Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:21 #3202

• Dimitrij
művésznő írta::
Dimitrij írta::
A te állításod szerint Hitler szülőfalujában minden második család Heidler volt... Leelenőrizték mind még a németek, mind a britek, mind a jenkik és mind az oroszok, hogy élt-e másik Heidler család abban a nem túl nagy faluban... Nem találtak másikat... Vagyis 99% az esélye, hogy Hitler zsidó volt és mindössze csak 1% esélye van, hogy nem...

Azért ez erős túlzás. Mármint, hogy zsidó volt egyetlen esetleges rokon miatt. Ezt még a zsidók is kikérnék maguknak.

Igen erre közben én is rájöttem, hogy ki kéne javítani, csak lusta voltam... (De őszinte.) Helyesen ikább így jó:
Vagyis 99% az esélye, hogy Hitlerben volt zsidó és mindössze csak 1% esélye van, hogy nem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:30 #3203

• művésznő
Na, mondjuk azon meglepődtem, hogy a kiemelt nevek zsidó nevek... De nem baj... Viszont most is egyetértek Művésznővel...

Wolf:P [/quote]

Először is, ne ingerkedj Wolffal Dimitrij, hamarosan tábornoktársunk lesz...
Másodszor pl. a Dániel jelentése: Isten a bírám, Isten bírója. Még külön könyve is volt Dániel prófétának, aki magas rangú politikus és tudós volt a babiloni fogság idején Nabukodonozor, Belsazár, Dárius és Círus királyok uralkodása idején.
(Amelyik nevek \&quot;el\&quot; végződésűek /Dániel, Sámuel, Ezékiel, Joel, Nátánáel.../ azok kifejezetten zsidó nevek mert az \&quot;el\&quot; Istent jelentő, Istenre utaló szó.)<br><br>Szerkesztette: művésznő, Időpont: 2008-06-22 11:31
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:38 #3204

• Dimitrij
Rendben Művésznő! Nem inzultálom többet Wolf-ot! Most már tudom, hogy zsidó nevem van... Nem mintha különösebben zavarna... Mivel még tetszik is... Viszont, ha már ilyen jól értesz ehez akkor megmondanád, hogy a Viktor milyen eredetű név?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:41 #3205

• Wolf
Én úgy tudom hogy latin, de nem vagyok benne biztos. Inkább azt mondjátok meg hogy milyen eredetű a \&quot;Jecs\&quot; és mi a jelentése.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:45 #3207

• művésznő
Hát, nem vagyok benne biztos, de úgy vélem a Viktor latin eredetű és győzteset, győzőt jelent.
Ami meg Dánielt illeti, olvasd csak el a könyvét! Az egyik legizgalmasabb, legbölcsebb figura volt ő, igazi értelmiségi. Próféciái egyedül állóak és jelen korra nézve is tanulságosak. Bátorság tekintetében is bámulatos volt, meg amúgy is nagyon nagy egyéniség volt már gyerek korától kezdve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:51 #3208

• Liberator
A médiának nem szabad mndig hinni, próbálja befolyásolni az embert. Egy név miatt nem hiszem hogy Hitler zsidó volt. És ha az volt? Akkor senki sem tudta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:53 #3209

• Wolf
Végre nem vagyok egyedűl.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 09:58 #3210

• művésznő
Hát persze Wolf, hogy nem vagy egyedül!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:05 #3211

• művésznő
Wolf írta::
Én úgy tudom hogy latin, de nem vagyok benne biztos. Inkább azt mondjátok meg hogy milyen eredetű a \&quot;Jecs\&quot; és mi a jelentése.

Ilyenről még nem hallottam. Mi az, hogy \&quot;Jecs\&quot;?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:10 #3212

• Wolf
Hát a vezetéknevem. Csak nemtom mit jelent és honnan származik.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-06-22 12:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:25 #3213

• művésznő
Nos, ez kemény dió, mert a vezeték nevek sokkal összetettebbek, eredetük is sok esetben homályba vesznek. Mivel eredetileg tulajdonságokat kifejező nevekkel illették az embereket, azokkal nincs ilyen nehézség. Pl. Gyöző. Aztán a generációk megjelőlésére Győző fia Álmos (csak hogy beszédes neveket említsek). Aztán a további jelzők: kovács, vitéz, molnár, fazekas stb. A népek vándorlása során pedig módosulnak, keverednek, torzulnak a nevek. Így a te nevednek is utána kéne nézned, hogy milyen nemzetbeli őseid voltak, hogy alakult ki ez a név, stb.
Az én nevem pl. lengyel eredetű és egy helységnévhez kapcsolódik, amit adományként kapott az ősünk a katonai sikerei kapcsán az uralkodótól a nemesi rang mellé.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:27 #3214

• Dimitrij
Más részről viszont lehet, hogy a kereszt nevem zsidó eredetű, de a vezeték nevem eléggé magyaros... De Művésznő ellenőrzhetné, hogy a Veres mennyire magyar...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:49 #3215

• művésznő
Meglehetősen magyarosnak hangzik...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 10:51 #3216

• művésznő
....de az is lehet, hogy valami kimondhatatlan nevű rőt hajú ír, vagy skót bevándorló volt az ősöd, amivel az itteniek nem bajlódtak, hanem ráragasztották, hogy ő a veres, aztán úgy maradt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 jún. 22 12:57 #3217

• koszta
Na, hogy én is beleszóljak:
Sokan szeretnék bebizonyítani, hogy Hitler zsidó volt, és ezt próbálják bizonyítékok által igazolni.
Viszont az is biztos, hogy sokan nem szeretnék, hogyha az lenne.
Olyan dolog ez, mint, hogy Petőfi Segesváron halt-e meg vagy nem. Sokak szerint jó lenne, ha úgy tudnák, hogy Petőfi a hazáért halt meg, sokak pedig pont az ellentétjét akarják, hogy Petőfi elmenkült az országból, ezáltal úgymond \&quot;cserben hagyta a hazáját\&quot;. Én így gondolom a Hitler zsidó volt-e dolgot is, és ez biztos, hogy sose lesz biztos információ arról, hogy az volt-e vagy nem. Ha be is bizonyítanák (DNS által), akkor is lenne, aki bizonyítána, hogy nem. Ezáltal nem lesz szerintem még egy jó ideig biztos infónk erről.
A vezetéknevek kérdése nehéz dió, ahogy Művésznő is mondta, a keresztnevek kérdése, azért jóval könnyebb. Annak a neten is utána lehet nézni. Egyébként a legtöbb név sumér vagy héber eredetű szó (van még pár görög is), szóval ha ezt néznénk, az emberiség nagy része zsidó lenne. Ma már a nevek nem számítanak olyan sokat, mint régen. Hiszen hány Dávid, Dániel, stb tucatnév van. Meg még olyan is, hogy Napsugár, stb. érdekes nevek is :I
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla