Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 16:46 #19699

• Oberstgruppenführer
Azt lehet elérni kedves Művésznő ,hogy mindenki behódol neked aki nem akarja ,hogy még az unokái is mutánsokként szülessenek 3 kézzel meg 5 lábbal és sugárfertőzöttként pusztuljanak el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 17:35 #19705

• művésznő
Szóval terrorizmusról beszéltek! Aha, értem, de az nem hadviselés, inkább öngyilkos merénylet (ha bevetik) mert a sugár nem áll meg a határon...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 18:40 #19706

• Oberstgruppenführer
Hát éppen ez az így nem lehet többé \"szabályos\" háborút vívni mert elég egy tucat ezekből az eszközökből hozzá ,hogy akár az egész földön halálos sugárzás pusztítson.

Nem hiába mondta Einstein, hogy nem tudom mivel vívják majd meg a III.Világháborút de a negyediket egészen biztos, hogy kövekkel és botokkal.

Hiszen egy olyan országot ami mondjuk már le van győzve a háborúban nem fog érdekelni az elterjedő sugárzás ki fogja lőni a rakétáit csak bosszúból is ha már rosszul áll háborúban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 19 21:02 #19716

Szerintem a 18. és a 19. század volt jó! Mikor egyenes oszlopokban közeledtek egymás felé a seregek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 20 03:20 #19719

Történelem p írta:
Szerintem a 18. és a 19. század volt jó! Mikor egyenes oszlopokban közeledtek egymás felé a seregek!

Igen.Aztán jöttek az íjászok meg a hajítógépek és rommá lőték a seregeket...
Szerintem a háború nem a tisztességről szól hanem az akarat diadaláról.Az atom is erről szól.Olyan fegyver amitől reteghet az ellenfél és nem kell saját embert áldozni.Persze már van rakétaelhárító rendszer is...de ez is olyan mint az internetes letöltögetés.Mindíg van megoldás a cél eléréséhez.Már az első világháborúban is voltak úgymond \"tömegpusztító\" fegyverek.De ez sajnos a hadviselés része.
Bár az amerikaiak élen járnak a gyávaságban ha háborúrol van szó.Mert ugye ejtőernyősre nem lövünk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 20 07:54 #19726

• Oberstgruppenführer
Az íjászok meg hajítógépek már rég nem jöttek a 18. 19. században inkább a tüzérség meg a muskétások.
Én is szeretem a régi hadviselési formákat.

A II. vh-t azért szeretem jobban mert rendkívül változatos mindenre megvan az ellenszer ha más nem akkor az emberi találékonyság és kitartás. Főleg a védelmi vonalak kiépítésénél amikor: Lövészárkok,Tankcsapdák,Szögesdrótok,Géppuskafészkek,
Betonbunkerek,Aknamezők,Páncéltörő ágyúk,Beásott harckocsik,Aknavető fészkek,Légvédelmi állások. Tarkítanak egy terepet és ez még mind semmi mivel az ellenség ha jól koncentrálja erőit akkor egy ilyen jól kiépített vonalat is lazán áttörhet ilyenkor jön a mozgó tartalék és a nem közvetlenül a védelmi vonalba tartozó fegyverek: Tüzérség(jól belőve),Légi támogatás(Vadászok az ellenséges légierő távoltartására és Bombázók az ellenséges földi erők megzavarásához feltartásához),Gépesített Lövész és Harckocsizó egységek az ellenlökésekhez amennyiben az ellenség mégis áttörné a vonalat vagy tehermentesítő támadásokhoz az ellenséges támadó erők szárnyainak fenyegetésére és esetleges szétverésére.

És ez mind kell egy tökéletes védelem kiépítéséhez elképesztő, ráadásul ez mind csak fokozódik a csata nagyságától függően. Még végig gondolni is hatalmas agymunka ,hogy mit hova pozicionáljon az ember egy ilyen méretű csatában a holt terek elkerülése végett és amikor elkezdődött a harc akkor jöttek az egyéb tényezők, Katonák:Létszáma,Kiképzése,Elszántsága,Fizikai állapota,Éhsége,Felszerelése.(És a szerencse is közrejátszik persze amikor a védelmi vonal bizonyos részeire már csak a gyengébb teljesítményű Pak38-asok jutnak páncéltöréshez és pont ott jönnek a T34/85,KV-85,IS-I,IS-II páncélosok akkor a cselekvés és a tartalékok gyors pontos bevetése lehet csak ami kihúzhatja a védőket a pácból).

Ez az amiért a II.vh a kedvencem itt a legösszetettebb a harcmező. És itt számít a legtöbbet a katonai parancsnokok hozzáértése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 20 11:19 #19728

• művésznő
Of: \"Hiszen egy olyan országot ami mondjuk már le van győzve a háborúban nem fog érdekelni az elterjedő sugárzás ki fogja lőni a rakétáit csak bosszúból is ha már rosszul áll háborúban.\"

Tényleg nem fogja érdekelni? Olyan magyaros szemlélet lenne mindenhol, hogy ha a jég elverte a felét a szőlőnek, magam verem le a másik felét? Aztán miféle bosszú lenne az?

Odin84:\"Szerintem a háború nem a tisztességről szól hanem az akarat diadaláról.Az atom is erről szól.Olyan fegyver amitől reteghet az ellenfél és nem kell saját embert áldozni.\"

Van, hogy a háború a tisztességről szól, sok honvédő háború szólt róla, no meg a szabadságról. Az atomnál csak naiv ábránd, hogy nem kell saját embert áldozni, hiszen a sugárfertőzés globálisan hat. Csak a fanatikusok nem törődnek ezzel és nem számolnak a következményekkel. Ezért az atomháború nem az akarat diadala, hanem az őrületé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 20 17:02 #19740

• Oberstgruppenführer
Művésznő szerintem ha mondjuk az \"Arab Liga\" legyőzné az USA hadseregét és a flottáit megsemmisítené, akkor nem lenne többet ésszerű gondolkodás és USA féle igazságszolgáltatás. Egyszerűen kapnák az atomrakétákat mint anno amikor Egyiptom 1973-ban behatolt Izraelbe és legyőzte az izraeli sereget Izrael már fel is állította az atomrakétáit kilövéshez nem érdekelte őket merre fújja a szél a sugárzást csak az ,hogy gyilkos legyőzőiken bosszút álljanak szóval nem csak a Magyarok gondolkoznak így. Egyedül az USA közbelépése mentette meg a világot mivel nem akarták közel keleti érdekeltségeiket elveszíteni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 20 20:45 #19744

Olyan rossz a huszadik század hadviselése!
A Föld másik végéből ki tudod lőni az ellenséget! Még mikor megmozdulnak, már akkor szét lőheted őket!
Átkozott nukleáris fegyverek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 21 07:30 #19748

• művésznő
Oberstgruppenführer írta:
Művésznő szerintem ha mondjuk az \"Arab Liga\" legyőzné az USA hadseregét és a flottáit megsemmisítené, akkor nem lenne többet ésszerű gondolkodás és USA féle igazságszolgáltatás. Egyszerűen kapnák az atomrakétákat mint anno amikor Egyiptom 1973-ban behatolt Izraelbe és legyőzte az izraeli sereget Izrael már fel is állította az atomrakétáit kilövéshez nem érdekelte őket merre fújja a szél a sugárzást csak az ,hogy gyilkos legyőzőiken bosszút álljanak szóval nem csak a Magyarok gondolkoznak így. Egyedül az USA közbelépése mentette meg a világot mivel nem akarták közel keleti érdekeltségeiket elveszíteni.

Nem mondtam, hogy nem kényes dolog a globális egyensúly fenntartása. Látszik is, hogy sokat dolgoznak rajta, hogy fennmaradjon. Pláne nehéz úgy, hogy nem mindenkinek érték az emberi élet, az emberi jogok, a demokrácia.
Addig jó, amíg az Arab Liga ül a s.ggén (persze nem ül)! Így is elég a para amiatt a 110 millió radikális muszlim miatt, akik akár a s.ggükbe is fölnyomják a robbanószert, ha az imám úgy kívánja. Kína is a maga milliárdnyi lakosságával a diktatórikus berendezkedést exportálja, illetve támogatja világszerte, szóval valóban nincs könnyű helyzetben a nyugati világ, amihez mi is tartozunk.<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2009-10-21 09:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 27 18:51 #19954

• Oberstgruppenführer
Előbb-utóbb kiderül melyik puskaporos hordó robban előbb véleményem szerint 30 éven belül nagy méretű konfliktus várható aminek végét lehetetlen megjósolni lehetnek elkülönülő hosszan elhúzódó területi harcok de lehetnek globális nagy szövetségek közti összecsapások is. Már ha megpróbálok belegondolni is elborzadok ,hogy ez a mi kis életünk-világunk amit megszoktunk és amiben nap mint nap elvagyunk milyen törékeny is valójában. Már a szélsőséges időjárás is komoly gondokat okozhat a mindennapjainkban nem még a hadiállapot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 27 19:49 #19963

• művésznő
Ahogy abban a bizonyos Nagy Könyvben meg van írva. Csak nem olvassátok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 28 07:35 #19971

• koszta
Nem kell ehhez szerintem semmit sem olvasni, maximum híreket. És már abból is látható, hogy nem lesz ez így jó, ahogy most van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 28 08:08 #19978

• művésznő
Csak amíg a hírek nem segítenek és nem adnak se válaszokat, se szabadulást, addig a Nagy Könyv ezeket is tartalmazza.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 okt. 28 08:23 #19982

• koszta
De a hírek pedig (általában) konkrét tényeket közölnek, addig a Nagy Könyv csak célozgat, amit többféleképpen lehet értelmezni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla