Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 16:55 #12406

• koszta
Harc közben inkább káromkodtak, miután elestek meg imádkoztak. Így is igaz mondás lehetne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 17:02 #12409

• Ailles da Colon
miután elestek, max a pap imádkozott értük...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 17:06 #12412

• koszta
Kicsit kétértelműen fogalmaztam, az \"elesnek\"-et úgy értettem, hogy még élnek, csak összeesnek. Az talán a jobbik eset, ha egyből meghalnak, minthogy halálos sebből vérezve szenvedjenek. És amikor ez volt, olyankor imádkoztak (gondolom). Majd utána ahogy te írtad.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 17:31 #12415

• Ailles da Colon
asszem amikor halálos sebet kaptak (és elvéreztek), akkor nem isten jutott eszükbe, csak az, hogy élni szeretnének..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 19:44 #12424

• Bazooka Joe
Vagy az anyjuk...

Ha már így szóbakerült a golyó okozta sebesülés:

Ti mit csinálnátok, ha látnátok, hogy egy bajtársatok súlyosan megsebesült, és nem lenne rá módotok, hogy megfelelő elsősegélyben részesítsétek, vagy, hogy magatokkal vigyétek...

Megszabadítanátok a fájdalmaitól?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 19:47 #12427

• koszta
Nehéz kérdés. Most így leírni egyszerű, hogy igen megszabadítanám, hogy ne szenvedjen. De amikor ott feküdni előttem a legjobb barátom, és tudnám, hogy ezzel örökre elveszítem, hát... Az biztos, hogy bármelyik megoldást választanám, erős lelkiismeret fordulás gyötörne egy jó ideig.... De szerintem ezzel a legtöbbünk így van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 19:49 #12428

• Bazooka Joe
Tudom, hogy nehéz kérdés azért tettem fel...

Hát jól mondod mert ezt valóban csak igazi harctéri körülmények közt lehetne eldönteni így a számítógép mellől nehezen.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-02-18 20:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 19:51 #12431

• koszta
És nem is beszélve arról, hogy lehetséges, hogy életben maradna az ember, te pedig lelőtted. Akkor pedig magadat gyilkosnak éreznéd. Ez még kicsit nehezíti a döntést: megmentő, gyilkos vagy cserbenhagyó?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 18 19:54 #12433

• Bazooka Joe
Hát egy katona szerintem már 2 év aktív frontszolgálattal meg tudja állapítani a sebesülés súlyosságát...

De talán akkor ha azt valljuk, hogy minden ember éljen ameddig tud akkor ellátjuk megfelelő mennyiségű munícióval és hátrahagyjuk (de persze ez a sebesülés mértékétől is függ, hogy egyáltalán képes-e még fegyvert fogni).<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-02-18 20:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 07:45 #12454

• művésznő
Ailles da Colon írta:
\&quot;Vérmérsékletüktől függően, a harc előtt az emberek vagy imádkoztak vagy káromkodtak\&quot;

A káromkodás az ördöghöz mondott ima.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 07:47 #12455

• művésznő
Ailles da Colon írta:
asszem amikor halálos sebet kaptak (és elvéreztek), akkor nem isten jutott eszükbe, csak az, hogy élni szeretnének..

\&quot;csak az, hogy élni szeretnének\&quot;: azaz Isten jutott eszükbe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 07:52 #12456

• művésznő
Bazooka Joe írta:
Vagy az anyjuk...

Ha már így szóbakerült a golyó okozta sebesülés:

Ti mit csinálnátok, ha látnátok, hogy egy bajtársatok súlyosan megsebesült, és nem lenne rá módotok, hogy megfelelő elsősegélyben részesítsétek, vagy, hogy magatokkal vigyétek...

Megszabadítanátok a fájdalmaitól?

Nekem a Forest Gamp féle megoldás tetszik, bár tudom, hogy ez csak film. De azért a valóságban is tetszik a hősies magatartás. Az élet érdekében többnyire mindig ki lehet valami jót találni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 14:07 #12459

• Zeki
Melyik része? Amikor jó messzire fut vagy amikor a hátán viszi a katonát?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 14:45 #12469

• Ailles da Colon
művésznő, az élethez való ragaszkodás nem egyből istent feltételez...
Egyébként az anyjuk is gyakran eszükbe jutott, amit pár katona beszámolója alapján ismerünk..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 feb. 19 14:59 #12479

• koszta
Szintén leírnám ide is, hogy az istenes kérdéseket az Eszmék, ideológiák, vallás témában kérném majd megbeszélni.

A Forest Gamp-ot meg a Filmek résznél.
Csak, hogy ne legyen tele \&quot;offal\&quot; ez a téma.

Köszönöm.

Joe, ha már feltetted a kérdést, te mit tennél?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla