Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 15:50 #53930

• HunBütyök
banditos írta:
Hát a Char B1 bis-ek.........

Ha mégegyszer így írj avalaki magyar létére annak akkora teletabit vágok ide be, hogy széthúzza a fórum keretét!

Mint mondani szoktam, a történelem ismétli önmagát... A B1bis harckocsik (és ugye testvérkéik a B1 harckocsik) éppúgy voltak sikeresek mint a Tigrisek.
Az S35 harckocsik meg mint a Párducok.
Mindig gondoljatok erre.

Max kisebb taktikai sikereket értek el mindegyikkel, és volt pár bravúr, de NEM változtattak semmit a dolgok lefolyásán.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 16:32 #53933

HunBütyök írta:
banditos írta:
Hát a Char B1 bis-ek.........

Ha mégegyszer így írj avalaki magyar létére annak akkora teletabit vágok ide be, hogy széthúzza a fórum keretét!

Mint mondani szoktam, a történelem ismétli önmagát... A B1bis harckocsik (és ugye testvérkéik a B1 harckocsik) éppúgy voltak sikeresek mint a Tigrisek.
Az S35 harckocsik meg mint a Párducok.
Mindig gondoljatok erre.

Max kisebb taktikai sikereket értek el mindegyikkel, és volt pár bravúr, de NEM változtattak semmit a dolgok lefolyásán.

Megjegyzem, hogyha a francia és a brit vezérkar \'40-ben olyan mint a német, akkor \'41-re valószínűleg vége a háborúnak, és kék-fehér-vörös zászló leng a Reichtagon...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 16:49 #53934

Hát azért nem egészen,mert a francia katonák felszerelése elég hiányos volt.National Geo.-on láttam az Apokalipszist,és abba volt,hogy némely francia alakulatban 3 főre 1 puska jutott.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 17:28 #53938

• HunBütyök
Nekem meg mgvan a Francia hadsereg 1940-ben című könyv angol nyelven... annak jobban hiszek mint a national geographicnak ahol megtudtam hogy 76 mm-es géppuskája van az Abrams harckocsinak...

Valószínűleg két ilyen Európai nagyhatalom és még hopzzájuk csapva a szövetségeseik, jó hadvezetéssel simán legyűrték volna anémeteket. Védelmük is alig volt a németeknek. Egy erődrendszer volt nyugaton és annyi.

Németország támadó háborúra rendezkedett be, mindent vagy semmit alapon.
1940-ben például francia repülőgépek smán bombáztak német területeket, igaz nem voltak nagy jelentőségűek (nem pontosak emlékeim, de még Berlint is elérte pár francia repülőgép, de f*ngom sincsen hol olvastam).

Nem a hadsereg felszereléséve votak bajok, hanem a kobakokkal! De azokkal nagyok. Jóü hát mivel alapvetően ellenségeinkről van szó, azt kell mondjam hogy hála Istennek nem így történtek a dolgok. Meg hát ugye magyarként nem olyan fair ellenségeinknek drukkolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 17:29 #53939

• HunBütyök
Ja, megjegyzem a németek tartottak egy esetleges francia támadástól, azért is néztek egymással farkaszszemet 1939/40 telén.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 18:16 #53963

De először a franciák támadtak kb.:1939-40 körül,és egy-két falu elfoglalása után visszavonultak.Hogy miért,azt nem tudom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 feb. 28 18:20 #53964

• HunBütyök
Erről nem tudok... de ez semmit nem jelent, attól még támadhattak simán!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 01 09:22 #53997

• Magyarharcos
101.Légideszant írta:
De először a franciák támadtak kb.:1939-40 körül,és egy-két falu elfoglalása után visszavonultak.Hogy miért,azt nem tudom.

ez nekem is rémlik valahonnan...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 01 10:13 #54004

• banditos
szerintetek mi lett volna ha moszkvánál Hitler harckocsijait nem küldi el Kijevbe!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 01 12:02 #54005

HunBütyök írta:
Ja, megjegyzem a németek tartottak egy esetleges francia támadástól, azért is néztek egymással farkaszszemet 1939/40 telén.

Csak szeptemberben tartottak ettől, amikor a legütőképesebb csapatok Lo.-ban harcoltak, aztán már dobták át őket, hogy még az ősszel megtámadják a franciákat, de addig halogatták míg tavasz lett belőle.
A franciák meg nem terveztek komoly offenzívát, nem véletlenül építették a Maginot-vonalat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 01 16:35 #54011

• Gipszj
Próbáljuk meg a parlamentarizmus szabályait betartani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 07 16:42 #54264

• Magyarharcos
banditos írta:
szerintetek mi lett volna ha moszkvánál Hitler harckocsijait nem küldi el Kijevbe!

Moszkva elesik, de hogy annyit ér vele, mint Napóleon, vagy tovább viszi, más kérdés...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 07 16:46 #54265

• Magyarharcos
karoton írta:
HunBütyök írta:

Csak szeptemberben tartottak ettől, amikor a legütőképesebb csapatok Lo.-ban harcoltak, aztán már dobták át őket, hogy még az ősszel megtámadják a franciákat, de addig halogatták míg tavasz lett belőle.
A franciák meg nem terveztek komoly offenzívát, nem véletlenül építették a Maginot-vonalat.

A Maginot-vonal nagy gyengesége volt, hogy nem ment végig a tengerig, és így könnyen megtudták kerülni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 07 17:32 #54270

De a franciák azt gondolták,hogy egy esetleges német támadást a szövetséges Benelux államok megfékezik.Tévedtek...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2011 már. 07 20:40 #54290

• Magyarharcos
Hát, ennyi erővel Magyarországnak is lehetne atombombája...(van egy IQ light bajnok haverom aki ebben hisz:) )
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla