Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 17 04:51 #2957

• Wolf
Azt szokták mondani, hogy csak akkor támadj ha 3-szoros erőfölényben vagy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 17 04:58 #2961

• művésznő
De nem ezt hívják bátorságnak ugye...?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 17 17:51 #3001

• Kurt Tank
Én momentán azon a nézeten vagyok, hogy Rommel hiába is lett volna Normandiában, a partraszállás idején. Mivelhogy az angolok az összes német ügynököt elfogták és dezinformálták az Abwehrt! Tehát ha Rommel ott is lett volna, akkor sem tudott volna semmit sem tenni. A második ok amit figyelembe KELL! venni, hogy Hitler ekkortájt már a saját kis világában élt! Se nem látott se nem hallott! A tábornokok tehetetlenek voltak vele szemben! Senki sem mert neki ellentmondani!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 17 17:55 #3002

• Kurt Tank
Tulajdonképpen lehetett volna esélyük a németeknek, ha nem kell az olaszoknak besegíteni a Balkánon! De még akkor is sikerülhetett vona a Barbarossa-hadművelet, ha kellőképpen felkészülnek a zord orosz télre! Tehát nem is az oroszok védték meg Moszkvát, hanem a tél!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 17 20:53 #3006

• david9999999
Szerintem az előzmények is sokat nyomnak a lantba.Nem mind1 ki milyen kiképzést kapott előzőleg.A felszereltség mértéke sem elhanyagolható.Hiába rontok rá 300 000 emberrel 100 000-re ha nekem csak puskáim vannak nekik golyószóroik.És akár egy mindenre felkészült stratéga is győzelmet hozhat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 06:11 #3008

• művésznő
Minden esetre a legemlékezetesebb és legizgalmasabb ütközetek mindig azok voltak, ahol nem a matematika és a valószínűség szerint zajlottak az események, hanem az emberi lelemény, hit, bátorság felülírta a várakozásokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 06:37 #3009

• művésznő
Olyan Dávid és Góliát típusú ütközetek... Ugye David9999999?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 07:55 #3010

• koszta
Ez így van, de ez teljesen logikus is. Egy háborút megnyerni nem lehet úgy, hogy ne legyen valami jó taktika, stratégia. Egy nyeréshez nem elég egy nagy hadsereg, mert azok nem tudják, mit hogyan kell csinálni.
Ha Rommel ott van, akkro azért szerintem nagyobb lett volna az ellenállás. Nem mondom, hogy nem szállnak akkor partra sikeresen, de lényegesen több veszteséggel, legalábbis én így gondolom.
Az orosz frontnál pont Görögországon múlott (legalábbis szakértők szerint), mivel az 4 hétbe tellett, és pont ennyi idő kellett volna, hogy megússzák a hideg telet, és bevegyék Moszkvát. Ettől függetlenül a Szovjetuniót megverni lehetetlen dolog, nem véletlenül fél tőle minden ország jelenleg is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 10:24 #3011

• Kurt Tank
Rommel ügyesen saccolta meg a partraszállás legvalószínűbb idejét. Ez tényleg nagy stratégára vall! De ha van a stratéga fölött egy magasabb akarat, aki ellen semmit sem tud tenni, akkor hiába minden igyekezet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 16:19 #3026

• david9999999
művésznő írta::
Olyan Dávid és Góliát típusú ütközetek... Ugye David9999999?

Igen!Főleg ,hogy Dávid nyer:laugh:!Viccet félretéve Dávid és Góliát története is azt bizonyítja ,hogy a fölénynél többet ér az ész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 18 16:34 #3027

• david9999999
Ha Rommel ott lett volna Normandiába?Hát nem is tudom.Az biztos hogy a németek nagyobb eséllyel tarthatták volna meg Normandiát bár nem tom mennyire kötötte meg Hitler Rommel kezét.Ha nem dönthetett volna önállóan teljesen mind1 lett volna a jelenléte.De ha megnézem a másik oldalról lehet hogy Rommel szembeszállt volna a felettésével és \"harcba\" vonul.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 19 17:48 #3092

• koszta
Nem szállt volna szembe, Rommel jó katona volt, így tiszteletbe tartotta volna a felettesét szerintem. De mindenképpen előnyt jelentett volna az ő jelenléte. Főleg, hogy a partraszállók már kicsit megviseltek volna, hiszen az éjszakát a csónakokban töltötték. Nem tudom kinek mennyi kedve volna, egy napi csónakban állás/ülés/hullámzás után még harcolni sikerrel. Ez mindenképpen dicséretes dolog szerintem. Visszatérve Rommelre: nagy hadvezért volt, de szerintem ezt senki sem tagadja.
Próbáljunk valami újat vinni a témába, mert kicsit behalt mostanában.
Legyen Hitler élete. Nem parancsnoki, hanem a születésétől a puccsig. Hogy mi volt ő, hogyan is lett vezér, stb. Szerintem ebbe a témakörbe Művésznő is bele fog tudni szólni, hiszen Hitler eredetileg festő akart lenni, és úgy tudom ez téged is érdekel
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 19 17:53 #3093

• Wolf
Ebben teljes mértékben benne vagyok, csak nem tudom hogy mivel kezdjem. Akkor itt a születése 1889. április 20. De ez gondolom nem valami érdekes. Így nem tudok semmit írni hogyha nem kérdeznek tőlem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 19 18:08 #3096

• művésznő
Kezdjük a családi háttérrel?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 19 18:15 #3098

• david9999999
Nem rég olvastam egy könyvet amiben éritőlegesen ott volt hitler előélete.Ott valami olyasmit írtak hogy folyton vitázott az apjával mert ő művészi pályán akart elhelyeszkedni meg ,hogy nem voltak túl gazdagok.De vidékről Berlinbe ment ahol nagy szegénységben(persze csak egy ideig) élt.Szóljatok ha nem így van!!!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla