Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 13:25 #29927

Szerintem semmi esélyük nem lett volna megtámadni Németországot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 13:26 #29928

panzer2 írta:

Miért?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 13:44 #29929

• koszta
Miért pont Németországot támadták volna meg?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 13:52 #29930

• szenszej95
Hajcihő írta:
panzer2 írta:

Miért?

(Szerintem) azért, mert a német haditechnika akkor - ha nem a viág legjobbja - , de legalábbis a legjobbak közt volt, és Németország tudatosan készült a háborúra. Ezért:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:00 #29932

koszta írta:
Miért pont Németországot támadták volna meg?

Miért ne?

Ez is csak egy hipotézis.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-03-20 15:00
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:02 #29933

szenszej95 írta:
Hajcihő írta:
panzer2 írta:

Miért?

(Szerintem) azért, mert a német haditechnika akkor - ha nem a viág legjobbja - , de legalábbis a legjobbak közt volt, és Németország tudatosan készült a háborúra. Ezért:P

Na de itt arról írunk, hogy mi lett volna ha?

Ha a lengyelek technikája, hadvezetése, stb. lett volna annyira jó, és, ha megcsípte volna őket a hülyekígyó, akkor miért is ne?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:02 #29934

• szenszej95
Igaz:laugh:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:03 #29935

szenszej95 írta:
Igaz:laugh:

Na látod!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:05 #29936

Hajcihő írta:
panzer2 írta:

Miért?

Mert a németek jóval felszereltebbek és többen is voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:07 #29938

• szenszej95
Figyelj, ha \&quot;Mi lett volna, ha\&quot; dolgoról beszélünk, lehet lehetetlen dolgokat is állítani, pl.: ennyi erővel Magyarország is megtámadhatta volna az USA-t:laugh:

Szerkesztette: szenszej95, Időpont: 2010-03-20 15:08<br><br>Szerkesztette: szenszej95, Időpont: 2010-03-20 15:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:43 #29939

Hajcihő írta:
Raeder írta:
Szóval azt akarod mondani, hogy a németek elég sokáig többet tudtak termelni, mint a szövetségesek összesen, ami nagy szó hiszen az antant a fél világot a gyarmatává züllesztette...

Szerintem az egyetlen tényező ami eldöntötte a 2.vh-t az az, hogy Amerika és a Szovjetunió egyszerűen \&quot;letermelte\&quot; Németországot a térképről.

Nem. Azt mondom, hogy először többet termeltek, mert a szövetségesek nem álltak át a haditermelésre, Németország pedig a hadiipar erőltetésével mászott ki a válságból, aztán meg önmagához képest is a többszörösére növelte a hadiipari termelését.

Az Antant nem \&quot;játszott\&quot; a II. világháborúban, mert nem is létezett.
A fél világ gyarmattá züllesztése, szép marxista fogalom, de így nem igaz.
A gyarmatok kialakulása, az ipari fejlődés közvetlen következménye volt, és sokkal \&quot;humánusabb\&quot; valami volt, mint a korábbi rabszolgakereskedelem és tartás, aminek - egyébként - a szükségessége éppen az ipari fejlődés okán szűnt meg.

A világ másik felének a gyarmatosításába egyébiránt a németek is beszálltak, csak éppen elkéstek vele.

A második világháború hadiipari termelésébe pedig - gyártóüzemi szinten - a gyarmatok kevéssé vettek részt, azt a szövetséges anyaországok gyárai termelték meg.

Alapanyagellátás tekintetébe a németeknek rendelkezésére állt gyakorlatilag egész Európa, mi több, a hadiipari kapacitások is hozzájuk kerültek.

A lemosásnak sokkal több oka volt, mint a hadiipari termelés önmagában.
A II. világháború kevésbé volt anyagháború, mint az első.

Itt a technológiai fölény tömeges bevetése nagyobb szerepet játszott.

A német haderő ebben egy kettősséggel nézett szembe: A háború elején korszerűnek és világelsőnek számító fegyverei, fegyverrendszeri folyamatosan elavulttá váltak, ezekkel kapcsolatosan nem létezett egy koherens fejlesztés, és az eszközök lecserélése, a csúcstechnológiás fegyverei pedig túl későn és túl kis számban jelentek meg ahhoz, hogy komoly befolyást tudjanak gyakorolni a háború menetére.

A - hátrányára - megváltozott hadseregirányítás pedig eleve kódolta a vereséget.

Ezek annyira banális dolgok minek kell ilyenekkel a sorokat duzzasztani? Igen, általános iskola 8. osztályában mindenkinek tanítják, hogy a gyarmatokról importálták a rengeteg nyersanyagot eu-ba.

Hajcihő 2010-03-20 13:01
És igen, a szövetségesek hadiipari összremelése \&quot;mosta le\&quot; a német ipari termelést, de ez nem ellentétes azzal, hogy az utóbbi többszörösére nött.

Hogy ez jóval kevesebb volt így is, mint a szövetségesek össztermelése? Persze. Hitler bácsinak erre is gondolnia kellett volna, amikor megcibálta az alvó oroszlán bajszát.

Mert nem számolt vele, ez őt minősíti.

Ejj-ejj sokdiplomás öreguraság, azért arra figyelni kellene, hogy a sok zsigerből jövő tagadás során ne keveredjünk önmagunkkal ellentmondásba, mert könnyen nevetségessé válhatunk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:48 #29940

szenszej95 írta:
Figyelj, ha \&quot;Mi lett volna, ha\&quot; dolgoról beszélünk, lehet lehetetlen dolgokat is állítani, pl.: ennyi erővel Magyarország is megtámadhatta volna az USA-t:laugh:

Szerkesztette: szenszej95, Időpont: 2010-03-20 15:08&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: szenszej95, Időpont: 2010-03-20 15:19

Ez meg is történt Magyarország részéről egy jelképes hadüzenet formájában amit 1941. december 12-én kapott meg az USA!
Fiktív párbeszéd!
A legenda szerint a washingtoni külügy illetékese és a magyar ügyvivő között hangzott el és annak idején a pesti utcán is suttogtak:

- Magyarország ugye köztársaság?
- Nem uram, királyság.
- Akkor van királyuk?
- Nincs, tengernagyunk van.
- Akkor van flottájuk?
- Nincs, mivel nincs tengerünk.
- Van valami követelésük?
- Igen.
- Amerikával szemben?
- Nem.
- Angliával szemben?
- Nem.
- Oroszországgal szemben?
- Nem.
- Hát akkor kivel szemben vannak követeléseik?
- Romániával szemben.
- Akkor Romániának is hadat fognak üzenni?
- Nem, uram. Szövetségesek vagyunk.

Vicces nemzet ez a magyar, csak lehet valami abban a mondásban, hogy: \&quot;Sírva vigad a magyar!\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 14:50 #29941

• szenszej95
Hát ez jó:lol: De tudom, hogy hadat üzentünk az USA-nak, méghozzá Horthy tudta nélkül! Viszont nem támadtuk meg... Ezért írtam ide:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 15:31 #29942

panzer2 írta:
Hajcihő írta:
panzer2 írta:

Miért?

Mert a németek jóval felszereltebbek és többen is voltak.

No de éppen arról bestélünk, hogyha a lengyelek jobban fel lettek volna szerelkezve! Éppen te vetetted fel!

hadsreget meg a sorozott tömeghadseregek korában akkorát csinálhattál, amekkorát akartál!

Pici se volt, kb. 35 millió ember!

Akkor miért is nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 20 15:40 #29943

Hajcihő írta:
panzer2 írta:
De én csak azt mondtam hogy gépesített attól függetlenül a többi dolog ugyanúgy maradt volna és tegyük föl nem a legfejlettebb páncélosaik lettek volna szerintem csak lassították volna egy kicsit a Németeket.

De vissza is fordíthatnánk a játékot!

És, ha a Lengyelek cefetül felszerelik magukat, van egy jó és egységes vezetésük, és megtámadták volna Németországot?

Annak mi lett volna az eredménye?

Nem sokkal izgibb így?

Egyáltalán, megtámadták, megtámadhatták volna?

A németek sikerének kulcsa a Blitzkrieg és a páncéloshadtestek-hadosztályok. A nyugati illetve lengyel hadsereg az első világháború szerű állóháborúra rendezkedett be, ha a lengyelek támadnak egy állóháború szerü front alakult volna ki, amit egy koncentrált német ellentámadással, amely élén páncéloshadosztályok állnak körülkerítik a lengyeleket.

Szerintem ez maga zseniális, és érdekes csak a németek találták ki, ez akárki tagadja le ez haditechnikai zsenialitás, és emiatt magasztalom a német páncélos ászokat.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla