Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 09 20:28 #1391

• Dimitrij
Szerintem a Trianoni területeket vissza rajzoltuk volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 10 15:08 #1392

• művésznő
Ó, hát ez elégé magától érthetődik, elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze. Valószínüleg a tényleges döntéshozók is így gondolkodtak, ennek lett a következménye az igazságtalan végeredmény. De mondjuk azt, hogy a nagy Magyarország lett volna a kiindulási alap (megjegyzem kíváncsi lennék az idők során többször módosult határok közül miért azt tartják nagy Magyarország határainak amit), mekkora Németországot, Franciaországot stb. engedtünk volna? Hogy alakultak volna az erőviszonyok? Melyik ország, hogy tudott volna élni a lehetőségeivel?
(Persze itt most gondolom mindenki a maga vízióját mondja, nem a korabeli alternatívákat.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 10 16:08 #1396

• Liberator
Szerintem nem csak Nagymagyarországot vettük volna vissza
Lehet hogy Franciaországból is lecsíptünk volna egy keveset a Németek számára.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 10 18:42 #1401

• koszta
Nehéz kérdés, az ember mindig olyan, hogy magának minél többet, és előbbre tartja a saját érdekeit, mint másokét (ezért van itt a világ, ahol msot van.. És vajon mi lesz??!) Szerintem nem vettünk volna olyan sokat vissza (persze trianoni területeket), de igazából olyan helyeket, ahol nem lakik magyar, azzal mire mentünk volna? Felesleges lett volna. Németeknek Franciaországból? Hát... Ez a két ország nem igazán szereti egymást, lázadások lehettek volna, hiszen vannak ilyenek, mint Nlmet-Francia, Angol-Francia, Skócia-Anglia, stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 11 09:55 #1402

• művésznő
Úgy van. De milyen kicsinyes dolog már ez az egománia! Meg nagy hülyeség is. Mintha bárki is függetleníthetné magát a többi embertől! A rész érdekei összefüggnek az egészével és ha (nagyjából) mindenkinek jó, hosszútávon az jó az egyénnek is. Nemzetközi szinten is valami ilyesmi a helyzet.
A szomszédainkat nem zavarta, hogy magyarok laknak az elcsatolt területeken...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 11 14:03 #1404

• Liberator
Engem se zavart volna, ha kapok mellette területeket is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 11 14:34 #1405

• művésznő
Oszt\' mit kezdtél volna azzal a \"teméntelen nagy főddel\" Liberator drága? Na mesélj!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 11 15:42 #1406

• Liberator
Magyarokat telepítettem volna oda <br><br>Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2008-01-11 16:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 11 16:12 #1407

• művésznő
Úgy? Szóval te sem lettél volna különb a Deákné vásznánál...De tudod, hogy ezzel végső soron kimondatlanúl is helyesled azt, ami békeszerződés címén zajlott?<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2008-01-14 17:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 14 14:59 #1413

• koszta
Jogos amit művésznő mondott. Igazából a háborúk legtöbbje értelmetlen, hiszen amit szereztek földet, abból melyik országnak sikerült megtartania? Római birodalom, Napóleon, II. világháború, Gyarmatosítások, stb. Ezek mindig gazdasági válságok miatt voltak...
Mi lett volna ha 1944. decemberében, nem derül ki (azaz köd marad, és a német haderő szárazföldi gyalogságát, nem látták volna az amerikai repülők/tüzérség). Szerintem az is érdekes lett volna..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 14 15:52 #1420

• Liberator
Lényegében nem befolyásolta volna a háború menetét, maximum egy-két hónappal hosszabította volna meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 14 16:51 #1428

• művésznő
Látjátok mennyi mindenen múlnak a dolgok? Egy kis köd, egy kis hideg...aztán ember tervez, Isten végez.
Egy szóra még had kanyarodjak vissza a felvetésemhez! A háború utáni állapotok kialakításában, én úgy látom, egyfajta erőegyensúly megteremtése volt a fő szempont. Ahhoz, hogy mindenki nyugton maradjon egy időre, azt kellett tenni, hogy az erőseket letörni, a gyengébbeket erősíteni, a nagyhatalmi országokat is kiegyensúlyozni valahogyan. Ez logikus. Ettől függetlenűl én azt csináltam volna, hogy az országhatárok meghúzásánál elsősorban a már meglévő etnikai arculatot vettem volna figyelembe, hogy minden nép a saját anyaországában élhessen, ha van neki. Az ebből fakadó aránytalanságokat nemzetközi megfigyelő testületek munkába állításával próbáltam volna ellenőrizni. A háborús kártérítést pedig csak anyagi juttatással letudni, hogy pl. a vesztesek perkáljanak, vagy törlesszenek. Ez nagyon nagy hülyeség?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 21 16:46 #1441

• koszta
Hát nem tudom, országhatár meghúzása érdekes dolog, mindig lesznek olyanok, akik szerintem ez nem úgy van, ahogy kellene. A pénz is érdekes dolog, mert háború akkor tör ki általában, ha valahol gazdasági válság van, és iylen szempontból jól is jön a háború... Egy biztos, a történelmet a győztesek írják, és lehet sok mindent nem udunk, ami valójában úgy volt, csak nem mesélik el...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 21 18:01 #1446

• Liberator
\&quot;Ettől függetlenűl én azt csináltam volna, hogy az országhatárok meghúzásánál elsősorban a már meglévő etnikai arculatot vettem volna figyelembe, hogy minden nép a saját anyaországában élhessen, ha van neki.\&quot;
Ebben teljesen igazat adok neked Művésznő, az országok számára, így emberi veszteségek nem lettek volna, csak területi.<br><br>Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2008-01-21 19:01
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jan. 21 18:42 #1447

• koszta
Liberator írta::
\&quot;Ettől függetlenűl én azt csináltam volna, hogy az országhatárok meghúzásánál elsősorban a már meglévő etnikai arculatot vettem volna figyelembe, hogy minden nép a saját anyaországában élhessen, ha van neki.\&quot;
Ebben teljesen igazat adok neked Művésznő, az országok számára, így emberi veszteségek nem lettek volna, csak területi.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2008-01-21 19:01

Akkor tegyük fel mai helyzetet, és nézzük kicsit Románia szemszögéből. Erdély jelenleg övék (hogy hogy lett abba ne menjünk bele, tény, hogy térképre ránézünk hova tartozik), és ilyen szempontból visszaadnánk nekünk Erdélyt. Mi örülnénk neki, de ha én egy román ember lennék, nem tudnák megmagyarázni, hogy azért adjuk oda, mert....
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla