Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 02 18:08 #27273

\"nem áll a realitás talaján\"<-- ennyi erővel, akkor az egész topic is értelmetlen (elnézést a kitalálójától), mivel a történelemben nincs olyan, hogy \"Mi lett volna, ha\".

Az atombombát a németek előbb fejlesztették volna ki, mivel előrébb jártak benne (egyetlen akadálya a nehézvíz hiánya volt, és persze a folyamatos szövetséges előretörés, ezáltal megszarapodtak a német tudósok elrablása).

\"A világtörténelem sorsfordítójának tartani a Zrínyit és a Tast... merészség. Inkább maradjunk a realitás talaján, nem lettek volna sorsdöntőek, ha nagy számban lettek volna akkor sem.\"

Egy csata sorsdöntő lehet a háború kimenetelében (lásd sztálingrád, kurszk) és egy új találmány sorsdöntő lehet egy csata kimenetelében (lásd Angliai csata-radar)
Innét vettem a bátor következtetést, hogy ezek a fegyverek befolyásolhatták volna a háború menetét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 02 20:43 #27303

Az egyszer biztos hogy egyetlen fegyver megnyer egy háborút esetleg egy világháborút!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 03 09:07 #27323

• Oberstgruppenführer
Én is elismerem, hogy valóban szép álom lett volna győzelemhez segíteni a Németeket hiszen nem kicsit lettek volna hálásak ha komoly hasznunkat veszik.

Erre alig volt esélyünk a GANZ-MÁVAG-ot át kellett volna építeni és kibővíteni, hogy nagy számú harckocsit és rohamlöveget állítson elő ráadásul a nyersanyagnak is hiányában voltunk ezért akadozott még a meglévő gyártósorok szalagja is nem, hogy még újakat építsenek.

Ha Magyarország is komolyan vette volna a háborút szerintem 1943-ra létrejöhetett volna egy havi 70-75 korszerű harcjárművet előállító gyártósor (ZrínyiM43,Tas) ezt 1944-re fel lehetett volna fejleszteni 200-250-re de az a maximum és lássuk be az legjobb esetben is 3000 harcjármű. (Az Oroszok csak T-34/85 ből 10663-at gyártottak 1944-ben)

A Kurszki csata nem döntött el semmit az egy döntetlen csata volt. Számvéber Norbi írásában olvastam, hogy 1943 Július 14.-én a 3 SS hadosztály megütközött az ellenség utolsó tartalékával az 5. Gárda harckocsihadsereggel és miután megfutamították az Oroszokat védekező állást vettek fel Prokhorovka magasságában és másnap 15.-én beérkezett az utánpótlásuk így személyi és harckocsiállományuk visszatöltődött a 13.-ai szintre az Oroszok viszont nem kaptak erősítést Hitler viszont az nap lefújta a hadműveletet. Azt írja Norbi, hogy nem tudja mi késztette erre Hitlert (valószínű a Szicíliai partraszállás de az se biztos) de biztos nem az, hogy az SS csapatok elvesztették harci értéküket és alkalmatlanok további támadásra.

A Német tudósokat csak 45 közepén kezdték elszállítani az atombombát meg addigra már kifejlesztették az USA-ban Németországra nem dobtak volna Atomot mert akkor Britannia is vele pusztulhat azt nem vállalták volna. Ha meg a Szovjetekkel elbánnak a Németek akkor nincs az a repülő ami bejutott volna a Német légtérbe mivel elkezdték volna fokozni a gép és löveg gyártást a Szovjet gyárakban és úgy nem tudnak berepülni az atombombával.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 08 12:08 #27652

• Oberstgruppenführer
Ha a Németek 42-ben legyőzik a Szovjetúniót akkor, hogyan folytatódott volna szerintetek a történet?

Szerintem a szovjet gyárak elkezdik ontani az átalakított Szovjet harckocsikat vagy pedig a Tigriseket/Párducokat 43-tól. A Német Messer-eket kezdik gyártani a repülő gyárak.

Észak Afrikát Közel-Keletről támadták volna a 6. hadsereg csapatai nyugatról pedig Rommel megerősített csapatai.

A Fáklya hadműveletet nem tudom megkezdik-e egyáltalán ha igen biztosan visszaverik őket.

A Normandiai partraszállás így szintén esélytelen kategóriába került volna hiszen egy 44-re megerősödött Luftwafféval és egy 6milliós Wehrmachttal szemben nem lett volna esélye a Szövetségeseknek.

Innentől nem tudom mi lett volna a folytatás mert ugye Japánnal szemben az USA fölényben volt, a Német haditengerészet nem segíthetett nekik mert a Brit flotta így is erősebb volt Európában. Azt tudom elképzelni, hogy előkészítenek egy újabb partraszállást a Németek Anglia ellen 1943-ra kb és elkezdik gyártani az ehhez szükséges partraszálló hajókat és biztosító flottát gondolok itt sok tengeralattjáróra plusz a Tirpitz-et is itt tervezik bevetni (A Biscmark már eddigre elsüllyedt). És 1943 Júniusában megkísérelnek egy partraszállást Angliában (valószínűleg sikerrel).

Innentől vagy békét kérnek az Amerikaiak vagy megkezdődik a hajóépítési verseny amit így az erre koncentráló Németország és Japán valószínűleg közösen meg is nyer.

Én így gondolom. Más vélemény?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 08 17:59 #27690

Pont mostanában néztem valami dokumentumfilmet erről, hogy volt a németeknek a titkosított távközlésre használt gépük az Enigma annyira bíztak benne hogy feltörhetetlen.Nem is foglalkoztak vele, lengyel segítséggel az angoloknak sikerült feltörniük ezt és sok hadműveletről időben kaptak tudomást. Mi lett volna ha nem tudják feltörni, meg még ott volt a radarrendszer amit nem vett komolyan Göring, ha tovább bombázza őket és nem Londonra koncentrál akkor szerintem Angliát bevették volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 10 21:54 #27909

Ha Anglia elbukott volna akkor az egész világ vele együtt ment volna a sírba! Az egyszer biztos!!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 10 21:57 #27910

Mi lett volna ha ardeneknél beveszik Bastogne városát akkor szerintem elvágták volna a szövetséges alakulatokat egymástól és akkor már pofon egyszerű lett volna megsemmisíteni őket!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 11 18:23 #28023

Nem lett volna már mivel:pinch:

Nem volt már se lőszer, se benzin
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 11 18:32 #28025

andy50 írta:
Mi lett volna ha ardeneknél beveszik Bastogne városát akkor szerintem elvágták volna a szövetséges alakulatokat egymástól és akkor már pofon egyszerű lett volna megsemmisíteni őket!!

Ja Pofon egyszerű lett volna. Szerintem elfoglalják Bastogne-t olyan kulcsmomentum hogy az egész szovetséges haderő visszamenekül, úgynevezett utó D-napot használva vissza partraszáll Angliába. A RAF és az USAF többtízezer repülőgépét visszavonják, és a bombázásokat is beszüntetik a német gyárak ellen, mert elesett Bastogne. Továbbá az oroszok Bastogne elvesztése miatt, az utolsó reményüket is elvesztették, fejvesztve menekültek volna vissza Szibériáig, feladva egész Kelet-oroszországot. Sztálin azonali feltétel nélküli megadást kínált volna. Az Usa, látva a hasztalan erőfeszítéseket, leállítja hadiiparát, amivel a világot is lekörözte, hiszen nincs remény, Bastogne elveszett. Továbbá a dicsőséges amerikai flottát is elsüllyesztik a kelet-partoknál,úgyis elvesztik a háborút, a remény elveszett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 11 21:03 #28092

Nem így értem elvágják egymástól a szövetséges hadosztályokat egymástól !!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 13 14:48 #28268

Azért butaság ez a topic, mert a történelemben nincs olyan, hogy mi lett volna, ha...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 13 21:22 #28292

De szerintem ennek pont ez az értelme h játszunk a gondolatokkal h mi lett volna ha
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 14 06:51 #28297

• koszta
A történelemben nincs. De ki az, akiben nem merült fel még soha ez a kérdés?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 14 10:02 #28302

Portillo szerintem még nem, mert elég bunkó stílusban fejti ki véleményét más töprengésére.

Szerintem itt nem egymást kéne kiparodizálni hanem normálisan válaszolni a másik ember felvetésére.

Tartsd be a magyar helyesírás szabályait!!<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2010-03-02 21:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 feb. 14 10:24 #28307

Jobbich írta:
portillo szerintem még nem, mert elég bunkó stílusban fejti ki véleményét más töprengésére.

Szerintem itt nem egymást kéne kiparodizálni hanem normálisan válaszolni a másik ember felvetésére.

Miért ... Szerintem ez történt volna. ...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla