Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 12 12:32 #1810

• Wolf
Kedves Dimitrij!
(Különben ez nem az én elméletem, de teljes mértékben elfogadom.)
A nagy gazdasági világválságot követően a tőkések helyzete (főleg az USA-ban és Nagy-Britaniában) romlott. A válságból való kilábalás legegyszerűbb módja a háború. Ezt az USA főkolomposai is tudták. Viszont volt egy bökkenő. Az amerikai nép nem akart háborút. A tőkéseknek tehát valamivel rá kellett vennie a háborúra. Így segítették Roosevelt-et az elnöki posztra, persze neki megkellett szervezni a válságból való kilábalást. Britekkel eggyütt kiterveltek valamit. Mivel tudták, hogy Hitler terjeszkedni akar, hagyták is terjeszkedni Csehszlovákiáig. Sztálin is terjeszkedő politikát folytatott. Mivel a rossz cinkosok Hitlert találták félelmetesebbnek a Szovjetekkel szövetkeztek. Hogy miért? Azért mert nem az USA és nem Brit akarta bepiszkítani a kezét. Hanem csinálja más pl. a szovjet. Persze, de hogy Sztálin ne tartson Német támadástól egyezséget kötött vele (lásd:1939 augusztus). Lengyelország lerohanásakor míg Németország a fél világtól hadüzenetet kapott, addig Szovjetúnió egy országtól sem. Amíg Sztálin biztosítva éreszte magát megkezdhette az előkészületeket Nyugat-Európa leigázására. Keletről csapatokat vontak ki nyugatra, mivel tudták hogy japán nem támadja meg őket. Aztán váratlanul megtámadta Szovjetúniót Hitler. Ebből az USA-nak nagy haszna lett mert egyre több haditechnikai cikket vitt a háborúban lévő szövetséges országoknak. Roosevelt a Japánokat is csőbe húzta. Ugyanis tudta, hogy a japánok meg fogják támadni az USA-t. Ezért segített nekik célpontot kiszemelni (Pearl Harbour). Ide vezényelte a híres ám egy fabatkát sem érő csatahajókat. Az USA egyik kémjének hála Roosevelt tudta, hogy hol és mikor támadnak a japánok. Így amikor a japán külügyminiszter át akarta nyújtani Rooseveltnek a hadüzenetet addig az USA elnöke félórával a támadás után fogadta a japánt, így állítva be Japánt hadüzenet átnyújtás nélküli támadónak. Rooseveltnek sikerült háborúba vinnie az USA népét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 13 16:18 #1848

• koszta
Nagyon szép kifejtés volt, ez amikor az ember az állítása mellett érvel is. Tényleg nagyon szép volt (erre én sem gondoltam még), köszönet és gratulálok Wolf!
Még valakinek valami kérdés, vagy új téma?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 18 18:55 #1931

• Dimitrij
OK.

Mi lett volna, ha Churchill szövetkezett volna Hitlerrel??

Ui.: (Szerintem is lehetetlenség és ettől még tisztelem Churchill-t, de szerintem ez egy érdekes téma...)<br><br>Szerkesztette: Dimitrij, Időpont: 2008-05-18 20:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 16:06 #1952

• Wolf
Churchill nem az a fajta német barát politikus volt, úgyhogy aligha kötött volna szövetséget Hitlerrel. De mivel ez csak feltételezés, szerintem ez a szövetség lett volna az USA és Szovjetunió veszte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 16:14 #1953

• Wolf
Gondoljunk csak bele:
-Észak-Afrikából szabad az út a kaukázusi olaj felé;
-a német hadseregnek nem kell hadosztályokat lekötnie Franciaország partjainál egy esetleges partraszállás miatt;
-ezeket a hadosztályokat felhasználhatták volna a Barbarossa hadműveletnél;
-a szovjetek, mivel elvesztették egyik legfontosabb olaj lelőhelyüket, az üzemanyagból hiány lépett volna föl, ennek hatására a legtöbb szovjet harckocsi üzemképtelen helyzetben maradt volna;
Röviden ennyi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 16:34 #1957

• Dimitrij
Igen Wolf csak azt felejted el, hogy a \&quot;legtöbb\&quot; szovjet harckocsi ment VODÁVAL is ami pedig volt bőven a szovjeteknek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 16:38 #1959

• Wolf
Erről még nem hallotam. De akkor is, mégsem hagyatkozhattak volna vodka üzemeltetésű harckocsikra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 17:13 #1972

• Dimitrij
Szerintem meg hagyadkozhattak volna rájuk mert a T-34 DIREKT így volt megcsinálva...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 17:15 #1973

• Wolf
Gondolom végszükség esetére, és akkor sem az örökké valóságig.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 19:05 #2013

• koszta
Mi lett volna ha a Britek végrehajtják a Foxley-hadműveletet(Hitler meggyilkolásának titkos haditerve) 1944-ben?

Ez legyen a téma

Hát igen, ez már érdekesebb kérdés, hogy ki lett volna a \&quot;trónörökös\&quot;?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 19:28 #2024

• Liberator
Akkor szerintem rövidebb lett volna a háború, bár ki tudja, lehet hogy az utód nem követett volna el katonai baklövéseket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 19 19:30 #2025

• Wolf
Csak hogy tud Hitler nem volt rossz stratéga, sőt nagyonis jó. Csak a háború végén lett ilyen meggondolatlan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 13:45 #2043

• koszta
Senki nem mondta, hogy rossz stratéga volt. Ha megnézed a kérdést 1944-ben megölik őt, akkor viszont már nem volt 100%-ig normális. De az utódnak ugye nagyon rövid idő alatt kellett volna valahogyan megforditani a háború kimenetelét, azt se lett volna kis munka.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 16:31 #2051

• mirge27
Egyáltalán ki lett volna alkalmas \'utód\'nak??? Ez a diktatúra Hitler szmélye köré építkezett. Szerintem nem tudta volna senki betölteni a helyét.
Ebből szerintem egy olyan hatás következhetett volna, mint mikor egy toronyház alsó emeletei ferobbannak... Robbanás, egy kis csend, és utánna hirtelen minden ami fölé lett építve pár másodperc alatt összedől... A náci németországnak nem tudta volna szolgáltatni más az ideológiát és a propagandát...
És utánna???
Talán egy lázadás párizsban, és a franciák saját maguk szabadítják föl É-Fr.ot... Mo.nak sikerül megszabadulni a fasisztáktól, és diplomáciai úton tud tárgyalni az oroszokkal... Esetleg a vörös hadsereg a rajáig nyomul, és minden német technológia kizárólag hozzájuk kerül... (((Lehet még ma is elvtárs-al köszönnénk!!!)))
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 16:39 #2052

• Wolf
A náci diktatúra nem Hitler köré építkezett. Attól, hogy még ő teremtette meg a náci rendszert nem volt személyikultusz Adolf körűl (Sztálinnál pedig ellenkezőleg). Utód az tényleg bibis kérdés. Legvalószínübb, hogy Göring lett volna.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-05-20 18:41
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla