A cigány és a zsidó szó nem betiltott szó, hiába szeretnék azt, hogy az legyen. Bárki kinyithatja a Magyar Értelmező Kéziszótárt és megtalálja benne mindkét kifejezést. Roma cigányul jelenti őket, magyar nyelv szerint a cigány az cigány. Ezekben semmi rasszizmus nincs, amíg valaki bántót nem ír róla. Az, hogy ki mit gondol róla/róluk, az mindenkinek a magányvéleménye, nem fórumba tartozik
Zsidókérdés nehéz dolog, mert nem tudni azt sem, hogy hányan haltak meg. Mindenki mást mond, ebben is nehéz állást foglalni. Engem az egészben az bánt legjobban, hogy van Holokauszt emléknap (nem maga a nap, hanem , hogy ki mire emlékezik). Ilyenkor szinte mindenki a háborúban ártatlanul meghalt zsidókra emlékezik. Pedig ugyanúgy lehetne emlékezni a Don-kanyarban elesett magyarokért, a Benes-dekrétumokra, a bombázásokban meghalt civilekre.
Volt egyik osztályfőnöki órán erről szól (előző nap erről szóló filmet néztünk).
Utána beszéltünk a filmről, én meg mondtam, hogy mivel a film nem volt elhelyezve se időben, se helyszínben, akkor innentől kezdve semmilyen bizonyíték nincs, hogy ez így volt. Erre nagy felháborodás lett, szinte mindenki szidott, hogy ez pedig így volt, stb. Meg, hogy a holokauszt csak a zsidókról szól. Én pedig mondtam, hogy a német civil lakosság, akiket lebombáztak Drezdában? Elmondtam, hogy mikor és hányan haltak meg, mire a válaszok:
Tanár: \"olvass utána\"
Többiek: \"nem igaz\", \"kit érdekel\", \"nem olyan fontos\", \"rasszista\"
Nem értem mit mondtam rosszat. És ti?<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2008-07-05 10:08