Einer spinnt immer! írta:
Akkor pontosítok: persze, hogy nem teljesen irtották volna ki őket.

Teljesen 1 népet nem lehet kiirtani, mivel valahol mindig akad túlélő... Szóval én úgy gondolom, hogyha Moszkva kapott volna egyet, akkor az megtörte volna az ellenállást, mivel nemcsak rombolóerejű, de morálcsökkentő hatást is kiváltott volna! Szóval az oroszok megijedtek volna egy ilyen fegyvertől, s kapituláltak volna...
Én a németektől hiányoltam az oroszokkal való kooperálást, ki kellett volna használni, hogy abban az időben a paraszti és a nagykulák, nagyparaszti rétegben jelentős volt a cári befolysáltság illetve a velük való szimpátia.
Létre lehetett volna hozni a partizánokhoz hasonló tevékenységű csapatokat, a háttér fronton, antibolsevista, fehér, cári csapatokból álló csapatokkal operálni, propagandát, találni egy Romanovot, aki fellép mint új cár. Létrehozni a cári Oroszországot a megszállt területen, jobban bevonni az oroszokat stb.
Annak idején a fehér-vörös háborúban a fehéreket nagy társadalmi támogatottság jellemezte, ezt kellett volna kihasználni. De a németek ugye nem ezt akarták, jöttek az SD-vel, Gestapoval, Einsaintzgruppékkal, felsőbbrendűség,stb...
Kooperáltak is velük: lásd. Vlasov tábornok egy teljes hadosztállyal átállt a németekhez, voltak ugye orosz, ill. ukrán eredetű Waffen-SS hadosztályok is, és úgy általánosságban is sokan átálltak a németekhez.
Az Einsatzgruppe, meg Gestapo úgy tudom, hogy a zsidókat, cigányokat stb. üldözte.