Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 29 21:12 #2607

• david9999999
A 7 domb:a Mons Palatinus, a Capitolinus, a Caelius, az Aventinus, az Esquilinus, a Collis Quilinalis és a Viminalis.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 12:56 #2610

• művésznő
Lám David7×9 tudta mind a 7-et! Hiába a 7 a tökéletesség, a teljesség, a hiánytalanság száma... Köszönjük a felsorolást!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 15:17 #2612

• david9999999
Nagyon szívesen!
Tanultuk mi ezt csak már régen:laugh:<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2008-05-30 17:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 15:22 #2613

• david9999999
művésznő írta::
Fel tudnád sorolni Liberator?
(Érdekes, hogy a dombok neveit tanítják, de a jelentőségüket már nem annyira...)

Ngyon érdekelne hogy mi a jelentőségük.Eltudnád mondani őket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 16:25 #2614

• Major
Tudtommal csak 6 domb volt és a 6. két dombot alkotott és azzal együt 7
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 18:54 #2615

• művésznő
Már elmondtam...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 30 18:55 #2616

• művésznő
Szia Major! Jó, hogy hallak!
Na, a 6 számról is tudnék mit mesélni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 máj. 31 12:52 #2620

• david9999999
Pardon,bocsánat:D
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 01 18:26 #2683

• művésznő
David9999999, megvettem azt a bizonyos könyvet. A címe: Armageddon, olaj és terror (mit mond a Biblia Amerika jövőjéről, a közel-keletről és a nyugati civilizáció bukásáról?)
Belelapoztam, érdekfeszítőnek tűnik... Ha van valami érdemleges olvasás közben, majd megosztom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 02 17:27 #2696

• david9999999
Köszi szépen!
Tanulni sosem árt,és ez még érdekel is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 02 17:32 #2697

• david9999999
Látom nincs téma ezért kérdeznék(ha már volt a kérdés előre is bocsi:) )Mi lett volna ha a japánok Pearl Harbot-nál szétverik az amerikaiakat.Vagy megse történik az egész és amerika nem lép hadba.Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 02 19:28 #2700

• koszta
Én nem emlékszem ,hoyg eltt volna vagy nem, mindenesetre elemezzük ki
Egyrészt amerika valószínűleg sejtett valamit, hogy itt lesz a csata, mert a fontosabb hajók pont a támadáskor nem voltak ott.
Aztán: hatalmas sikert nem tudtak volna eléri a japánok, mert elsüllyesztenek egy-két fontosabb hajót is, attól még amerika hadserege kicsit nagyobb, mint japáné (fejlettségben). De a japánok igy is sokszor nehezítették meg a dolgukat (ami nem nagy baj, szerintem ).
Na most ti jöttök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 02 19:55 #2701

• david9999999
Igazad lehet, mindenesetre általánosban nekem úgy tanították hogy azért az amarika flotta döntő többége ott tartózkodott.És hogy csak 2 vagy 3 hajó/anyahajó nem volt P.H.-ban.Akkor ez 1 tévhit ami megcáfolásra kerül?Vagy mégse hülye a volt töri tanárom:P ?

Az tény és való hogy Japán kersztbe tett az Amcsiknak,de ha nincs P.H akkor is beszálltak volna a háborúba?Szerényvéleményemszerint NEM!ÉS ha így lett volna egész érdekesen alkul a II. vh.Nah most már tényleg ti jöttök:D
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 03 12:44 #2708

• Liberator
Véleményem szerint Amerika be szállt volna a háborúba ha a japánok nem támadnják meg Pearl harbort. Japán óriási területeket hóditott meg, Amerika nem engedte volna meg, hogy ennyi időt és területet adjon a fejlődésre. (Az amerikai gyárak így is heteken belül át tudtak állni a hadianyag gyártásra.)Persze ez csak az én véleményem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 03 14:33 #2709

• Wolf
Pearl Harbour-ban roncsok voltak. Még hogyha japán el is
süllyeszti mindet akkor se szenved el az USA nagy veszteséget. Azok a hajók lehet hogy híresek voltak, de olyan öregek hírnevüket is csak az I.vh-ban szerezték. Csak az amerikai propaganda állította be azokat a roncsokat a legerősebb csatahajók közé.

Amúgy az USA mindenféleképpen megtámadta volna japánt.
Múltkor írtam:
A nagy gazdasági világválságot követően a tőkések helyzete (főleg az USA-ban és Nagy-Britaniában) romlott. A válságból való kilábalás legegyszerűbb módja a háború. Ezt az USA főkolomposai is tudták. Viszont volt egy bökkenő. Az amerikai nép nem akart háborút. A tőkéseknek tehát valamivel rá kellett vennie a háborúra. Így segítették Roosevelt-et az elnöki posztra, persze neki megkellett szervezni a válságból való kilábalást. Britekkel eggyütt kiterveltek valamit. Mivel tudták, hogy Hitler terjeszkedni akar, hagyták is terjeszkedni Csehszlovákiáig. Sztálin is terjeszkedő politikát folytatott. Mivel a rossz cinkosok Hitlert találták félelmetesebbnek a Szovjetekkel szövetkeztek. Hogy miért? Azért mert nem az USA és nem Brit akarta bepiszkítani a kezét. Hanem csinálja más pl. a szovjet. Persze, de hogy Sztálin ne tartson Német támadástól egyezséget kötött vele (lásd:1939 augusztus). Lengyelország lerohanásakor míg Németország a fél világtól hadüzenetet kapott, addig Szovjetúnió egy országtól sem. Amíg Sztálin biztosítva éreszte magát megkezdhette az előkészületeket Nyugat-Európa leigázására. Keletről csapatokat vontak ki nyugatra, mivel tudták hogy japán nem támadja meg őket. Aztán váratlanul megtámadta Szovjetúniót Hitler. Ebből az USA-nak nagy haszna lett mert egyre több haditechnikai cikket vitt a háborúban lévő szövetséges országoknak. Roosevelt a Japánokat is csőbe húzta. Ugyanis tudta, hogy a japánok meg fogják támadni az USA-t. Ezért segített nekik célpontot kiszemelni (Pearl Harbour). Ide vezényelte a híres ám egy fabatkát sem érő csatahajókat. Az USA egyik kémjének hála Roosevelt tudta, hogy hol és mikor támadnak a japánok. Így amikor a japán külügyminiszter át akarta nyújtani Rooseveltnek a hadüzenetet addig az USA elnöke félórával a támadás után fogadta a japánt, így állítva be Japánt hadüzenet átnyújtás nélküli támadónak. Rooseveltnek sikerült háborúba vinnie az USA népét.
<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-06-03 16:35
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla