Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 19 18:16 #3099

• Wolf
Nagyanyja Eva Schiklgruber, egy szegény paraszt asszony. Nagyapja nem ismert, de legvalószínűbb Johann Nepomuk Heidler akinek volt egy neje és három lánya. A kettőjük kapcsolatából született meg Alios Schiklgruber aki az anyjához került, de késöbb mikor anyja elhunyt örökbe fogatta Nepomuk. Senki nem tudta, hogy Johann az apja. Mikor Alios felnőtt eredeti nevét Alios Heidler-nek tartotta, nem pedig Schiklgruber-nek. Ezután megismerkedett Klara Poelz-el, az egyik féltestvérének lányával (persze Klara elött is volt kapcsolata egy nővel aki a késöbbiekben meghalt).<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-06-20 07:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 06:28 #3101

• Liberator
Úgy tudom Bécsben is festett egy ideig, aztán jelentkezett a hadseregbe az első világháború előtt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 06:37 #3102

• koszta
Kicsit menjünk vissza:
Németországtól nem messze, Linztől 90 km-re lévő felső-ausztriai Braunau am Inn kisvárosban született 1889. április 20-án.

A házaspár hat gyermeke közül csak Adolf és Paula érték meg a felnőttkort.

Apja, Alois Hitler házasságon kívüli gyermekként született és anyjának vezetéknevét (Schicklgruber) viselte egészen 40 éves koráig, 1876-ig, amikor is mostohaapja, Johann Georg Hiedler nevét vette fel. A névváltoztatáskor a Hiedler név betűzését minden valószínűség szerint egy hivatalnok változtatta &amp;#8222;Hitler&amp;#8221;-re.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 06:41 #3103

• Wolf
Igen, ez lehet a másik apja Aliosnak Georg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 06:43 #3104

• Wolf
koszta írta::
Kicsit menjünk vissza:
Németországtól nem messze, Linztől 90 km-re lévő felső-ausztriai Braunau am Inn kisvárosban született 1889. április 20-án.

A házaspár hat gyermeke közül csak Adolf és Paula érték meg a felnőttkort.

Apja, Alois Hitler házasságon kívüli gyermekként született és anyjának vezetéknevét (Schicklgruber) viselte egészen 40 éves koráig, 1876-ig, amikor is mostohaapja, Johann Georg Hiedler nevét vette fel. A névváltoztatáskor a Hiedler név betűzését minden valószínűség szerint egy hivatalnok változtatta &amp;#8222;Hitler&amp;#8221;-re.

Koszta nekem ez az írás valahonnan ismerős.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 09:48 #3106

• koszta
Wikipedia Nem mondtam, hogy nem lehet használni Ide most nem saját cikk kell. Itt csak beszélgetünk.
Egyébként érdekes dolog ez a névváltoztatás is, ugye azt mondják nem direkt volt, de hát kitudja. Van valami régi jóslat, miszerint a 20. században egy Hiller (vagy valami hasonló nevű ember) elfogja foglalni a világot. És ugye Hitler az eléggé hasonlít erre a névre. Főleg, hogy a \&quot;Führer\&quot; hitt az ilyenekben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 10:50 #3108

• művésznő
Hát az a féltestvére lányát dolog nem hangzik valami jól...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 11:13 #3110

• Wolf
Tényleg volt valami Középkori (asszem Középkori, de nem biztos) ember aki megjósólt valami Hiller nevű fickót aki elfoglalja a világot. Meg egy csomó katasztrófát is megjósolt amik meg is valósultak. Persze én nem hiszek az ilyenekben. Ez olyan mint pl. mondanék valami eseményt és várnám hogy megvalósuljon ami meg is fog valósulni (pl.:Nagy lángoszlopok törnek a felszínre melyek tüzes víz formájában elpusztítanak egy várost.; most épenséggel egy vulkánra gondoltam ami elpusztít egy várost a tüzes víz pedig a láva és ez bármikor megvalósulhat csak idő kérdése az egész).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 11:25 #3113

• művésznő
Hát igen, első ránézésre nehéz megkülönböztetni a prófétákat a jövendőmondóktól, de pár ismérv mentén biztonsággal eldönthető a különbség.
Visszatérve Hitlerhez, elég zilált családi háttere volt nem gondoljátok?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 11:48 #3114

• Dimitrij
Tudomásom szerint volt vhol apai ágon a vérében zsidó is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 11:51 #3115

• művésznő
Nem kizárt, hiszen Ádámtól Évától mindnyájan egy vérből valók vagyunk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 11:52 #3116

• Wolf
Dimitrij ezt már rég megcáfolták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 12:09 #3120

• művésznő
Vagy letagadták... De Eva Braun is zsidó volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 12:17 #3121

• Wolf
Mindenki azt akarja, hogy Hitler vagy valaki akivel szoros kapcsolatban állt \&quot;zsidó legyen\&quot;. Úgyhogy én az ilyeneket már el sem hiszem. Meg Hitler-ről végképp nem tudom elképzelni hogy zsidó legyen, Himmler még családfájának is utána járt titokban és nem talált zsidó származásra utaló nyomokat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 20 12:27 #3123

• művésznő
Tudod Wolf, sokszor az ilyen ördögi szintű gyűlölet mögött amilyen Hitlerben is volt, személyes érintettség szokott lappangani. Az ember többnyire csak azt szereti, vagy azt gyűlöli szenvedélyesen, amihez érzelmi vagy egyéb szálak fűzik. A semleges, a közönbös dolgok nem keltenek gyilkos indulatokat...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla