Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 13:50 #25471

Egyébként nem Dönitz lett volna az utódja ?
Mivel halála után ő vette át a helyét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 14:05 #25472

StormtrooperJelly írta:
Egyébként nem Dönitz lett volna az utódja ?
Mivel halála után ő vette át a helyét.

Az tény, de akkorra már a két említett nagyágyú lelépett, düledező fészernek nem akarták átvenni az irányítását,és Hitler is csalódott bennük mind a ketten próbáltak a szövetségesekkel felvenni kapcsolatot, ezért Dönitzet nevezte ki utódjának. Ha 40ben meghal akkor biztos nem Dönitz lesz az utód.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 14:20 #25473

• Oberstgruppenführer
Azért vette át Dönitz mert Göring akkor már elárulta Hitlert és sokat veszített 45-re már a szavahihetőségéből is.

1940 Berlin (\"Egy bomba sem fog Berlinre esni a háború alatt\")
1940 Angliai Csata (\"2 hét alatt szétzúzzuk a Brit légierőt\")
1942 Sztálingrád (\"Ellátjuk a 6. hadsereget a levegőből nem lesz probléma nem kell kitörésre parancsot adni\")
1943 Németország (\"Megvédjük a Német légteret 1944-re hadi üzemeinket nem érheti támadás\")
1944 Normandia (\"A Szövetséges légierő nem tud majd támogatást nyújtani szárazföldi csapatainak mivel a Német vadászerők lekötik majd őket\")

Szóval 45-re már azt sem hitték el amit kérdezett gyakorlatilag.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 14:57 #25479

Hát Göring érdekes figura volt az hétszentség, a nagyot mondása viszont elég sok ember halálát jelentette, de ha nem mond nagyokat a háborút akkor is elvesztik szerintem.
Az vicces volt hogy amikor letartóztatták, azthiszem Ausztriában, nyugodtan kávézgatott derűsen beszélgetett a fogva tartó amerikai tisztekkel,aláírásokat is osztogatott stb... Biztos volt benne hogy nem ítélhetik el, nem tartotta magát háborús bűnösnek, se vétkesnek amiért kirobbant a háború.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 15:26 #25487

portillo írta:

Vagy meghalt volna Franciaország lerohanása után. Ki vette volna át a hatalmat a háború kései időszakában Himmler volt a második ember, de akkoriban 40ben még nem volt jelentős az SS,Göring lett volna a führer, aki biztos nem támadta volna meg a szovjeteket, mindvégig ódzkódott ettől.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-01-15 13:59

1940-ben még a III. birodalom második embere Rudolf Hess volt. Ő is esélyes lett volna, sőt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 16:16 #25502

Monco írta:
portillo írta:

Vagy meghalt volna Franciaország lerohanása után. Ki vette volna át a hatalmat a háború kései időszakában Himmler volt a második ember, de akkoriban 40ben még nem volt jelentős az SS,Göring lett volna a führer, aki biztos nem támadta volna meg a szovjeteket, mindvégig ódzkódott ettől.<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-01-15 13:59

1940-ben még a III. birodalom második embere Rudolf Hess volt. Ő is esélyes lett volna, sőt...

Mielőtt elrepült volna igen... Néztem egy filmet Hessről amúgy, érdekes volt, azt fejtegették, elég meggyőzően, hogy nem az igazi Hess-volt börtönben, valami hasonmása töltötte az életfogytiglant. Illetve a cellában biztos hogy nem volt öngyilkos, hanem külső segítséggel ölték meg...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 15 16:31 #25504

• művésznő
Annyi a mende-monda, hogy kezd az egész II.világháború egy ködös legendává válni, amely megítélése már nem is objektív tényeken múlik, hanem ízlés kérdése.
Az áldozatokból tetteseket, a tettesekből áldozatot formálnak, mindent átértékelnek stb. Mi lett volna, ha Hitler vállalta volna a bíróság előtt a felelősséget? Úgy képzelem olyan szánalmasan nézett volna ki mint Szaddam Husszein, vagy Ceaușescu.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 20 20:30 #25934

Mi lett volna ha Erwin Rommel legyőzi a briteket Afrikában és eléri az olajmezőket Egyiptomnál ??
Hmm biztosan nem a szövetségesek nyerték volna meg a háborút!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 21 07:04 #25955

Akkor se biztos hogy meg nyerték volna a háborút.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 21 16:35 #25999

koszta írta:
Igen, az utódlás jó kérdés. A Harcom könyvet szoktam olvasgatni (megvan magyarul wordben), nagyon érdekes, azt hinné az ember, hogy egy rasszista nézeteket hordozó, nácizmusra alapuló könyv, közben nem. Persze, vannak benne ilyen részek, de vannak olyanok is, amik tényleg normális dolgok. Hitler nem kis időre, hanem előre gondolkodott, hogy a birodalom, hogy nézzen ki, ha vége a háborúnak. Azért ez se semmi, szerintem. Hogy nem csak azt nézi, hú mekora birodalmam van, hanem fejleszteni akarta, építeni új utakat, hidakat, épületeket! Hitler pedig egy művelt ember volt, hiszen festő volt az I. vh előtt, teljesen normális életet élt, csak halála előtt pár hónappal golyózott teljesen be. Sokan teljesen elítélik őt, pedig meghódítani fél Európát nem kis dolog. Azonkívül fantasztikusan jó szónok volt, hiszen csomó országot tudott maga mellé állítani.
Félreértés ne essék, ezzel én most nem akarom őt így meg úgy védeni, csak a tényeket mondom. Hogy ne ítéljünk el embereket, hanem azért nézzünk utána, és gondolkojunk el rajta...
És ahogy művésznő is megírta, kitudja most, hogy nézne ki Európa, sok szép római és egyéb nemzetiségű épülettel.

Major:
A PV szerintem a II. vh egyik legjobb tankja volt. De aSzovejetuniót akkor is nagyon nehéz lett volna bevenni. Nem a legjobb tank a t-34-es, de ha van belőle nagyon sok..?! Akkor jöhetnek Tigrisek is, lehet, hogy kilő 10-et, 20-at, de ha jön 50en? Meg melette sok elháritó?

Írod, hogy neked meg van a \"Harcom\" könyv wordben. El küldenéd nekem e-mailben a következő címre: -

Előre is köszi!!!

E-mail cím törölve. Privátban tessék megbeszélni ezeket!<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2010-01-21 17:38
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 21 21:49 #26050

• david9999999
Csak a háborút húzta volna az olajmezők megszerzése.eltolódik egy esetleg két évvel mert addig van utánpótlás de nem nézték volna a szövetségesek tétlenül a német előrenyomulás.Az USA hadipara felvette a versenyt a némettel akkoriban és a többiekről szót sem ejtettem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 22 12:23 #26061

Hallottam olyasmiről, hogy a Balti-tenger mélyén halmozták fel a mérgesgáz- ideggáz készleteiket a németeket. Amikor már minden veszve volt, Goebbels és Hitler vitáztak arról hogy be kellene vetni...De állítólag Hitler az első világháborús tapasztalatai alapján, ő is megtapasztalta milyen pusztításra képes... Elvetette az ötletet. Mit tudtok erről a tenger mélyén lévő ideggázkészletről? Hol tárolták őket, milyen mérgesgázok voltak mégis, mennyi volt nekik?? Ha bevetik szerintem irtó nagy apokalipszis lett volna, az egész német nemzetet kiírthatták volna szerintem a válaszcsapásokkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 22 17:15 #26078

Igen valószínű még az is lehet hogy rájuk is atombombát dobtak volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 22 17:39 #26083

portillo írta:
Ha bevetik szerintem irtó nagy apokalipszis lett volna, az egész német nemzetet kiírthatták volna szerintem a válaszcsapásokkal.

Churchill egyébként több ízben követelte a német városok elleni gáztámadásokat. Persze a terrorbombázások eredményével és a civil áldozatok számával is meg volt elégedve, de azért még rá tett volna pár lapáttal, ez a hős, Európa megmentője...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 24 12:05 #26206

Jellemző:whistle:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla