Na, hogy én is beleszóljak:
Sokan szeretnék bebizonyítani, hogy Hitler zsidó volt, és ezt próbálják bizonyítékok által igazolni.
Viszont az is biztos, hogy sokan nem szeretnék, hogyha az lenne.
Olyan dolog ez, mint, hogy Petőfi Segesváron halt-e meg vagy nem. Sokak szerint jó lenne, ha úgy tudnák, hogy Petőfi a hazáért halt meg, sokak pedig pont az ellentétjét akarják, hogy Petőfi elmenkült az országból, ezáltal úgymond \"cserben hagyta a hazáját\". Én így gondolom a Hitler zsidó volt-e dolgot is, és ez biztos, hogy sose lesz biztos információ arról, hogy az volt-e vagy nem. Ha be is bizonyítanák (DNS által), akkor is lenne, aki bizonyítána, hogy nem. Ezáltal nem lesz szerintem még egy jó ideig biztos infónk erről.
A vezetéknevek kérdése nehéz dió, ahogy Művésznő is mondta, a keresztnevek kérdése, azért jóval könnyebb. Annak a neten is utána lehet nézni. Egyébként a legtöbb név sumér vagy héber eredetű szó (van még pár görög is), szóval ha ezt néznénk, az emberiség nagy része zsidó lenne. Ma már a nevek nem számítanak olyan sokat, mint régen. Hiszen hány Dávid, Dániel, stb tucatnév van. Meg még olyan is, hogy Napsugár, stb. érdekes nevek is :I