Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 17:34 #2059

• koszta
Magyarországon nem nagyon voltak fasiszták (max nácik mert faszisták az olaszok voltak, ez a két szót sokszor összekeveri a köznyelv, legalább egy ilyen fórumon ne keverjük össze őket ).
Göring morfinista volt, kivsit idegbeteg lett volna..
Talán Göbbels is pályázott volna a helyre, de szerintem a legjobb Rommel lett volna oda (akinek volt sok tapasztalata a háborúból, és tényleg nagyszerű tábornok volt).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 18:11 #2065

• Wolf
Koszta azt teljes mértékben elfogadom amit a fasizmusról és a nácizmusról mondtál. Ezt a két szót nem szabad összekeverni. A fasizmus és a nácizmus közötti hasonlóság kb. olyan mint a bogár és a rovar között (\"minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár\").

\"A nácizmus több mint vallás: új emberiség teremtését célzó akarat.\"-Adolf Hitler
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 18:21 #2069

• Liberator
Szerintem lett volna rendes utódja, Rommelt nem hiszem, ő csak a hadszíntéren volt kiemelkedő. Sokkal inkább Göbbelst tudnám elképzelni vagy Göringet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 18:58 #2074

• david9999999
Hogy én is hozzászóljak a témához:laugh: Szerintem ha Hitlert megölik az alapjaiban rengette volna meg azt az irányelvet,törekvést amit Hitler létrehozott.(lásd a tornyos hasonlatot)És hogy ki is lett volna a megfelelő utód?.....Akár Rommelt is el tudtam volna képzelni a helyére de semmiféleképpen nem lett volna ugyaz az.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 20 19:40 #2083

• művésznő
Én inkább Mirge27 véleményét osztom Hitlerrel kapcsolatban. És a kis bajszikám igenis elvárta a személye körüli felhajtást, az ne tévesszen meg senkit, hogy nem evett húst ! (Legalább is állatok húsát nem... )
Rommel inkább katona volt mint politikus, szóval nem biztos, hogy bevált volna hatalmi utódnak. De szóljon hozzá, aki Rommel szakértő...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 03:43 #2089

• Wolf
Így van. Rommel nem az afajta politikus féleség volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 05:34 #2090

• művésznő
Wolf írta::
Így van. Rommel nem az afajta politikus féleség volt.

És még csak politikus feleség sem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 12:11 #2091

• Wolf
Hát ja!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 13:02 #2093

• koszta
Lehet, hogy mint vezető nem let volna jó, de ha ő irányítja az egész német hadsereget (kivétel Luftwaffe), akkor az szerintem igen sikeres lett volna (igaz, így is az volt... ).
De ezt a játékot eljátszhatjuk Sztálinnal is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 14:31 #2097

• Liberator
Szerintem az lett volna a jó ha a Luftwaffét is irányítja, jobb lett volna mint Göring.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 15:11 #2098

• művésznő
Szerintem meg sehogy se lett volna jó, mint ahogy a végén nem is lett! Mivel a háború célkitűzései Hitler rossz motívumaiból lettek meghatározva és ha elérték volna, azt a \"győzelmet\" az élet igazsága akkor is fölül írta volna, akármilyen szipi-szupi csúcsvezető vitte is volna tovább a staféta botot. A bukás szükségszerű volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 16:10 #2102

• koszta
Azért kíváncsi lettem volna Hitler álomvárosára, ami megépült, bővebben itt:
www.masodikvh.hu/index.php?option=com_co...3&Itemid=225

Igazából, amit tudtak a vezetők is valószínűleg (Halál 50 órája c. filmben is elhangzott), hogy 1942 után németek nem nyerhették meg a háborút, csak folytatódhatott volna. És, hogy mindenki fia katona lett volna újra. Csak ezt sokan nem szerették volna, főelg katonák (tisztek gondolom sokan igen).
Rommel, mint a Luftwaffe vezetője? Hát harckocsikkal művelt egy két ügyes dolgot, de hoyg repülőkkel? Oda teljesen más tapasztalatok kellenek, ami neki szerintem nem voltak meg, Göringnek viszont igen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 16:48 #2103

• bereszoo
Hitler tuda, hogy lehet leigázni népeket, csak arra nem terjedt ki a figyelme, hogyan tartsa meg. A (teljes szó szerinti) világuralom még senkinek sem sikerült. /Hál Istennek/ (A szerző megj.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 17:33 #2106

• Wolf
Az Hitler állomvárosa elképzelhetetlen panorámával kápráztatta volna el az embereket. Ha ezt az elképzelést megvalósította volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 21 17:50 #2113

• Dimitrij
bereszoo írta::
Hitler tuda, hogy lehet leigázni népeket, csak arra nem terjedt ki a figyelme, hogyan tartsa meg. A (teljes szó szerinti) világuralom még senkinek sem sikerült. /Hál Istennek/ (A szerző megj.)

Igen, de a történelemben sajnos már több embernek majdnem sikerült világuralomra törnie... Itt van pár közülük:

-Ceaser
-Dzsingisz Kán
-Napóleon
-Nagy Sándor
-Hitler

De hála a MAUS-nak semelyiküknek sem sikerült...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla