Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 13 16:03 #12078

• művésznő
Koszta legalább reális. Nem kell pápábbnak lenni a pápánál. A vesztegetés megbolondítja az embereket és aki ezen elindul, nincs a lejtőn megállás. Aki csak kevéssel csal, az csal a sokkal is, ha alkalma adódik rá. A dolog másik oldala pedig az, hogy maga a parlamet alkot betarthatatlan szabályokat (ők maguk sem tartják be), amikkel szó szerint belekényszerítik az embereket a kisebb-nagyobb stiklikbe. Aztán ha így marad, szépen hozzászokunk és ez lesz a természetes, \"hülye, aki nem markecol\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 13 20:19 #12113

• koszta
No lassan már kitárgyaltunk mindenféle álláspontot ez ügyben, lehetne majd felvetni valami újabb érdekes témát
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 06:21 #12119

• Chriss1
Mi lett volna ha... a németek embert se küldenek Afrikába? Hitler sok bakit elkövetett, nem volt jó hadvezér. Például Sztálingrád előtt elmókázta az időt azzal hogy a szovjet egységeket bekerítette, így a védőknek volt idő megszervezni a védelmet. ha ez nincs akkor a németeké lett volna Sztálingrád olyan június környékén. Egyrészt a szovjet front (minél beljebb) tágabb és tágabb lett. Emiatt nehéz lett volna ténylegesen bekebelezni a szovjetuniót. A szibériai egységekkel nem tudtak volna mit csinálni azok vadállatok, alkalmazkodtak a hidegre.
Másrészt talán japán és németország közösen el tudta volna fogalni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 07:45 #12124

• Zeki
1,Ha Afrikába nem küldenek egységeket akkor az olaszokat nagyon könnyen kiverték volna még O\'Connor vezetésével. És veszélybe került volna a németek Földközi-tengeri és Atlanti-óceáni hadálláspontjaik.
Így például Máltát sem tudták volna bombázni.
2,Szerintem Sztálingrád így is úgy is a szovjet csapatok kezén maradt volna mert rendkívül ellenállóak voltak.
3,Japán szerintem semmiféle képen nem támadta meg volna a szovjetuniót, mert neki az USA-ra kellett koncentrálnia.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 12:55 #12146

• Bazooka Joe
Zeki írta:
3,Japán szerintem semmiféle képen nem támadta meg volna a szovjetuniót, mert neki az USA-ra kellett koncentrálnia.

Mégis csatáztak méghozzá Mandzsúriában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 15:20 #12158

• koszta
Azért Japánnak a hadereje nem volt olyan nagy szám. Meg ők hova nyomultak volna? Szibériába, a pusztába? Onnan inkább mindenki menekül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 15:44 #12160

• Zeki
Hát lehet hogy a Japánok vágytak volna egy kis Szibériai friss levegőre és a trópusi éghajlatra \"való\" tankjaik, mentek volna a havon, a bozótlakókkal, és a szamurájokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 14 19:51 #12175

• Bazooka Joe
Azt nem tudom, csak azt, hogy voltak harcok a két fél között azon a területen.

Amúgy a Japánok tökéletesen kifejlesztették saját harcmodorukat a dzsungelharchoz, ami igencsak megnehezítette ellenfeleik életét. Talán ők is voltak a legfanatikusabbak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 06:19 #12184

• Chriss1
Nos, igen hallottam hogy egyes japán egységek 26 év múlva jöttek csak elő bunkerjukból... Jó lehetett nekik elmondani hogy vesztettek:unsure:
Nos gondolom tudjátok tegnap volt a drezdai bombázás, és a budapesti kitörés. Egy fekete nap volt... Drezda:100.000 halott hiába mondják hogy 25000 meg ilyenek a háborút mindig a győztesek írják... sajnos
a budai kitörés meg 10000 azt hiszem 750 embernek sikerült ... azért nagy bátorság kellhet ahhoz hogy szemberohanj egy T34 essel
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 06:48 #12186

• koszta
Egyértelmű, hogy a győztesek próbálják ezeket elhallgatni. Olyan, mint a katyni mészárlás ügye. Csak az ugye kiderült...
Atombombáról is próbálnak hallgatni, csak az ugye nagyobb dolog volt annál, mint hogy simán el lehetne felejteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 09:14 #12193

• david9999999
Igen.Az atomba talán túl nagy lépés volt ahoz hogy csak úgy elfelejtőggyön(remélem helyesen van leírva:) )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 10:02 #12194

• Teleki
Egyébként én azt hallottam, hogy maga Hitler mondta a japánoknak, hogy ne támadják meg a Szovjetuniót.Mondván, azzal elbánik ő egyedül, a japánok meg menjenek délnek a brit gyarmatokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 11:45 #12195

• Chriss1
az atombombát lehetetlen volt elhallgatni... Drezdát még sikerült mivel azt szovjet vezetés is takarni akarta, az amcsikat felkérték az oroszok a népirtásra...
(de jó hogy fenntvan a 8. lovas divízió a Florian Geyer himnusza:D)Szóval visszatérve a bombázás után egy zsidó amerika miniszter ezt mondta: a németek szándékos tömeggyilkosságnak nevezik a bombázást. Az is!! ráadásul a bombázás után érdekes hogy csak a polgári negyedekben keletkezett kár a gyárakat, a hidakat, de még a vasútállomást sem érte találat.. milyen érdekes...Hirosima meg Nagasaki bombázását meg végképp nem lehetett elhallgatni. Ha a japánok nem írják alá a USS Enterprise-n a felt. nélk. kapitulációt kapnak Tokyora is.. (van itt magamfajta 12 éves még akivel jól ellehet erről beszélni ?)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 12:28 #12204

• Zeki
A Japánok szerintem maguktól a britek ellen mentek volna mert milyen vereség már a briteknek hogy kikaptak Szingapúrban, és a Japánoknak azok a területek igen jobban jöttek volna mint például, egy sivár sztyeppe .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 15 16:15 #12216

• Chriss1
Igen.Az is igaz amit vki elöttem mondott hogy a japán haderő nem egy nagy szám. A flottájuk és a Légierejük volt híres. A Wehrmacht mindenben jeleskedett. Ha megláttak a szovjetek egy tigrist akármennyien is voltak még kettészakították magukat mert kevesebb az esély eltalálni őket.. Az angolok meg amcsik lassan ott tartottak hogy körbehajózzák a világot hogy amerika tudjon utánpótlást küldeni annyira féltek a tengeralattjáróktól. A Luftwaffe? Az körülbelül nagyon csökkentette a veszteségeit a németeknek a Barbarossanal.. Na meg messzemenőleg is, mert pár nap alatt 8000 repülőgépet semmisítettek meg.. igaz nem volt nehéz a szovjet gépek korszerűtlenek voltak de a harckocsiaik vitték a pálmát.. majd ha megjelennek a Tigrisek akkor ...-rnak be de nagyon:laugh: az akkori német Panzerwaffe gyenge volt és csak 863 darab volt korszerű Panzer IV-es vagy Panzer III.-as a szovjet T-34-es és a KV1-es páncélját (a dontött lemez miatt) még közvetlen közelről sem tudták átlőni a német ágyúk még a híres Pak 37-sem majd a Flak 88 Igaz azt én máig nem értem hogy egy akkora nagyságú légvédelmi ágyú hogy tüzelt olyan gyorsan.. De hát a német hadigépezet... Azt hiszem abban egyetérthetünk hogy a Deutsche Wehrmacht hadigépezete a háború legjobbja volt. (az elején nem )
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla