Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 20 21:18 #48672

• Gipszj
portillo írta:

Én úgy hallotam hogy rendesen elszámolták magukat az urániumra vonatkozó mennyiségekkel, tehát kb egy próbarobbantásnál eltűntették volna Európát, mert túl sok urán akartak felhasználni. Erről tudsz valamit?[/quote]
A teljesen hibás irány az a nehézvízre vonatkozott. Lehet szabályozni a láncreakciót nehézvízzel is meg grafittal is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 20 22:45 #48676

• Einer spinnt immer!
Gipszj írta:

Először is Németo. teljesen hibás irányba indult el.

Azért, mert szándékosan ilyen irányba tolták. Ugyanis az atombombán dolgozó német tudósok (köztük Werner Heisenberg főleg) szabotálták az atomprogramot. Gondolom, attól féltek hogy Hitler majd nem tud leállni az atombombázással, s pacifisták lévén, beleavatkoztak, lassították a folyamatokat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 20 22:50 #48677

• Einer spinnt immer!
portillo írta:
Einer spinnt immer! írta:
Akkor pontosítok: persze, hogy nem teljesen irtották volna ki őket. Teljesen 1 népet nem lehet kiirtani, mivel valahol mindig akad túlélő... Szóval én úgy gondolom, hogyha Moszkva kapott volna egyet, akkor az megtörte volna az ellenállást, mivel nemcsak rombolóerejű, de morálcsökkentő hatást is kiváltott volna! Szóval az oroszok megijedtek volna egy ilyen fegyvertől, s kapituláltak volna...

Én a németektől hiányoltam az oroszokkal való kooperálást, ki kellett volna használni, hogy abban az időben a paraszti és a nagykulák, nagyparaszti rétegben jelentős volt a cári befolysáltság illetve a velük való szimpátia.

Létre lehetett volna hozni a partizánokhoz hasonló tevékenységű csapatokat, a háttér fronton, antibolsevista, fehér, cári csapatokból álló csapatokkal operálni, propagandát, találni egy Romanovot, aki fellép mint új cár. Létrehozni a cári Oroszországot a megszállt területen, jobban bevonni az oroszokat stb.

Annak idején a fehér-vörös háborúban a fehéreket nagy társadalmi támogatottság jellemezte, ezt kellett volna kihasználni. De a németek ugye nem ezt akarták, jöttek az SD-vel, Gestapoval, Einsaintzgruppékkal, felsőbbrendűség,stb...

Kooperáltak is velük: lásd. Vlasov tábornok egy teljes hadosztállyal átállt a németekhez, voltak ugye orosz, ill. ukrán eredetű Waffen-SS hadosztályok is, és úgy általánosságban is sokan átálltak a németekhez. Az Einsatzgruppe, meg Gestapo úgy tudom, hogy a zsidókat, cigányokat stb. üldözte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 06:11 #48684

• Gipszj
portillo írta:
Akkor pontosítok: persze, hogy nem teljesen irtották volna ki őket. Teljesen 1 népet nem lehet kiirtani, mivel valahol mindig akad túlélő... Szóval én úgy gondolom, hogyha Moszkva kapott volna egyet, akkor az megtörte volna az ellenállást, mivel nemcsak rombolóerejű, de morálcsökkentő hatást is kiváltott volna! Szóval az oroszok megijedtek volna egy ilyen fegyvertől, s kapituláltak volna...

Én a németektől hiányoltam az oroszokkal való kooperálást, ki kellett volna használni, hogy abban az időben a paraszti és a nagykulák, nagyparaszti rétegben jelentős volt a cári befolysáltság illetve a velük való szimpátia.

Létre lehetett volna hozni a partizánokhoz hasonló tevékenységű csapatokat, a háttér fronton, antibolsevista, fehér, cári csapatokból álló csapatokkal operálni, propagandát, találni egy Romanovot, aki fellép mint új cár. Létrehozni a cári Oroszországot a megszállt területen, jobban bevonni az oroszokat stb.

Annak idején a fehér-vörös háborúban a fehéreket nagy társadalmi támogatottság jellemezte, ezt kellett volna kihasználni. De a németek ugye nem ezt akarták, jöttek az SD-vel, Gestapoval, Einsaintzgruppékkal, felsőbbrendűség,stb...

Kooperáltak is velük: lásd. Vlasov tábornok egy teljes hadosztállyal átállt a németekhez, voltak ugye orosz, ill. ukrán eredetű Waffen-SS hadosztályok is, és úgy általánosságban is sokan átálltak a németekhez. Az Einsatzgruppe, meg Gestapo úgy tudom, hogy a zsidókat, cigányokat stb. üldözte.

Hitler nyíltan meghirdette:A háború a szovjet mezőgazdasági terményekért és nyersanyagokért folyik, no meg azt is, hogy nekik meg kell hallni, hogy Mi élhessünk.
Vlaszov is csak sértődöttségből állt át. Ukrajna az más, de arra méginkább vonatkoztak a gazdasági szempontok.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-21 07:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 11:17 #48704

• koi
Ukrajna pedig fontos van-volt,hisz a CCCP ,,spájza\&quot;.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 13:56 #48725

• Einer spinnt immer!
Az ukránok valójában oroszok, és mégis haragudtak a ruszkikra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 13:59 #48726

• Einer spinnt immer!
Gipszj írta:
portillo írta:

Hitler nyíltan meghirdette:A háború a szovjet mezőgazdasági terményekért és nyersanyagokért folyik, no meg azt is, hogy nekik meg kell hallni, hogy Mi élhessünk.
Vlaszov is csak sértődöttségből állt át. Ukrajna az más, de arra méginkább vonatkoztak a gazdasági szempontok.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-21 07:14

A legújabb háborús kutatások már cáfolják ezeket. Hogy Hitler a Mein Kampf-ban ugye 3 embercsoportot különböztet meg: kiirtandók, szolgák és árják. - Na ez már nem az eredeti MK, hanem hamisított!
ui.: az igazság mindig ki fog derülni!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 15:27 #48756

• Gipszj
Gipszj írta:
portillo írta:

Vlaszov is csak sértődöttségből állt át. Ukrajna az más, de arra méginkább vonatkoztak a gazdasági szempontok.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-21 07:14

A legújabb háborús kutatások már cáfolják ezeket. Hogy Hitler a Mein Kampf-ban ugye 3 embercsoportot különböztet meg: kiirtandók, szolgák és árják. - Na ez már nem az eredeti MK, hanem hamisított!
ui.: az igazság mindig ki fog derülni!!!

Csak annyit kérdeznék, hogy Hitler uralkodása idején ki, hol, hogyan hamisította meg a Mein Kampfot? Bármikor össze lehet hasonlítani az eredetit az állítólagos hamisítvánnyal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 15:39 #48764

• Einer spinnt immer!
Nem mondtam, hogy Hitler idejében hamisították meg, hanem utána! És egy bizonyos népcsoport tette, akiknek érdekük volt, zs-vel kezdődik...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 16:00 #48776

• Gipszj
Nem mondtam, hogy Hitler idejében hamisították meg, hanem utána! És egy bizonyos népcsoport tette, akiknek érdekük volt, zs-vel kezdődik...

Csak van eredeti példány amivel össze lehet hasonlítani!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 21 19:25 #48857

• Einer spinnt immer!
Én nem lennék annyira biztos az eredetiségében. A 2. vh-s német dolgokat nagyban módosították, titkosították a dolgokat! Ugye, a győztes azt csinálhat amit akar büntetlenül...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 22 05:07 #48866

• Gipszj
Én nem lennék annyira biztos az eredetiségében. A 2. vh-s német dolgokat nagyban módosították, titkosították a dolgokat! Ugye, a győztes azt csinálhat amit akar büntetlenül...

Sajnálom, hogy ilyen nehezen érthetően fogalmaztam. Biztos, hogy jónéhány 1945. előtti példány létezik. Ezeket nem hamisíthatta meg senki. Ha ezekben is benne van, akkor el kell vinni a balhét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 nov. 22 13:23 #48877

• Einer spinnt immer!
Hát nem is tudom... Ez nagyon kényes téma, itt nem elég rábökni, hogy igen, így volt. Ezt alaposan ki kell vizsgálni! Majd akkor derül fény mindenre, mikor időgéppel visszamegyünk, s megnézzük a dolgokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 dec. 19 12:54 #50370

• LekvárosTraktorkerék
Szerintetek mi történt volna ha a Magyarország megtámadja a Károly vonalat 1940-ben? Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy az ugrásra kész német csapatok valószínűleg gyorsan szétszedték volna a harcoló feleket, hanem arra hogy ki győzhetett volna német beavatkozás nélkül, egyáltalán volt e a magyaroknak esélye a románokkal szemben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2010 dec. 19 13:38 #50372

• Gipszj
A kérdéssel bizonyos mértékig foglalkozik Bárczy János Zuhanóugrás című könyve. Ezekről a kérdésekről, hogy mi lett volna ha mindíg a mantuai hercegnő jut az eszembe.
Bár ebben az esetben lehet valami haszna a vitának.
Bárczy mint ejtőernyős tiszt részt vett a jugoszláv, csehszlovák és román erődrendszer vizsgálatában. Szerinte a román képviselte a legnagyobb erőt. De,
a román hadsereg képzettsége talán valamivel alacsonyabb volt mint a magyar. De őket jobban szerették a németek ezért a felszerelésük jobb volt. De mindez Erdélyben, ahol a lakosság jelentős része nem őket segítette volna. (Akkor még) Az a véleményem a könyvre alapozva, hogy 55-45-re nekünk állt volna a meccs, de olyan áron győztünk volna, hogy jobb hogy elmaradt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla