Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 20 06:08 #17689

hát, nem tudom mennyire pontosak az értesüléseim, de csak olaszországban mint1 100 000 katona süttette a hasát...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 20 22:16 #17715

• Vezér
igen de azok szabadságon voltak azt meg nem lehet megtagadni a katonáktól mert akkor romlik a morál amúgy az a 100 000 ugy jött össze hogy különböző 1ségekből néhány katona nem egész hadosztályok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 20 22:18 #17716

• Vezér
amúgy meg hitler nem irtotta a zsidókat ki az a hülye aki elkezdi írtani az ingyen munkaerőt, csak kegyetlenűl bántak velük ami pedig természetes dolog, szörnyű de természetes
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 05:31 #17718

• művésznő
Valóban nem irtotta hanem irtatta... Az \"ingyenes\" munkaerő nem szempont ott, ahol fajgyűlölet van, no meg háború. Háborúban úgymond semminek sincs ára, az ember életnek sem. (Nem tudom, mi alapján tartod te természetesnek a kegyetlenséget?)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 06:02 #17719

vezér amit kifejtett arra én már egy előző comiban utaltam csak senkinek nem esett le amúgy pedig művésznő nincs igazad. HÁBORÚBAN és sajnos néha azon kívül is annyira természetes az erőszak, hogy észre sem vesszük. vegyünk példának a sulimat (minden kicsiben kezdődik!!!) szinte senkinek nem tűnik fel, ha 2 srác éppen összeveri egymást a szünetben. Volt, h 1 tanár is elment mellettük, anélkül, h, észrevette volna!

amúgy pedig adolf nem irtotta, nem irtatta, nem is adott parancsot az irtásukra és nem is kért meg szépen senkit hogy irtsa a zsidókat! Hitler munkatáborokba vezényelte őket és elvette a pénzüket mert ő már akkor látta, hogy a világ pénzének 90%-a zsidó kézben van. Úgy gondolta, hogy ez a lé nem tenne rosszat az ő kis németországával sem. És mit vársz? ha a frontkatonák éhen halnak akkor a munkatáborokban bőségesen élnek??? \"természetes\", hogy ilyenkor ott is 100 000 számra hullanak az emberek. hjaaa 1 kérdés: azt tudjátok h németország a mai napig 3000 márka (összegű) kártérítés kénytelen fizetni minden zsidónak?

és még 1 utolsó. 1 munkatábornak (\"haláltábornak\") szerintetek hány fős személyzet kell? mert ha terelni kell és felügyelni a bentlakókat, elég 1-2 ezer ha nagy tábor volt, pl: birkenau DE ha azokat az embereket meg is ölik (egyes ruszki feljegyzések szerint 3000 embert naponta) mennyi ember kell a megölésükhöz, és eltakarításukhoz? mert 1 ember teteméhez is legalább 2 másik kell... ennyi katonát tudott nélkülözni a német haderő???

na jó ez az uccsó... EGÉSZ EURÓPÁBAN a háború kitörésekor élt 8 000 000 zsidó...ebből ugye meg lett gyilkolászva 6 000 000 nos akkor kérdem én:
HOGY A FRANCBAN MARADHATOTT A HÁBORÚ UTÁN 5 000 000??? aki most azt mondja betelepültek, az előbb gondolkodjon! ki a franc akar 1 rommá lőtt, porig rombolt \"városhalmazba\" települni? nos, a világon senki...

köszi bocsi kicsit hosszú lett de remélem érteitek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 06:30 #17722

• művésznő
Fiúk közti csihi-puhi meg kocsmai verekedések mindig voltak. Ebből azért ne következtess arra, hogy a tömeggyilkosságokig, népirtásokig fajuló erőszak és kegyetlenség természetes volna!

Hogy Hitler nem csak gyilkos volt, de rabló is (\"Úgy gondolta, hogy ez a lé nem tenne rosszat az ő kis Németországával sem.\") hát ezzel nem mondtál számomra meglepőt. A kártérítés pedig joggal jár. Németország pedig nem \"kénytelen\" fizetni, hanem belátta, hogy igazságot kell szolgáltatnia. (Látszik is, hogy ennek nyomán áldás van Németországon és nő a nemzetközi tekintélye, presztízse.) A németek nem mentegetőztek, meg magyarázkodtak, hanem fölvállalták azért is a felelősséget, amit nem ők, hanem az előző nemzedék követett el. S lám, aki magát megalázza, az felmagasztaltatik!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 07:51 #17725

jó, lehet a precedensem kicsit kisstílű volt, de attól függetlenül, csak a nürnbergi perből induljunk ki! Melyik vádolt vezető vallotta azt, hogy, igen, németország igenis irtotta a zsidókat!!! nem tették, pedig a \"büntetésük\" enyhülhetett volna ezáltal (bár nem tudok minden perről, amelyek anyagát nagyjából ismerem, ez nem következett be). Vajh miért? Mert a legtöbb parancsnokban volt becsület, és olyat nem állít ami nem igaz. Félreértés ne essék én nem kipártolom őket, de ez így van. Jah és hozzáteszem, hogy a legtöbbjüket teljesen alaptalanul ítélték el, mert 1 háborúban a katona, aki parancsot teljesít NEM háborús bűnös! Ezt a tényt legfőképpen az oroszok hagyták figyelmen kívül.

És igen, adolf gyilkos is volt, rabló is, és istent is játszott. Ezt alá is írom. De NEM volt hülye! Aki ilyet kieszel, az nem hülye, sőt!

Németországot KÖTELEZTÉK a kártérítésre, nem pedig ő mondta, hogy egye fene, rosszat csináltunk, legyünk mártírok.

És a németek nemzetközi tekintélyének a világon semmi köze a zsidókhoz, lévén, a legtöbb ember nem is tud ennek a létezéséről! Németország tekintélye a jó vezetésben és hidegfejű gondolkodásban keresendő.

S egy vesztes országban kinek van kedve mentegetőzni, magyarázkodni, amikor azt sem tudják miért kéne ezt tenniük, pláne, hogy országukat darabokra szabdalták, és még a szeretteiket sem láthatják amikor akarják. Arról nem is beszélve, hogy ez a pénz a kormány sara volt, az emberek mindebből csak annyit érzékeltek, hogy kicsit többet kell adózni. A zsidó irtáshoz pedig az oroszok több millió! fotót hamisítottak és hasonlók.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 13:17 #17726

• művésznő
Nem szándékom személyeskedni, ne is vedd annak, de sajnos nagyon tipikus az a gondolatmenet, amit itt lefuttattál. Mosom kezeim, nem tehetek semmiről, stb. stb...

Először is felelőssége van annak, aki parancsot ad (mert a parancsot mégiscsak adja valaki), másodszor több szempontból felelőssége van a végrehajtóknak (pribékek) és kollaboránsoknak is. Én tudom, hogy ma általános az, hogy \"nem tehettem mást\", meg \"az volt a parancs\", de egy nemesebb világban az ilyen kifogásokkal élőket gyáváknak, hitványaknak tartották és megvetették.

Németországot nem kellett kötelezni arra, hogy szembe nézzen a múltjával,vállalja a felelősséget és tanuljon a hibáiból. Nem kedv kérdése a mentegetőzés, meg a dolgok hárítása, hanem jellemé... A németek pedig úgy tűnik jellemesen intézték ezt a dolgot. Talán nem nyilvánvaló, de az igazságszeretet és igazságszolgáltatás iránti igény a megbecsüléssel, felemelkedéssel szorosan összefügg. Egy ország társadalmi, gazdasági jóléte elképzelhetetlen bizonyos normák tiszteletben tartása nélkül. (Na ez az amiről sajnos kis hazánkban \"a legtöbb ember nem is tud\".)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 13:32 #17727

nem. Németország nem jellemesen intézte el, mert németország 3 részben volt, nem is viselkedhetett egységes németországként.

A parancsot igen, kiadja valaki, de az, hogy felszólítom a katonáimat, hogy támadjanak, attól még nem vagyok háborús bűnös! Ugyanis ez a fogalom mást takar!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 13:45 #17728

• művésznő
A felelősségre vonás sem a \"támadjanak\" miatt volt... (Bár azért is, hiszen védekezni muszáj, de támadni nem, úgye?!)
Ha pedig alaposabban megnézed, hogy Németország (írjuk nagybetűvel, ha nem gond) miként dolgozta fel a saját háborús szerepét és történelmi múltját, továbbá, hogy ezek nyomán milyen állásponton áll annak megítélésében, akkor láthatod, hogy nem a szerecsenmosdatás jellemző rá, hanem igen is határozott a nácizmussal szemben. Ettől pedig nemhogy nem esett le az aranygyűrű az újukról, hanem tiszteletet és elismerést vívtak ki maguknak a példamutató hozzáállásuk miatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 13:47 #17729

• művésznő
Ami meg a 3 részben levő Németországot illeti, ez náluk nem sokat jelent, mert mindig is szövetségi államban éltek. Ma is Német SZÖVETSÉGI Köztársaság, ahol a tartományoknak szinte saját törvényei vannak. Náluk az egységet nem az országhatárok képezik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 14:13 #17730

\"ez náluk nem sokat jelent\"...ez ugye nem gondoltad komolyan??? de mind1 hagyjuk az viszont tény h iszonyatos cenzúra van és tényleg a lehető legjobban elhatárolják magukat a náciktól (bár náluk a legtöbb a neonáci).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 14:18 #17731

és művésznő ajánlom, hogy picit jobban járj utána a hidegháborús Németországnak! nem bunkóságból! ne érts félre élveztem a beszélgetést
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 16:32 #17734

• művésznő
De, elég komolyan mondom. Náluk ez a hagyomány: független fejedelemségek szövetségeként működtek közre a németek mindig és ennek megvannak a mai napig tartó jellegzetességeik. Példának hoznám Bajorországot, ami ugye Németország része (mégis nevében ország) ahol vannak olyan rendelkezések, ami más német tartományban meg nincs. Az ottaniak is elsősorban bajorok, csak aztán németek. Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem egy ország Németország, de a háború utáni tagoltsága épp úgy nem szempont a viselkedésükben, ahogy a tartományi tagoltságuk sem. (Ezzel azt hiszem a hidegháborús felvetésedre is reagáltam.)
A nácikkal szemben pedig nem cenzúrát alkalmaznak, hanem alkotmányos jogokra épülő törvényeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 aug. 21 17:22 #17740

Ez én kocka mivoltom szólalt meg a cenzúra alatt, mert náci jelképeket 1 játékban sem mutatnak, meg ilyenek. Erre értettem. De azt ne mond, hogy semmilyen befolyással nem volt Németország fejlődésére az, hogy összeszabdalták. Mert ez nem igaz, nem lehet igaz! A ruszkik visszafogták a keletnémeteket és ez tény. Nyugat Németország lehet h ugyanúgy fejlődött, sőt, biztos, de Kelet Németország nem!

Figyelj a helyesírási hibákra.Egy mondat nagy betűvel kezdődik!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-02-22 20:58
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla