Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 24 12:13 #26209

• Bazooka Joe
Igen burkoltan mondhatjuk, hogy Churchill mint \&quot;Európa megmentője\&quot; de inkább \&quot;Európa Legnagyobb Terroristája\&quot; címet érdemli ki! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-01-24 13:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 24 12:31 #26212

Bazooka Joe írta:
Ezt szeretem: Churchill mint \&quot;Európa megmentője\&quot;! Tipikus kommersz hülyeség... inkább \&quot;Európa Legnagyobb Terroristája\&quot; címet érdemli ki!

Igaziból a világháború alatt minden politikai vezető ilyen volt, és ez most is így van.

Ahogy nagyapám is mondta régen: \&quot;Aki szereti a kolbászt, és tiszteli a törvényt, egyiknél se legyen ott amikor készül!\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 24 13:18 #26220

Nagyapád mondása nagyon tetszik és nagyon igaz is!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 25 11:02 #26340

• Oberstgruppenführer
Milyen jelvény ez az avatarodban Hansen?
Ezt adták a 41-től 43-ig afrikában szolgáló Német katonáknak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 25 22:32 #26432

Mi lett volna ha a németek bevetik az atombombát szerintem már nem lenne meg ez a világ!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 26 18:22 #26493

Hát a fele biztosan nem:woohoo:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 26 21:08 #26513

Mi lett volna ha a németek elfoglalták volna egész Nagy-Britanniát és Amerika és a Szovjetuniónak kellett volna szembeszállni a németekkel!
Szerintem a Szovjetunió elesett volna Amerikát pedig nap mint nap bombázták volna vicces kis világ lett volna belőle!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 26 22:28 #26520

Az bizony.
Afrika Korps-os jelvény.

Deutsches Afrikakorps = Német Afrikai Hadtest
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 30 17:23 #27049

Mi lett volna ha Sztálin hadat üzen az Usának a németekkel együtt:blink:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 20:11 #27177

Mi lett volna ha az Usa hadat üzen Angliának????
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 20:22 #27179

• koszta
portillo írta:

No de miért? Ehhez kell egy ok is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 20:33 #27181

koszta írta:
portillo írta:

No de miért? Ehhez kell egy ok is.

Csak reagáltam az előttem lévő kérdésre... Kb annyi a realitása ennek is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 20:44 #27183

Az ok az nagyon egyszerű lenne, a függetlenségi harcot megbosszulni, és leverni az angolokon az árát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 20:51 #27184

De most felteszek egy komolyabb kérdést.
Mi lett volna, ha a Magyar Honvédségben a Zrínyi tankokat már 1941-ben nagy számban alkalmazták volna?
És mi lett volna ha a 44M Tas nehéz harckocsit/rohamlöveget 1942 ig sikerül kifejleszteni és nagyobb számban bevetni a keleti fronton?
Talán elkerültük volna a doni katasztrófát, vagy csak késleltettük volna?
Esetleg sikerült volna feltartóztatni az orosz csapatokat, míg megjön a német erősítés és megtartani a frontot? (melynek cserébe talán a németek újabb revíziós követeléseinket teljesítették volna).
Talán nem is omlott volna össze a keleti hadszíntér, és akkor a szövetségesek sem szálltak volna partra?
Esetleg még a háborút is megnyerhettük volna?

Ez két olyan fegyver lehetett volna a magyar honvédségnek(szerintem) mely akár sorsdöntő lehetett volna nemcsak a magyar, hanem a világtörténelemben.

Egy mondat nagybetűvel kezdődik.Figyelj a helyesírási hibákra!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-03-02 21:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 jan. 31 22:57 #27191

Jobbich írta:
de most felteszek egy komolyabb kérdést.
Mi lett volna, ha a Magyar Honvédségben a Zrínyi tankokat már 1941-ben nagy számban alkalmazták volna?
És mi lett volna ha a 44M Tas nehéz harckocsit/rohamlöveget 1942 ig sikerűl kifejleszteni és nagyobb számban bevetni a keleti fronton?

Már bocsi hogy beszólok de azért ez se olyan komoly kérdés, kb olyan komolytalan mint mint lett volna ha a németek transformerseket gyártanak... Nem áll a realitás talaján, de érdekességként érdemes átgondolni.
A Zrínyi nem tank,hanem rohamlöveg volt, szép, gyönyörű jármű, a német StugIII-t felülmúlja kissé, harcértéke nem sokkal jobb a t34-eseknél, kb 1:2 arányban ha kicsit túlozzuk. Kb. 20-30 ezret kellett volna gyártani hogy legyen esélyünk...

És mi lett volna ha a 44M Tas nehéz harckocsit/rohamlöveget 1942 ig sikerűl kifejleszteni és nagyobb számban bevetni a keleti fronton?

Nem nagyon van adatunk a Tasunkról, se le se tesztelték igazán, mozgékonyság, páncélzat, stb...Harcközben meg mégannyira nem ,de fegyverzete, páncélzata elegendő hogy az orosz közepes harckocsikkal felvegyék a harcot, kell belőle több tízezer,1 éven belül.

Talán elkerültük volna a doni katasztrófát, vagy csak késleltettük volna?

El lehetett volna kerülni, az urivi,sjuscsje-i orosz hídfőket szét lehetett volna zúzni nagyobb páncélostámogatással, így jobb pozicióból lehetett volna védekezni.

Esetleg sikerült volna feltartóztatni az orosz csapatokat, míg megjön a német erősítés és megtartani a frontot? (melynek cserébe talán a németek újabb revíziós követeléseinket teljesítették volna).

Német, erősítés? Mégis honnan? Kik,mik...

Talán nem is omlott volna össze a keleti hadszintér, és akkor a szövetségesek sem szálltak volna partra?

A szövetségeseke nem izgatták nagyon a keleti fronton történtek, nem az ezen a fronton elért sikerek, kudarcok, befolyásolták. A partraszállás akkor is megtörtént volna ha a németek 42telére beveszik Moszkvát.

Esetleg még a háborút is megnyerhettük volna?

Biztos nem. A háború akkor eldőlt mikor elkezdődött. A németeknek még a legjobbkor is, maximum az európai hadszíntér megnyerésére volt esélyük. De akárhogy is alakultak volna a dolgok 45re az Usa kifejleszti az atombombát, ami ellen senkinek semmi esélye.

Ez két olyan fegyver lehetet volna a magyar honvédségnek(szerintem) mely akár sorsdöntő lehetett volna nemcsak a magyar, hanem a világtörténelemben.

A világtörténelem sorsfordítójának tartani a Zrínyit és a Tast... merészség. Inkább maradjunk a realitás talaján, nem lettek volna sorsdöntőek, ha nagy számban lettek volna akkor sem.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla