Raeder írta:
Ezekre kellenek érvek? Vagy te már személyeskedésnek érzed, ha téged idéznek?
Nem nem érzem személyeskedésnek. Ha félreértelmezel, azt sajnálatosnak érzem.
Ha szemantikai hiányosságból, akkor ez szándékolatlanul teszed, ha birtokában vagy szemantikai készségednek, akkor modortalan és rosszhiszemű szándékkal.
És a beidézéseid, tőlem:
És igen, a szövetségesek hadiipari össztermelése \"mosta le\" a német ipari termelést, de ez nem ellentétes azzal, hogy az utóbbi többszörösére nött.
A lemosásnak sokkal több oka volt, mint a hadiipari termelés önmagában.
A II. világháború kevésbé volt anyagháború, mint az első.
Majd az - érdemi (?) kérdésed:
Furcsa ez a kettősség nem? Vagy csak te nem érzed?
Úgy vélem, hogy nem fogok veled gizdulási vitába bonyolódni, mert nem én duzzogok, ha valaki vitába száll velem, hanem te.
Meghagyom ezt a jogodat.
És az érdemi válasz: Ha a hozzászólásaimat kontextusában olvasod, akkor nem találsz ellentmondást, de még így is csak igen-igen nagy izzadtsággal.
Ha szemantikailag nem vagy képes értelmezni a mondanivalómat, az nem az én hiányosságom. Mindenesetre kellő szorgalommal és elszánással pótolható.
Most azért még segítek neked.
Tehát:
Igen a szövetségesek össztermelése mosta le - hadiipari szinten - Németországot, de Németország hadiipari termelése 1944 közepéig folyamatosan és intenzíven nőtt.
Igen, a lemosásnak sokkal több oka volt, mint a szövetséges hadiipari termelés önmagában, mégpedig az, hogy - szemben a németekkel - a hadieszközöket JÓL használták fel.
És igen, a II. világháború kevésbé volt anyagháború, mint az első, mert mint írtam, ez inkább volt a technológiák háborúja.
Az első világháború hadszínterein olyan mennyiségű tüzérségi lőszerpazarlás folyt, éppen a gépesítettség hiányában, amely mértékű - koncentrált - anyagpazarlásra a II. világháborúban nem volt példa.
Hol van itt bármiféle ellentmondás?
Ezek szerintem koherens állítások.
Nagyon humoros a jogi szemináriumaimmal való példálózásod, egy Szabad Nép félórán anyámék korosztálya kellő kényszeredettséggel tudott volna rajta kacagni. Kaptak is volna jópontot a párttitkártól.
Én azonban nem adok jópontot érte. Következésképpen nem vagyok párttitkár.
Egy saját idézet tőlem:
Szerintem az egyetlen tényező ami eldöntötte a 2.vh-t az az, hogy Amerika és a Szovjetunió egyszerűen \"letermelte\" Németországot a térképről.
-írod
Én meg erre írtam, hogy ez leegyszerűsítés, és tartom is hozzá magam.
Egyébiránt erre válaszoltam, hogy a centralizált iparszervezés, az innovatív gondolatok elfojtása okozott olyan hátrányt a német hadigazdaságnak, amit aztán nem tudott pótolni.
Nagyjából ebből indult ki az egész vitám veled. Hol látsz te ebbe Angliát vagy éppen Fro.-t? Jah vagy csak ez is beletartozik a ködösítésedbe, hogy olyat húzol rá az emberre ami nem is igaz?
- írod, nem túl udvariasan, és helytállón.
Franciaország, meg Anglia pedig ott kerül a képbe, hogy Franciaország ipari termelése Németországé volt, míg Anglia pedig a szövetségesek ipari termeléséből vállalt nem jelentéktelen részt. Csak egy példa: Nagy-Britannia 1939-1945 között 120461 harci repülőgépet gyártott, Németország ugyanekkor - mindössze - 117881-et.
Vajon egy - a német ipar rendelkezésére álló - fél kontinens miért is nem volt képes nagyobb termelési kapacitásra?
Tetszik a sok kérdés? Nem érzed ezt a stílust furcsának? Esetleg ismerősnek?
Sőt betegesnek? Mert szerintem beteg.
Nem? Nem az?
Igen, tetszik a sok kérdés, ha annak tartalmi éle van, és nem támadó, mint nálad. Az nem tetszik, mert értelmetlen és kulturálatlan.
Azt pedig nem tudtam, hogy a pszichológiához is konyítasz, merthogy nálam pszichés betegséget diagnosztizálsz - nyilvánvalóan - megkérdőjelezhetetlen szakmai hozzáértésed biztos fundamentumáról.
Vagy pusztán bárdolatlan vagy.
Én az utóbbira tippelnék.
Ha pszichológiai véleményt kérsz a hozzászólásodból kitűnő habitusodról, készséggel kielemezlek, de szigorúan privátban, mert nem kívánom a személyiségi jogaidat sérteni. (Nekem ugyanis van némi pszichológiai képzettségem, bár ez az a diploma, aminek - két szemeszter híján - nem vagyok a birtokában, és majd csak nyugdíjasként fogom megszerezni.)
Egyébként is úriember vagyok, és nem áll szándékomban téged nyilvánosan megbántani.
Remélem átgondolod azokat a dolgokat amiket én VALÓBAN állítottam és legközelebb csak azokra a kérdésekre válaszolj amiket VALÓBAN feltettem. kösz
- írod.
Megleplek, CSAK azokra válaszolok, amiket kérdezel, pusztán KIBONTOM az összefüggéseit. A szimplifikálás ugyanis - mint tapasztalhattad - nem a sajátságom.
Jah és nem vagyok germanofil sem, csak hogy tisztázzam magam az újabb valótlanságod alól.
- írod.
Ezt nagy megnyugvással veszem tudomásul, mert a megnyilvánulásaidból - számomra - ennek az ellenkezője tűnt ki.
Dehát még én is tévedhetek!
Most pedig hagylak hadd \"gizdázz\" valamit hasonló fórumírási stílusban ha akarsz... Sok sikert hozzá

Csakazért se!
Maradok a magam stílusában. Talán azért, mert szeretem, talán azért, mert a stílus maga az ember.