Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 07 19:05 #1699

• koszta
Hát nem tudom, akkor megtámadja Szovjetunió. Mivel lett volna jobb? Akkor is megtek volna a németek ugyanúgy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 08 18:59 #1706

• Liberator
Sztálin azért nem hitte el hogy megtámadták, mert már ő akart támadni, és minden be volt készítve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 08 19:52 #1708

• Dimitrij
Ezen akármeddig vitázhatunk, mert én kitartok amellett, hogy Sztálin NEM akarta megtámadni Hitler-t vagy, ha mégis csak akkor mikor már meghódították a világot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 09 21:06 #1719

• wittmann
Sztálin biztosan nem lett volna képes egy ilyen - egész Európát felölelő - terv kidolgozására és végrehajtására, végrehajtatására. Egyetlenegy érvet hozok fel állításom mellett, amit sztem érdemes elgondolni: nem volt hozzá megfelelő ideológiája...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 04:52 #1721

• Dimitrij
Ez is igaz és tényleg jogos érv, de a történelemben már sokszor megtörtént az, hogy kitaláltak vmi \"álindokot\" a támadásra. Gondoljunk csak a Szarajevó-i merényletre vagy Danzig-ra. (Ettől függetlenül tartom magam ahoz, hogy Sztálin nem szegte volna meg.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 06:15 #1724

• koszta
Nagyon elvakult vagy Sztálinnal szemben
Én meg azt mondom még mindig, hogy ha arra lett volna kényszerítsen, hogy támadjon, támadott volna. Függetlenül a megnemtámadási egyezménytől. Miután Németrország megtámadta Lengyelországot, nem kellett neki sok idő, hogy ő is benyomuljon Lengyelországba. Honnan tudod, hogy ezt a németekkel miért ne csinálta volna meg?
Főleg, miutána a németek megtámadják a Szovjetuniót, kicsit \"szerencsétlenkedett\" a szovjet kar, majd 1943-tól végig vonult európa nagy részén (ugye magyarokat is beleértve), ekkor már ugye nem érdekelte az egyezmény. Csak ez megtörténhetett volna szerintem fordítva is, hogy az oroszok kezdenek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 08:17 #1729

• Dimitrij
Lehet, hogy naív vagyok, de én akkor is tartom magam ahoz, hogy Sztálin nem akarta megtámadni Hitlert.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 09:28 #1732

• wittmann
Szerintem sem támadta volna meg, bár abban is van valami, amit koszta mondott.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 10:13 #1735

• Dimitrij
Azt nem tagadom, hogy Sztálin megtámadta-e volna Hitler-t. Csak a kérdés az, hogy mikor? Szerintem amíg nem igázzák le a világot addig nem lett volna baj, mikor már csak a két \"szuper birodalom\" lett volna akkor lett volna nagy kérdés, hogy ki támad előbb...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 12:57 #1738

• koszta
Na ugye, akkor mégiscsak lehet, hogy megtámadta volna.
De akkor meg azért nem lett volna támadás, mert jött volna atombomba. És ugye a hidegháborúban sem volt semmilyen háború, mert azt senki nem meri megtenni, hogy elindítson egy atombombát, mert akkor elpusztulna a Föld. Bár mai embert ismerve, erre szerintem van esély, de csak amikor már tudunk majd más bolgyóra is menni...
De ez kicsit elkalandozó volt a témától, de szerintem érdekes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 10 19:25 #1739

• Liberator
Dimitrij, a két nagyhatalom hogy kerülte volna el eymást? Ha Sztálin meg akarta volna hódítani a világot akkor csak nyugatra tudott volna menni, szerintem keleten könnyen felszámolta volna az ellenállást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 11 08:16 #1742

• Dimitrij
Najó akkor tegyük fel, hogy Sztálin(mint mindtam) nem támadja meg Hitlert és eggyüt meghódítják a világot. Keletkezik két Szuperhatalom: Nyugaton a III. Birodalom, keleten a Szovjetunió. Viszont Hitlerék(és itt jön be amit Koszta mondott) már készítgettek atombomba elődöket. És mire Sztálin és Hitler meghódíotta volna a világot addigra Hitlernek lett volna atombombája amit minden bizonnyal nem Hiroshimán és Nagaszakin, hanem Moszkván és Szentpéterváron próbált volna ki. Vagyis Sztálinnnak még ideje sem lett volna kidolgozni a Berlin ellenes tervet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 11 09:53 #1745

• Liberator
Ezt jobban el tudtam volna képzelni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 11 11:54 #1750

• Wolf
Én kitartok azok mellett akik azt mondják, hogy Sztálin háborút inditott volna a III. Birodalommal szemben.(Ehhez kapcsolatos elméletemet nem fejtem ki, mert hosszú.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 12 06:08 #1757

• Dimitrij
Amennyiben az elméleted nem túlságosan \"szélsőséges\" abban az esetben és szívesen meghallgatnám. Ha meg szélsőséges akkor privibe írd és nem lesz belőlle gond.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla