulyáskommunizmus nem látszott kegyetlennek, az emberek hajlamosak nosztalgiával gondolni vissza rá. Úgyis az a baj, hogy a rendszerváltáskor nem szakítottunk a múlttal, hanem elkezdtük átöltöztetni, átnevezni, meg javítgatni azt. \&quot;Törjetek új ugart, szántsatok új szántást és nevessetek tövisek közé!\&quot; Ezt kellett volna tenni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:29 #11405

• Ailles da Colon
én is ezt mondtam, amikor arra utaltam, hogy igazi rendszerváltást csak akkor csináltunk volna, ha gyökerestől szakítjuk ki a földből a fát...
Szerintem ha megtettük volna, nem itt tartanánk.
Kultúra kérdésben egyetértek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:36 #11406

• művésznő
Ailles da Colon írta:
ugy értem, hogy az angol szigeteket elfoglaljuk, a szovjetuniót térdre kényszerítjük, észak Afrikában megnyerjük a csatát..
Amerika meg mondjuk kihátrál...

Ne menjünk annyira messzire! Elég azon elgondolkodni, hogy mit kezdtünk volna magunkkal a háború után, ha nagyjából megmaradt volna az ország és nem vonul be senki (se német, se orosz)?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:37 #11407

• Ailles da Colon
És Horthy marad a kormányzó?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 17:42 #11408

• művésznő
Nem tudom. Ő is meghalt volna egyszer...szóval gondolod, hogy ennyire egy emberen múlna minden? Én arra lennék kíváncsi, hogy MI MAGYAROK mit kezdtünk volna magunkkal? Kialakítunk egy társadalmi rendet, vagy rábízzuk egy diktátorra a dolgainkat, vagy mi? Akkor panaszkodnánk-e úgy mint így, okolnánk-e bárkit bármiért, vagy szépen felfejlődtünk volna csendben, békében?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 18:00 #11412

• Zeki
Meg Hitler nem bízott benne. De szerintem egy oldalról biztos jobban jártunk volna mint ezekkel az oroszokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 18:02 #11414

• művésznő
Miből gondolod?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 18:07 #11418

• koszta
Nem tudom mire mentünk volna. Így legalább van \&quot;bűnbak\&quot;
De miért ne fejlődhettünk volna? Amikor még nagyok voltunk, minden adottságunk megvolt a fejlődéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 18:12 #11421

• művésznő
Lett volna dolgunk akkor is bőven. Nem nagyon volt a közigazgatás bejáratva, sok lemaradt, fejletlen terület, gyér infrastruktúra... A polgárosodás és gazdasági fejlődés a századfordulón ugyan még mintaértékű volt, de aztán minden huss...!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 02 19:14 #11426

• koszta
Szerinted nem lettünk volna képesek fejlődni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 03 06:15 #11432

• Zeki
Lehet hogy az Iparunkat kimerítették volna, de lehet hogy Hitler, Amerikát vette volna célba és elindul a hajó-gyártás, és akkor meg még talán a gazdaság termelt volna a katonáknak.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla