Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 25 17:17 #30341

HunBütyök írta:
Bár nem állunk egy oldalon politikailag, azért pár dologban egyetértünk.

Hülyék is lennénk, ha nem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 25 19:51 #30357

• david9999999
Így van! Ahogy Margit mondaná: Lehet hogy hülye vagyok,de okos nem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 26 18:13 #30453

• david9999999
Látom kicsit megakadt a téma:)Itt egy új feltevés: Mi lett volna ha a németeknek sikerül először bevetni az atombombát?És vajon hová dobták volna?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 26 18:17 #30454

david9999999 írta:
Látom kicsit megakadt a téma:)Itt egy új feltevés: Mi lett volna ha a németeknek sikerül először bevetni az atombombát?És vajon hová dobták volna?

Hű........ Na ez jó kérdés. Nagy dilemma lett volna, célpontokból ellenségből nem volt hiány, de inkább a szovjetekre. Moszkvára, aztán lehet Sztálingrádra márcsak bosszúból.

De az is kérdés mikor találták volna fel. Meg le tudják e dobni, légi fölényben nem voltak, veszélyes vállalkozás lett volna 44után bárhová is berepülni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 27 19:54 #30551

• david9999999
Mondjuk vegyük azt az esetet amikor még a németek voltak légi fölényben és vegyük azt is mikor már nem.Mindkét esetben ugyanoda dobták volna a véleményed szerint?És 44 után hogy oldották volna meg ezt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 14:53 #30668

• koszta
Azért egy-egy bombázót beküldeni ellenséges területre simán be lehet. Főleg úgy, hogyha nem is számítanak rá, mondván, hogy nincs már arra erejük. Moszkva jó célpontnak tűnik így elsőre. Bár azon is el lehet gondolkozni, hogy el szerették volna a várost pusztítani, vagy inkább mint egy fontos központ megtartani? Hiszen a szovjet főváros német kézen van sokkal inkább figyelemreméltóbban hangzik, minthogy Moszkva elpusztult.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 16:27 #30694

david9999999 írta:
Mondjuk vegyük azt az esetet amikor még a németek voltak légi fölényben és vegyük azt is mikor már nem.Mindkét esetben ugyanoda dobták volna a véleményed szerint?És 44 után hogy oldották volna meg ezt?

Hű miket kérdezel... Németek légi fölényben hmm, akkor London vagy Moszkva. 44után hmm, akkor meg lehet rárakják egy V-2-re, de szintén Moszkva vagy London. De ahogy koszta írta a légi fölény szinte mindegy, ha nagyon fontos volt a németek még a legrosszabb időszakban is képesek lettek volna egy ilyen bombázóköteléket többszáz vadásszal védeni, vagy ismeretlenül is berepülni, bár ez elég kockázatos lett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 16:29 #30695

koszta írta:
Bár azon is el lehet gondolkozni, hogy el szerették volna a várost pusztítani, vagy inkább mint egy fontos központ megtartani? Hiszen a szovjet főváros német kézen van sokkal inkább figyelemreméltóbban hangzik, minthogy Moszkva elpusztult.

Ha ezt megkérdeznéd 45után a németektől, szerintem egyértelmű választ kapnál azonnal. porig rombolni, földbe döngölni, kiegyenesíteni,elpsztítani, eltaposni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 16:45 #30702

• koszta
portillo írta:
koszta írta:
Bár azon is el lehet gondolkozni, hogy el szerették volna a várost pusztítani, vagy inkább mint egy fontos központ megtartani? Hiszen a szovjet főváros német kézen van sokkal inkább figyelemreméltóbban hangzik, minthogy Moszkva elpusztult.

Ha ezt megkérdeznéd 45után a németektől, szerintem egyértelmű választ kapnál azonnal. porig rombolni, földbe döngölni, kiegyenesíteni,elpsztítani, eltaposni...

Ezt most mondjuk 39-42/43 közötti időszakra értem. 45 után melyik várost nem szerették volna, ha porig lenne rombolni (szövetséges városokra értem)?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 16:50 #30705

• művésznő
portillo írta:
koszta írta:

Lefelejtetted a \"behinteni sóval\" formulát...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 16:57 #30706

koszta írta:
portillo írta:
koszta írta:

Ezt most mondjuk 39-42/43 közötti időszakra értem. 45 után melyik várost nem szerették volna, ha porig lenne rombolni (szövetséges városokra értem)?

Nemhiszem hogy olyan sokmindent nyertek volna ha Moszkva ép marad, ha ostrom lesz,és be akarják foglalni akkor egy romhalmaz lesz a város úgyis amit újjá kell építeni. Akkor már mindegy ha atommal pusztítják el.

De a legdurvább az lett volna ha végrehajtják az utolsó elkeseredett brutális próbálkozást. De még Hitler se akarta. De a pattogi Goebbels bevetette volna. A felhalmozott ideggázkészletüket amit az Északi-tenger mélyén tároltak... Az lett volna apokalipszis. Mi is szippantottunk volna belőle, nem is keveset.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 17:08 #30712

• Zeki
Erről én tök keveset hallottam...
Tényleg nagy mennyiségben tárolták? Pontosan hol?
Ha azt bevetik, magát Németországot is elpusztította volna...bár szerintem ha az USA-jé lett volna ők bevetik (lsd.:atombomba)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 17:27 #30722

Zeki írta:
Erről én tök keveset hallottam...
Tényleg nagy mennyiségben tárolták? Pontosan hol?
Ha azt bevetik, magát Németországot is elpusztította volna...bár szerintem ha az USA-jé lett volna ők bevetik (lsd.:atombomba)

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/fe...mbak/vegyihistory_3/

Jó kis cikk... elég meglepő a németek élen jártak vegyifegyver technológiában, erősebb több gázuk volt, sokkal jobban készültek gázmaszkokkal míg a szövetségesek nem igazán.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 17:30 #30723

• Zeki
Ez minden kérdésemre válasz adott, egyszer olvastam egy német alakulatról amelyik, gázmaszkban harcolt (innen merítette az ötletet a MOHAB). És használtak ideg gáz gránátot (de ennek nem lehet biztos hitelt adni).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 már. 29 19:13 #30760

• david9999999
A gáz is érdekes kérdés az atombomba mellett.Azért elég gáz lett volna ha bevetik őket mert nem feltétlen csak a kiirtani kívánt területen hatott volna.A németek helyében mind az atombombával mind a gáz és biológiai fegyverekkel valamelyik front megszüntetésére törekedtem volna.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla