Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 ápr. 29 21:08 #14516

• Oberstgruppenführer
Igazából így is úgy is ugyan itt tartanánk mivel az Orszok ugyan úgy elfoglalták volna az országot igaz akkor kevesebb áldozattal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 05 21:02 #14701

• Kurt Tank
Talán akkor még a nemzetközi megitélés is másképp tekintett volna szegény kis országunkra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 06 08:35 #14711

• Teleki
Mi lett volna, ha Hitlernek nem sikerül \"békében\" tartania szövetségeseit, és kitör egy magyar-román háború?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 06 09:53 #14714

• Tomi222
Szerintem igen egy elkeseredett harcokkal lefolyó de rövid háború lett volna ami egy kényszeredett békekötéssel zárult volna.(Persze német felszólitásra)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 06 14:29 #14727

• Oberstgruppenführer
Talán akkor még a nemzetközi megitélés is másképp tekintett volna szegény kis országunkra.

Ebben nem lennék ilyen biztos mert bulgária nem volt Német megszállás alatt és azt is \"felszabadították\" az Oroszok majd ugyan úgy mint itt beültették a magas-politikába a kommunista vezetőiket és bábúikat.

Éppen ezen gondolkoztam valamelyik nap, hogy a mai napig ennek a levét isszuk 1948-tól elkezdett kialakulni itt egy olyan korrupción alapuló kommunizmusnak nevezett rendszer ami mára már annyira belegyűrűzött a mindennapjainkba ,hogy gyakorlatilag kigyomlálhatatlan.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-05-06 16:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 06 18:56 #14746

• Teleki
Oberstgruppenführer írta:

Ebben nem lennék ilyen biztos mert bulgária nem volt Német megszállás alatt és azt is \&quot;felszabadították\&quot; az Oroszok majd ugyan úgy mint itt beültették a magas-politikába a kommunista vezetőiket és bábúikat.

Éppen ezen gondolkoztam valamelyik nap, hogy a mai napig ennek a levét isszuk 1948-tól elkezdett kialakulni itt egy olyan korrupción alapuló kommunizmusnak nevezett rendszer ami mára már annyira belegyűrűzött a mindennapjainkba ,hogy gyakorlatilag kigyomlálhatatlan.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2009-05-06 16:31

Ez tény, de ha belegondolsz Bulgáriára senki sem mondja, hogy teljesen náci szimpatizáns volt, és \&quot;utolsó csatlósnak\&quot; sem nevezték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 06 21:24 #14747

• Oberstgruppenführer
Ez tény, de ha belegondolsz Bulgáriára senki sem mondja, hogy teljesen náci szimpatizáns volt, és \&quot;utolsó csatlósnak\&quot; sem nevezték.

Én azt gondolom ,hogy a Magyar nép egy alapvetően becsületes és hűséges nép ebből származik ez is, hogy \&quot;utolsó csatlósok\&quot; lettünk. Alakult nálunk 2 SS alakulat is plusz Nyilas csapatok százai míg a partizán alakulatok elenyésző számúak voltak. És a Magyar katonák sem szívesen lőttek volna az egykori bajtársaikra akikkel az Oroszok ellen harcoltak (A románokkal ellentétben).

Tényleg szerintetek ha a románok nem állnak át mennyivel lett volna más a helyzet védelmi szempontból?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 07 07:43 #14750

• Chriss1
Szerintem nemsokkal.Lesaította volna a támadást de mivel a szovjetek már bizonyították hogy a román hadsereg alapjábavéve nagyon felszereletlen főleg ugye Sztálingrádnál.De Ploesti bombázásánál is,amikor ugye rengeteg román katonát öltek meg a légtérben. Meg a románoknak amúgy is a töke televolt már az egésszel.Szerintem semmit,csak hosszabbította volna a Háborút.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 07 09:36 #14751

• Tomi222
Egyes szakértők szerint Hitler tévedett mikor elküldte Rommelt Afrikába mivel épp az a pár hadosztály hiányzott ahoz hogy legyőzze a Szovjeteket.Szerintem nem.Szerintem keveset küldött.Mert ha a DAK nyer akkor a sziciliai partraszálás \&quot;soha\&quot; nem történt volna meg.Ti mit mondtok?!?! Mi lett volna jobb Rommel afrikában vagy Rommel a Szovjetunióban??!?!?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 07 10:03 #14752

• Oberstgruppenführer
Ha Rommel nem megy Afrikába hamar megtörtént volna Szicíliában a partraszállás. Viszont ha berendezkednek a Németek védekezésre a 1941-es SZovjet-Német határon ott a rövidebb szakasz miatt kevesebb hadosztály is elég lett volna. És Rommel kaphatott volna elegendő erőt a győzelem gyors kivívásához. Aztán már sokminden változhatott volna mert akkor lehet ,hogy a Törökök is beszállnak Németország oldalán plusz Irakban ebben az időben a Brittek levertek egy lázadásszerűséget amit így a Németek szintén maguk mellé állíthattak volna.Törökország felől pedig hamarabb elérhetőek az Orosz olajmezők mint Európa felől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 07 18:34 #14822

• koszta
Rommel lehetett akármilyen jó hadvezér, nem tudta volna a szovjet túlerőt megverni. Az egész német hadsereg oda ment volna, akkor sem tenném rá a fejemet, hogy nyertek volna. Meg az, hogy elfoglalnak egy területet, nem jelent győzelmet. Meg is kell azt tartani, ahhoz pedig ember kell, hiszen lázadások vannak, vagyis lettek volna.
Inkább Észak-Afrikára koncentráltak volna, majd ha ott stabilan berendezkedtek, fordultak volna a keleti részhez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 25 15:39 #15068

• Oberstgruppenführer
Az 1940-es években milyen volt a kőolaj termelés a közelkeleten? Mert erre nem emlékszem ,hogy bárhol olvastam volna. Arra gondolok ,hogyha a Németek nem az Oroszok olajára utaztak volna hanem a közel keleti mezőkre, akár nem is elfoglalás céljából csak eljutni hozzájuk és szállítási szerződéseket kötni akkor nem lettek volna annyira ráutalva sem a Román olajmezőkre sem másrféle szállítmányokra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 27 08:09 #15098

• művésznő
Szerintem akkoriban még nem volt olyan jelentős a közel-keleti kitermelés, de hogy nem volt stratégiai fontosságú, abban biztos vagyok. És a felhasználói igény sem volt olyan mértékű, mint később. Akkoriban még az amerikai olajmezők bőven fedezték a szükségleteket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 27 10:53 #15100

• Bazooka Joe
Márpedig a németek terve az volt, hogy elfoglalják azokat az olajmezőket, hogy csak egy közelebbi célpontot említsek ott volt a Kaukázus, csak az ottani olajmezőket az oroszok felgyújtották. Az amerikai olajmezőkhöz pedig evidens, hogy nem juthattak volna hozzá.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-05-27 12:56
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 máj. 28 14:52 #15153

• david9999999
Hát igen ha nem tudom elérni az amerikai mezőket akkor nem az a cél.Úgy gondolom a németeknek ez volt közelebb és ha nem is volt stratégiai fontosságú a dolog a semminél így is több volt.Kevésbé szorultak rá másokra...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla