Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 07:48 #3713

• művésznő
Kurt Tank írta::
Itt Kajáron (kicsiny falum ahol élek) hogy úgymondjam sok a más(kissebség) ember. Nos van egy pár ember aki rasszistának vallja magát és hát itt erre mifelénk ez nem egy életbiztosítás! De hát ez az ő problémájuk! De mikor az ember elmenne a helyi iparosegyletbe kikapcsolódni és mást sem hall, hogy így a cigányok (elnézést a kifejezésért), így a zsidók (ezért is bocs!), nos hát az egy kicsit idegesítő! Főleg akkor mikor már van bennük egy pár légköbméter. Pár óra után már idegesítő! De ez ellen nem sok mindent tehetünk, mert úgymond \"szólásszabadság\" van!

A Kajár, az ott van ahol Kajárpéc? Mert akkor...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 07:51 #3717

• művésznő
Kurt Tank írta::
Ha nem merül fel a zsidókérdés? Nos a II.Vh akkor is ki tört volna, csak akkor más lett volna a bűnbak! Talán a kommunisták, talán mások erre a választ senki nem tudhatja!

A \"zsidókérdés\" így is, úgy is felmerült volna, mert azt valamiképp mindig felmerítik. Ez egy kicsit, ha van sapka, ha nincs sapka dolog.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 08:06 #3721

• koszta
A cigány és a zsidó szó nem betiltott szó, hiába szeretnék azt, hogy az legyen. Bárki kinyithatja a Magyar Értelmező Kéziszótárt és megtalálja benne mindkét kifejezést. Roma cigányul jelenti őket, magyar nyelv szerint a cigány az cigány. Ezekben semmi rasszizmus nincs, amíg valaki bántót nem ír róla. Az, hogy ki mit gondol róla/róluk, az mindenkinek a magányvéleménye, nem fórumba tartozik

Zsidókérdés nehéz dolog, mert nem tudni azt sem, hogy hányan haltak meg. Mindenki mást mond, ebben is nehéz állást foglalni. Engem az egészben az bánt legjobban, hogy van Holokauszt emléknap (nem maga a nap, hanem , hogy ki mire emlékezik). Ilyenkor szinte mindenki a háborúban ártatlanul meghalt zsidókra emlékezik. Pedig ugyanúgy lehetne emlékezni a Don-kanyarban elesett magyarokért, a Benes-dekrétumokra, a bombázásokban meghalt civilekre.

Volt egyik osztályfőnöki órán erről szól (előző nap erről szóló filmet néztünk).
Utána beszéltünk a filmről, én meg mondtam, hogy mivel a film nem volt elhelyezve se időben, se helyszínben, akkor innentől kezdve semmilyen bizonyíték nincs, hogy ez így volt. Erre nagy felháborodás lett, szinte mindenki szidott, hogy ez pedig így volt, stb. Meg, hogy a holokauszt csak a zsidókról szól. Én pedig mondtam, hogy a német civil lakosság, akiket lebombáztak Drezdában? Elmondtam, hogy mikor és hányan haltak meg, mire a válaszok:
Tanár: \"olvass utána\"
Többiek: \"nem igaz\", \"kit érdekel\", \"nem olyan fontos\", \"rasszista\"

Nem értem mit mondtam rosszat. És ti?<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2008-07-05 10:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 12:47 #3725

• Wolf
Ez tényleg így van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 12:48 #3726

• művésznő
Hát igen, a zsidók után jöttek volna a cigányok, meg a kommunisták, betegek (el is kezdték) és utána meg csak kitalálták volna, hogy ki a következő, aki nélkül szebb lenne a világ!
Emlékezni mindenféle emberi veszteségre, tragédiára lehet, ebben senki nincs megakadályozva, tessék csinálni emléknapot a don kanyari áldozatoknak stb.! Az, hogy nincsenek ilyenek, az nem azok hibája, akik a zsidó holokausztról megemlékeznek, mert ott veszett a családjuk, vagy akárkijük.
Kisebbíteni pedig a zsidóírtás mértékét, azért nem szerencsés, mert jóformán egy emberöltő sem telt el, de már sokan egyenesen tagadnák a létét, meg újra olyan hangulat bontakozik ki, mint ami azokhoz a gonoszságokhoz vezetett annak idején.
Akik áldozatok voltak, meghaltak, azok elvesztek, soha nem térnek vissza. Attól nem lesz kisebb a tragédia, ha kevesebbeket érint, mert akit érint, azt maximálisan érinti.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 15:44 #3733

• Kurt Tank
Művésznő! kajár alatt Balatonfőkajárt értem, mert itt nálunk így rövidítik!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 20:32 #3735

• david9999999
A zsidókat mindíg előveszik vagy valami tényleges okból de ha az nincs akkor is kreálnak vmit.És hogy mi van a holokausztal?Minden ember halálának napja lehetne emléknap.Mind1 hogy hívjuk csak annak igazi emlékezés ez akinek odavaszett bármelyik hozzátartózója.Szerintem felesleges vitázni azon hogy miért pont zsidók vagy németek vagy akárkik napja van az úgysem érti meg igazán aki nagyapjának vagy dédapjának nincs a tömegsírokon a neve.Nekem nem halt meg hozzátatrozóma háború során az 1 percen néme csendel mégis adózok a többi ember előtt de igazán úgysem érzem át ezt az egészet pont azért mert személyes gyászolnivalóm nincs.

Amúgy igazad ven Koszta se a zsidó se a cigány szó nincs betiltva.de ezt hiába mondod egy cigány bandának akik épp azért vernek szarrá mert kiejtetted a szádon hogy cigány!Szerintük ez rasszizmus ,a magyarok félnek tenni nem teszünk ezellen semmit.Tűrni kell vagy cselekedni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 05 20:35 #3736

• david9999999
Azt még hozzá kell tennem hogy nem minden cigány rossz ember.Legalábbis nekem ez a személyes tapasztalatom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 12:23 #3751

• Kurt Tank
david9999999 írta::
Azt még hozzá kell tennem hogy nem minden cigány rossz ember.Legalábbis nekem ez a személyes tapasztalatom.

Ebben egyet kell, hogy értsek. Ugyanis nekem is ez a személyes tapasztalatom!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 12:50 #3758

• Dimitrij
Csatlakozok az előttem szólókhoz. Nekem is személyes tapasztalat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 13:00 #3759

• művésznő
Nekem van mindenféle tapasztalatom, ilyen is meg olyan is, de összességében nem ítélek el és nem preferálom nemzetiségeket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 15:17 #3766

• Liberator
Én csak azt nem értem, hogy miért nincs Don-kanyar emléknap? Ottmaradt 200000 magyar katona. Valahogy az ilyeneket mindig elfelejtik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 17:43 #3781

• koszta
Hát igen. Ez jó kérdés.
És egyébként ki mit gondol a melegfelvonulásról?<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2008-07-06 19:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 17:46 #3784

• Wolf
Én ezt jobb hogyha nem hangsúlyozom, mert az elég durva lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 06 17:48 #3786

• Dimitrij
koszta írta::
Hát igen. Ez jó kérdés.
És egyébként ki mit gondol a melegfelvonulásról?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2008-07-06 19:44

Hát szerintem így is elég meleg volt... Napi poén meg volt...

Komolyra fordítva: Azzal van a bajom, hogy felvonultak, mivel ez miatt kellett 2 órát a dúgóban ülnöm kocsival... És ez roppantúl idegesítő. És nem hiszem, hogy nekik jó, hogy dobálták őket a Skinhead-ek... Nyugottan maradhattak volna otthon...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla