Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 dec. 29 10:32 #24079

• koszta
Sötét középkor? Kicsit bővebben kifejtenéd, mit értesz a sötét középkor alatt? Talán a XX. században már csak nem tértünk volna vissza az 500 évvel ezelőtti állapotra...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 dec. 29 10:36 #24082

• művésznő
A magyarázatra én is kíváncsi vagyok, de abban magam se vagyok biztos, hogy a \"fejlődésünk\" pozitív irányú lenne. A technikai fejlődés kényelmesebbé teheti az életet, de jobbá aligha.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2009 dec. 29 10:58 #24093

• koszta
Igen, a téma a mi lett volna, ha. Nem az a cím, hogy mi volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 06 22:08 #24863

Üdv mindenkinek!
Új vagyok még!
Lehet nem jó helyre írok,bár ide is kapcsolódik!
Mi lett volna ha...Hitler és a III.Birodalom győz?Legyőzi a szövetségeseket?Egy nagyon régi(talán 80-as évek közepén)készült egy film Rutger Hauer is játszott benne,ami ezt dolgozza fel!Sajnos nem tudom a címét...!Ha már beszéltétek ezt a témát akkor vegyétek tárgytalannak...még nem olvastam el 2007-es hozzá szólásokat:)!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-02-22 21:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 07 20:15 #24941

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Tényleg azt hallottátok, hogy versaillesben állítólag román örömlányok miatt adták oda Erdélyt a románoknak? A békehozókat rmán örömlányk szórakoztatták... nem tudom mi igaz belőle, de ha valaki tud valamit ossza meg velem.

Én ezt A legbátrabb Város c. film megnézése után tudtam meg! Fő a tisztesség ugye?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 07 20:23 #24943

• HunBütyök
Akkor igaz a sztori? Mert nem akartam elhinni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 07 20:25 #24944

HunBütyök írta:
Én jól ismerem ezt a történetet, nekem nem kel bemutatnod. Csak sajns mi hiába tudjuk ezen dolgkat, senki nem veszi komlyan! de feljön mnég a mi napunk!

Tényleg azt hallottátok, hogy versaillesben állítólag román örömlányok miatt adták oda Erdélyt a románoknak? A békehozókat rmán örömlányk szórakoztatták... nem tudom mi igaz belőle, de ha valaki tud valamit ossza meg velem.

De én komolyan veszem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 08 06:10 #24952

• koszta
Én is hallottam már erről a sztoriról, hogy örömlányok miatt vesztettük el. De azért ezt nem mondanám 100%-os infónak. Jó lenne valami hiteles helyen utánajárni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 09 13:56 #25026

Halottam arról a történetről miszerint erdélyt elajándékozták töri órán nekem így tanították
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 12 19:04 #25219

Erdélyt azért adták a románoknak mert amikor már a Szovjetúnió állt nyerésre átálltak, de ha Hitler nyert volna akkor maradnak mellette és egy részét akkor is megtartották volna. Bezzeg Magyarország nem állhatott
volna át legfeljebb ha fellázadtunk volna a németek ellen, ami bolondság ha azt nézzük, hogy több tízezer
náci és nyilaskeresztes volt Magyarországon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 12 21:48 #25246

Grease Gun írta:
Erdélyt azért adták a románoknak mert amikor már a Szovjetúnió állt nyerésre átálltak, de ha Hitler nyert volna akkor maradnak mellette és egy részét akkor is megtartották volna. Bezzeg Magyarország nem állhatott
volna át legfeljebb ha fellázadtunk volna a németek ellen, ami bolondság ha azt nézzük, hogy több tízezer
náci és nyilaskeresztes volt Magyarországon.

Fellázadni fellázadhadtunk volna, pl a jugoszlávok magukat szabadították fel, végig fel voltak lázadva úgymond, csak itthon nem ismerték azt hogy kommunizmus, nem volt bázisuk hogy lázongjanak, se partizánok. Horthy sem mert semmit se tenni, elbuktunk volna a németek ellen, a vezérkar nagy része is németbarát volt, igy is úgyis szovjet uralom következett volna. <br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-01-12 22:49
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 13 09:16 #25255

portillo írta:
művésznő írta:
\&quot;csak itthon nem ismerték azt hogy kommunizmus\&quot;
Hogy ne ismerték volna Portillo? Hiszen addigra túl voltak már egy Tanácsköztársaságon, proletárdiktatúrán!
Másrészről 56-ban is borítékolható volt a fellázadás kudarca, bukása, ez mégsem tartotta vissza az embereket a forradalomtól és a bukás ellenére történelmünk egyik legnagyszerűbb pillanata volt, aminek az egész világ elismeréssel és tisztelettel adózik. És hát sosem lehet kizárni egy váratlan, vagy meglepő fordulat lehetőségét sem.

Én néha olyanokat írok hogy nem kell szó szerint venni a dolgokat, kicsit lazábban, most is azt írtam hogy nem ismerték a kommunizmust, lehet idézőjelben jobban mutatott volna. Úgy értettem hogy akkoriban nem volt jelentős kommunista erő, és az emberek se nagyon akartak változtatni a helyzeten, nem derengett a szemük előtt a csodálatos kommunista berendezkedés mint megváltó társadalmi forma.

Megbarátkoztunk ja, mert muszáj volt, úgy ahogy a csehek, a lengyelek, a szlovákkok, a keletnémetek stb, ők is hamar megbarátkoztak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 13 09:35 #25257

• művésznő
Jól gondolod. De azért mégiscsak meglepő és elgondolkodtató az, ahogy az események alakultak, meg az is, hogy milyen nagy a nosztalgia a Rákosi, meg a Kádár-korszak iránt. (Meg persze a Horthy-korszak, Szálasi-korszak iránt is.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 13 10:10 #25265

• művésznő
Mátyás korában valóban nagy fellendülés volt és Magyarország vezető pozícióban volt az európai nemzetek között. Ez részben köszönhető Mátyás felvilágosult gondolkozásának, annak, hogy felismerte a kultúra szerepét, fontosságát, no meg, hogy megreformálta a közigazgatástól elkezdve a hadseregen át az adópolitikáig az állam számos területét. De el is jutottunk a bibiig, ami az adóztatás. Márpedig Mátyás kizsigerelésig adóztatott. Gondolom ez akkor sem volt népszerű.
Ami meg a mondást illeti, sajnos igaz, hogy amilyen hirtelen jött a felemelkedés, Mátyás halálával épp oly\' hirtelen zuhant össze a felfújtunk. Mert hát az akarat ugyan megvolt, de tartalommal megtölteni nem bírta az ország. Nem bírta a tempót.<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2010-01-13 11:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 13 10:15 #25266

Az tény hogy óriási adó volt, de az egyszerű ember biztonságban élhetett a határokon belül, nem kellett attól tartania hogy jön egy tatár fosztogató csapat és földönfutóvá teszik, elveszik a vagyonát, netán meg is ölik. Inkább fizetek több adót, mint vagyok egy félig összeomlott innen onnan düledező ország polgára akinek mindig attól kell rettegnie hogy most ki veszi el a pénzét. Sok országban akkoriban ilyen helyzet volt, reménytelenség veszély, ez mindennapos volt, ellenben a Magyar királyságon belül a jobbágy befizette az adót, aztán nyugodt lehetett, élhetett békében nem kellett tartania ellenségtől.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla