Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 14:15 #12282

• Bazooka Joe
... én nem erről beszéltem Zeki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 15:10 #12289

• Chriss1
Na, szerintem ez a téma nem ide tartozik... Mivel még csak most olvasgatom a keleti frontot valaki tudna többet mondani a 8-adik Waffen-SS Florian Geyer lovasdiviziórol, a Das Reich-ról meg a Großdeutschland egységekről? Igazából ezekről még idáig nem hallottam a Florian Geyert kivéve meg a Das Reicht arról sem sokat. Ja és a Die Wacht Am Rhein-t le is tudom itt tölteni? és a Florian Geyer himnuszát? Köszönöm a sgeítségetek előre is! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 16:42 #12293

• Ailles da Colon
hello
Szerintem jobb ha saját magad jársz utána, olvasgatsz, meg ilyesmi.
A Florian Geyer \"himnuszát\" le tudod tölteni, ha írsz a srácnak aki feltette jútubra. NA ő majd elküldi mail-ben...

Asszem a fejem teljesen teljesen tiszta... A ködbe max a felvidéki táj burkolódzik..

Művésznő, gondoltam a kispulyás magyarázószöveg megfelel, de ha nem hát nem....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 18:43 #12317

• Chriss1
kiváncsi vagyok mi lett volna hogyha csujkov 62.-edik hadserege vesztett volna. Valyon sztálingrád megváltoztathatta a háború menetét teljes egészében?Igen jó a szovjeteknek de ha a németek nyernek valyon lett volna esélyük? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 18:57 #12320

• Chriss1
Most olvastam valamit egy könyvben miszerint ha az angliai csatát sikerül megnyerni sikerül az egész háború. Nos.. szerintem az Angliai csata amúgy el volt bukva ahogy volt. Ha belegondoltok szerintem már az is hogy alapjába véve a Spitfire jobb volt mint a BF-109 persze azért jól elvoltak egymással, dea spitfire előnyben volt főleg hazai pályán.. Ha sikerült volna tény hogy angliának bukta lett volna még ha időben beszáll az USA, angliának csak a légi és viziereje volt nagy más abszolút semmi a Német hadigépezet seperc alatt összezúzta volna az angolokat. Másrészt szerintem viszonylag gyorsan meg tudták volna őket verni így akár még a keleti Frontra is küldhette volna katonákat.A keleti front mondjuk szerintem már akkor meg volt szívva amikor elérték sztálingrádot. a wehrmacht 3 206 000 katonája volt ebből 1 300 000 katona volt harcoló katona. ebből már azt első heteben 95 000 meghalt (a szovjet veszteségeket nem tudom, de ha valaki tudja örömmel venném)

Kérlek a képet ne rakd be minden hozzászólásod után. Köszönöm. (Képet innen töröltem)<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-02-16 20:46
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 21:02 #12325

• Ailles da Colon
a szovjet veszteségeket sose fogjuk emgtudni:woohoo:

Amugy, az angliai csata, megnyerése a fritzek számára még messze nem lett volna elég, mert ott volt még az a csúnya nagy orosz medve...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 16 21:49 #12327

• Bazooka Joe
Kedves Chriss1 ajánlom figyelmedbe a Wikipediat, illetve ezt az oldalt A Waffen SS Magyarországon mek.niif.hu/05000/05002/html/index.htm , továbbá sok-sok könyv olvasását a hadosztályok történetével kapcsolatban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 17 15:30 #12343

• Chriss1
Elöször is köszönöm a linket Bazooka Joe tényleg érdekes! Egyelőre inkább nem a hadosztályok történeteit olvasom, most énne drezdáról és a barbarossáról Ailles a \&quot;fritz\&quot;-ek simán legyűrhették volna a bengál ruszkikat hogyha megnyerik... gondolj bele hogy akkor sikerült volna partraszállni--&gt; övék lett volna szerintem anglia--&gt; tudtak volna embert küldeni a csúnya \&quot;dzsuvásvili\&quot; ellen.. Igaz látszott már igen korán hogy az Ostheer nem fogja tudni meghódítani az orosz anyaföldet de nem is tudta volna. köztudott hogy a ruszkiknak nem számított az emberélet ráadásul a holtrészeg oroszok aztán arra löttek aki elment. Nem tudom hogy a német vezetés hogy nem gondolhatott arra hogy a nagy precizitással elkészített MP-40-esek be fognak-e fagyni... No innen lehet összevetni a használhatatlan MP-40-t és a pontatlan összedobott PPS-t khm... nagyon jó lehetőség.. Nos mindent összevetve a németek nagyon elbízták magukat a szásákkal kapcsolatban.. szerintem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 17 15:52 #12345

• Ailles da Colon
az van, hogy legalább 1 milliós emberveszteséggel számoltak a németek ami az Angol partraszállás és az azt követő harcokat illeti... Nos, ez igen nagy szám, ami nem tett volna lehetővé, hogy a Barbarossa olyan ütemmel menjen. De ha mégis. Az orosz hadiipart akkor sem tudták volna térdre kényszeríteni, nehézbombázók híján. MEg aztán, az amcsik a ruszkik oldalán akkor is beszállnak a buliba...
A ruszkik annyian voltak és olyan elszántak, hogy csak sokszoros túlerővel lehetett volna megverni őket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 17 17:09 #12352

• david9999999
Bazooka Joe írta:
Én javallom azért, hogy törekedj erre!

Miért David ha két magyar elkezd beszélgetni 2 perc után nem mindjárt a politika kerül szóba?!

Itt nem magunkra gondoltam.Természetesen nem a politika az első de szerintem az összes megemlékezésen előkerül ha másnem annak a politikusnak a szájából aki 5 percel ezelőtt a koszorút rakta le ha nem tőle akkor tojásdobálás stb...Én is azt javaslom hogy ne ez legyen a cél arra is törekszem de vannak sajnos akiknek más célja van:(
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 15:17 #12389

• Chriss1
Tény hogy elszántak voltak de szerintem puska nélkül csak egy kicsi tölténnyle a kezedben ha kiküldtek egy géppuskafézek ellen biztos hogy nemsok esélyed volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 15:21 #12391

• Ailles da Colon
ügyesen megkerülöd a cuccot és lenyomod a skulót a géppuskás torkán
Vagy kérsz légi támogatást
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 15:33 #12393

• művésznő
Vagy égi támogatást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 15:36 #12394

• koszta
Lövészárokban nincs ateista ember. A mondás is így tartja <br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-02-18 16:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 15:52 #12397

• Ailles da Colon
\&quot;Vérmérsékletüktől függően, a harc előtt az emberek vagy imádkoztak vagy káromkodtak\&quot;
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla