Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 24 19:42 #13777

• Oberstgruppenführer
Én is erre gondoltam egyesített flottával.

Ez valószínűleg azért nem valósult meg mert Hitler egyrészt nem akart saját sikerében osztozni az olaszokkal ha elfoglalja ANgliát mivel Göhring egyfolytában hangoztatta, hogy a luftwaffe partraszállás nélkül is térdre kényszeríti Angliát.
(Senki sem tudta milyen lehetőség rejtőzik a légi hadviselésben ez volt az első teljesen légi hadjárat a történelemben).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 24 19:47 #13780

• Ailles da Colon
az olasz flotta lényegesen nem befolyásolta volna az angliai csata kimenetelét. Maguk a németek 1 milliós emberveszteséggel számoltak egy Anglia elleni invázió során, ami összeomláshoz vezetett volna keleten.. Az olasz flotta sem számában sem minőségében nem lett volna elegendő, még egy részleges blokádhoz sem..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 24 20:26 #13783

• Oberstgruppenführer
Nos igen ez elég kockázatos vállalkozás lett volna tény de Anglia legyőzése mindent megért volna szerintem.

A másik kritikus pont a SZU itt láttam többször felmerült a védekezésre beállás a szovjet támadással szemben 1941-ben és a Japánok-al hátbatámadtanti SZU-t ez a másik elméletem amivel sokszor eljátszottam. Hiszen a Szovjetek 1941.December.7-edike után Moszkvához majd Sztálingrádhoz vonták a távolkeleten védelemben lévő csapataik nagy részét és ezeknek az erőknek a segítségével változtattak végül a harci helyzeten.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 24 20:52 #13785

• david9999999
Egy Japánból érkező hátbatámadás meglephette volna a szovjeteket.Ha jó a kivitelezés a hatalmas SZU komoly veszélyben lett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 13:57 #13803

• Bazooka Joe
Csakhogy pont azért tudták elvonni onnan azokat az egységeket, mert megtudták, hogy a Japánok nem fogják őket megtámadni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 14:06 #13806

• koszta
Elég ránézni Japán nagyságára, meg a Szovjetunióra. Ki merte volna megtámadni a helyükben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 15:17 #13822

• david9999999
Hát nem is úgy gondoltam hogy a japánok egyedül.Ugyan nem tudom az akkori helyzetet de megoldható lett volna megfelelő nagyságú német haderő odaszállítása?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 15:34 #13825

• Oberstgruppenführer
Elég ránézni Japán nagyságára, meg a Szovjetunióra. Ki merte volna megtámadni a helyükben?

Igazad van végülis December 7-edikén a Japánok belekötöttek az USA-ba ami ugyan akkora mint a SZU szóval szerintem sokkal jobban jártunk volna ha nem keresnek nekünk egy újabb ellenfelet hanem megpróbálnak segíteni a régivel szemben és amikor közös erővel legyőztük SZU-t akkor Amerika és ANglia ellen fellépni.
Mivel USA Dec.7 után küldte csak meg a hadüzeneteket és ez után már USS flotta is óvta az Angol konvojokat a Csendesóceánon + Megindultak SZU-nak a véget nem érő hadiszállítmányok amelyek nélkül szerintem az Oroszok fele ilyen gyorsan nem támadtak volna mint így. Amerika biztos belépett volna a háborúba de talán el lehetett volna kicsit halasztani a dolgot ezzel a lépéssel és ha annyira eltolják a belépését, hogy közben SZU térdrekényszerül akkor kb nyert ügy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 15:54 #13827

• koszta
Anglia ha megnézed egyből hadat üzent, így nehéz lett volna őket kihagyni a háborúból és csak a keleti hadszíntérrel foglalkozni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 16:12 #13828

• Oberstgruppenführer
Úgy értettem a távol keleti hadszintéren foglalkozni az Angolokkal Európában Afrikában természetesen már dúltak az összecsapások a tengelyhatalmi és Britt erők között is. De Japán-nak ekkor még csak Kína-val volt összetűzése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 17:29 #13831

• Teleki
Mondjuk azért Hitler sem igazán küzdött azért, hogy a japánok támadják meg a Szovjetuniót, biztos volt benne, hogy elbánik velük egyedül, Japán nélkül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 19:34 #13837

• Oberstgruppenführer
Persze, tudom én az általános elképzelés az volt: \"A Szovjet unió egy összetákolt akol aminek ha kellő határozottsággal rúgjuk be az ajtaját az nyomban össze is borul\". Nos ez a kellő határozottság megvolt a Barbarossa tervben de a SZU állva maradt szerintem azért mert az ajtó vagyis az első lépcsőben legyőzött szovjet alakulatok elfelejtették közölni a falakkal tehát az egyéb katonai alakulatokkal milyen erős is a német hadsereg és hogy fussunk meneküljünk esélyünk sincs
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 25 19:42 #13838

• Bazooka Joe
Valójában azonban a Barbarossa kifulladt ami egy offenzívának mindig is a végét jelentette, jelenti.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 26 16:59 #13846

• koszta
Szerintem a Barbarossa már az elejétől kezdve egy rossz hadművelet volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 már. 26 18:53 #13850

• Oberstgruppenführer
A Barbarossa úgy lett megtervezve, hogy a Szovjet Unió-n belül 3 célt érjen el(Leningrád,Moszkva,Donyec medence)
De ezek csak irányvonalak voltak a magabiztos Német hadvezetés de főleg Hitler azt hitte ezeket a célokat el sem fogják érni mivel addigra a Szovjet hadsereg összeomlik és megadja magát. De ez súlyos hiba volt, alábecsülték a SZU hadseregét ami ugyan valóban gyengén volt irányítva 1941-ben de akkor is 10000 harcjárművük és 12000 repülőjük volt. Hiába ,hogy elavult tipusok nagyrészt, akkor is olyan hatalmas erőt képviseltek amit már nem lehett egy két átárkoló \"Blitzkrieg\" hadmozdulattal letaglózni és megadásra kényszeríteni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla