Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 12 18:55 #19459

• Liberator
Mi lett volna ha Hitler, Moszkva előtt nem fordítja a középső hadseregcsoport egy részét dél felé? És ha a német hadsereg jobban motorizált, és nem kell bevárni a gyalogságot? Vajon elesett volna a szovjet főváros?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 12 19:11 #19461

• Oberstgruppenführer
Szerintem Moszkva elesett volna de a távolkeletről decemberben beérkezett hadosztályokkal visszafoglalták volna az Oroszok legkésőbb Január végéig. Szóval ott már nehéz lett volna jobb eredményt kicsikarni.

Ha nem kötnek a Japánok semlegességi szerződést a SZU-val és támadásba lendülnek Mandzsúrián keresztül akkor a SZU nem tudja átcsoportosítani erőit Moszkvához és valószínűleg Németország győz.

És akkor Észak Afrikában komoly segítséget kapott volna Rommel és szerintem az USA beavatkozása már elkésett volna mire odaér.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 12 19:58 #19463

Na ez már haladás, pörögjön a topic!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 13 04:02 #19467

• koszta
A Szovjetuniót mindenképpen két oldalról kellett volna támadni (tehát Japánoknak is). Már csak az nagy előny lett volna, hogyha elindítanak Szibériából egy hadosztályt Moszkva felé, mire az odaér...
Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy a szovjeteknél emberből rengeteg van. Míg más országnál egy 2-3 millió fő elvesztése óriási tragédia, nálunk ez könnyen pótolható dolog. Míg harckocsit, repülőt, stb. lehet pótolni (ha van nyersanyag), embert nehezebb. Ez viszont elég nagy \"hendikep\" a szovjeteknek. Kellett volna egy mentés a Barbarossa hadművelet előtt a németeknek, hogy visszatölthessék.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 13 08:28 #19468

• Oberstgruppenführer
A múltkor láttam egy kimutatást miszerint a SZU 13,7 millió katonát veszített a háború alatt Németország pedig 5,5-öt. Pedig ugye a németek harcoltak Angolokkal,USA-val,Canadával,Franciákkal,Lengyelekkel és még így is csak 5,5. A SZU éppen ezért úgy ki volt merülve a háború végére ,hogy amikor Sztálin felvetette Zsukovnak ,hogy mi lenne ha nem álnának meg Németországnál hanem egy füst alatt elintéznék az Angol és USA csapatokat is akkor Zsukov nem győzött tiltakozni, hogy ez lehetetlen legfelsőbb vezetőm a katonákban már csak az tartja a lelket ,hogy nemsokára vége a háborúnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 17 16:44 #19636

Mi lett volna?Ha a Barbarrosa hadműveletet előbb kezdik el és még tél előtt kapitulálnak a Szovjetek.

Figyelj a helyesírási hibákra.Egy mondat nagy betűvel kezdődik!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-02-22 21:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 17 20:40 #19643

• Vezér
Először is a német csapatok belefulladtak volna a sárba, ugyanis a hadműveletet májusban akarták indítani, de az esőzések miatt el kellet halasztani.

De ha mégis sikerül és a Szovjetunió kapitulál, akkor feltehetőleg ma is Európa összes városa felett horogkeresztes lobogó lobogna(talán kivétel Róma, Budapest)

Figyelj a helyesírási hibákra.Egy mondat nagy betűvel kezdődik!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-02-22 21:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 17 23:45 #19647

panzer2 írta:
Mi lett volna?ha a Barbarrosa hadműveletet előbb kezdik el és még tél előtt kapitulálnak a Szovjetek

Hát meglátásom szerint akkor sem kapituláltak volna a Szovjetek mert olyan mértékben kifogyhatatlan volt az emberkészlet hogy maximum csak kissé fentartotta volna a késöbbi előrenyomulásukat és szerintem az Amik akkor is bepróbálkoznak és mint az idő is mutatja a 2 frontos harc nem túl jó dolog.

De itt fel is tennék én is egy kérdést mint új tag.
Mi lett volna ha a Németek ki tudják fejleszteni a \&quot;Csodafegyvereiket\&quot;? Példáúl egy ME262-t.Sajnos mire használható lett volna arra már vége lett a háborúnak.Vagy mondjuk a Sanger bombázó?Az orosz és amerikai nép mit csinált volna ha semmi perc alatt rommá lövik a nagyvárosaikat?

Még van ezer meg egy mi let volna kérdésem szóval csak hajrá...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 18 19:56 #19671

• Oberstgruppenführer
I.
Szerintem a Városok bombázásával nem lehet igazi eredményt elérni nem működött sem az Angoloknál,Németeknél,Oroszoknál,Olaszoknál,Magyaroknál.

Attól ,hogy a lakosságot terrorizálod nem fogod megnyerni a háborút csak felbőszíted az embereket és végső kitartásra ösztökéled őket.

II.
Egyébként szerintem a Németek nyertek volna a Me 262-ővel ha már 1942-ben van belőle 3000 és folyamatosan tudják gyártani valamint kiküszöbölik addigra a műszaki hiányosságokat.

Plusz az Arado-234-el támogathatták volna földi csapataikat ha abból is van 1942-re 3-4000 darab.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 18 20:32 #19673

Hát igen csak ugye a bombázásnál jön a következő ha...ha kifejlesztik az atomot még 44 elött és azzal mennek bombázni...
Persze sok lehetőséget át lehet venni de hát már történelem...

Oberstgruppenführer írta:
I.
Szerintem a Városok bombázásával nem lehet igazi eredményt elérni nem működött sem az Angoloknál,Németeknél,Oroszoknál,Olaszoknál,Magyaroknál.

Attól ,hogy a lakosságot terrorizálod nem fogod megnyerni a háborút csak felbőszíted az embereket és végső kitartásra ösztökéled őket.

II.
Egyébként szerintem a Németek nyertek volna a Me 262-ővel ha már 1942-ben van belőle 3000 és folyamatosan tudják gyártani valamint kiküszöbölik addigra a műszaki hiányosságokat.

Plusz az Arado-234-el támogathatták volna földi csapataikat ha abból is van 1942-re 3-4000 darab.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 18 21:13 #19677

Oberstgruppenführer írta:
I.

II.

Én is ezt vélem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 04:58 #19680

[/quote]Én is ezt vélem![/quote]

Köszönöm a bő véleménynyilvánítást Történelem p
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 11:14 #19689

• Oberstgruppenführer
Az Atom bombával én személy szerint nem szeretek foglalkozni, az egy alattomos dolog a háborút nem a lakosság kiirtásával kell megnyerni hanem a csatatéren.
Mióta kifejlesztették az Atom-ot leng a fejünk felett Demoklész kardja mert ha egyszer elkezdi valaki fellőni a rakétáit akkor itt kő kövön nem marad.
Tehát én szívem szerint kivégeztem volna mindenkit akinek köze volt ehhez a mo**okhoz vagy köze van.

Kérlek ne káromkodj!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-02-22 21:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 13:19 #19690

• Tomi222
Én is ezt a véleményt osztom.A ma világában lehet akármijen taktikai adottságokkal rendelkező tábornokod lehetnek bátor mindenre elszánt katonáid lehet akármid de ha nincs atomfegyvered nem érsz szinte semmit.Szerintem a második vh volt az utolsó nagy háború amit nagy adottságokkal rendelkező tábornokok és hős katonák vivtak meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 14:25 #19691

• művésznő
Na és atomfegyverrel mit lehet elérni?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla