Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 15 13:33 #4017

• Kurt Tank
Nem csak fegyverszüneti kérvényt nyújtottak volna, hanem szövetkeztek volna a Szovjetúnió ellen is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 15 14:24 #4021

• Wolf
Igen. Ezt elfelejtettem mondani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 15 18:34 #4026

• Kurt Tank
Nos hát ezt a kérdést eldöntöttük, de meg kell jegyeznem azt, hogy a szovjeteket akkor sem tudták volna legyűrni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 16 07:03 #4031

• koszta
Szerintem ha sikerült volna elfoglalni Moszkvát, Leningrádot és Sztálingrádot, akkor azért kicsit összetört volna a szovjet vezetés. És mit ér a sok katona, ha nincs aki összefogja? És ha nincs harcikedv?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 16 08:50 #4033

• Wolf
Hát ezt soha nem tudhatjuk meg mert...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 16 16:38 #4036

• Kurt Tank
Épp ez az! sohasem tudhatjuk meg! Bár szerény véleményem szerint, ha Moszkvát el tudták volna foglalni, akkor teljesen meg tudták volna bénítani a szállítási útvonalakat és a teljes infrastruktúrát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 17 09:05 #4042

• Rife
Véleményem szerint nem lett volna semmi különös. Ezt azért merem így kijelenteni, mert a vezetés már az első vesztes csatákat követően leszerelte és a távoli hát országba szállította a gyárait. Az orosz nép addig, még egy követni való személyt lát, mint vezérét- jelen esetben J. B. Sztálint- követi, bármilyen nehézségek árán is. Példa erre, a mai orosz anyagi és katonai helyzet. Volt egy \"vezérük\" Putyin. A nők férfi ideálnak tekintik, a férfiak pedig követendő példának.
Az orosz gazdaság gyorsabb ütemben fejlődik, mint más eu. országok, újra van orosz összefogás, stb..
Szerintetek ez nem vetít egy fantázia képet elénk, ha a német hadsereg győz Sztálingrásnál illetve Moszkvánál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 17 14:57 #4045

• Kurt Tank
Nos egy részében teljesen egyet kell hogy értsek veled! DE ha Moszvát elfoglalták vona a németek akkor a Vasúthálózat teljesen az ellenőrzésük alá került volna! Az összes fontosabb vonal ott futott össze! Sztálingrád meg egy hatalmas presztízsű város volt! Ha azt meg tudták volna tartani, nos a szovjet nép teljesen magába roskadt volna, Sztálint pedig az őrületbe menekült volna! Bár szrény véleményem szerint így is volt valami problémája az emeleten!!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 18 16:40 #4051

• Rife
Erre talán az a legjobb válasz, hogy az orosz vezetés sokszor megtudott mozgatni nagy ember erőt, ezért szerintem a vasúthálózat átépítése nem okozott volna nagy gondot, úgy meg pláne nem, hogy a háborúban sok hadifogoly \"keletkezik\". (tudod: malenkij robot,davaj)
Sztálingrád nem volt olyan nagy fontosságú város, mint azt Hitler azzá avanzsálta. Neki inkább propaganda szinten jött volna jól, ha elfoglalják. ( Sztálin-Sztálingrád)<br><br>Szerkesztette: Rife, Időpont: 2008-07-18 18:43
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 19 10:21 #4054

• Windir
Wolf írta::
Ez nem történhetett meg. Ugyanis ezt már előre kitervelték. Tudták hogy ki fogja írányítani az országot. És fegyverszüneti kérvényt nyújtottak volna be a nyugati szövetségeseknek.

Na igen de erre volt az NKVD-nek fasza terve. Nevén nevezve a gyereket, úgy akarták elintézni, ha Moszkvát bevenné a fricc hadsereg, akkor ugye Hitler biztosan meglátogatta volna a Kreml-t, ugyanis anno Párizsban i lecsekkolta az Eiffel tornyot. Na most, ha a Kreml-höz elment volna akkor ott konyecc is lett volna neki.

(erre így utólag gondoltam nyögök valamit kis visszaolvasás után. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 22 11:33 #4089

• koszta
Valami új téma?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 22 18:07 #4104

• Windir
Az már volt, hogy mi lett volna ha Sztálin megmondja hogy ők valójában megtalálták Hitler mardványait? Ha jól tudom eztán indúlt meg a hajtóvadászat, innen kerültek ki a nürnbergi per nagy vádlotjai... (érdekes )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 22 18:13 #4106

• koszta
Erről én még nem is hallottam. Igaz, inkább háborúról olvasok, nürnbergi perről nem igazán szoktam olvasgatni. Bár nem tudom, hogyan tudták megállapítani, hogy ő Hitler. Elkezdtek volna ásni? És ha igen hol? ÉS ha találtak is hullát, honnan tudják, hogy ő volt az? Akkor még nem volt ilyen modern technika..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 22 18:57 #4110

• Wolf
Én erről is halottam egy érdekességet. Hitler haláláról.
Olyat olvastam hogy Hitler egyik \&quot;duplőrje\&quot; lőtte főbe magát. És valójában Hitler megszökött. De nem akarok részletekbe belemenni.

Inkább ez: Mi lett volna, ha Hitler nagyobb figyelmet tulajdonít az észak-afrikai frontnak, mint a keleti frontnak?<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-07-22 20:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 júl. 23 08:57 #4116

• Windir
Hitler utolsó utasítása volt, hogy a legvégső pillanatban huklláját égessék el. Ekkor már Berlinben voltak a szovjetek, a feltételnek két német katona eleget is tett, csakhogy a szovjetek odaértek, ők meg elhúzták a belüket. Nem égett el a test rendesen. Pl a fogazata megmaradt, így Sztálin felkutatta az összes Berlini orvost, és egy bizony találva is lett ha jól emlékszek akkor az az orvos 1944-ben csinálta Hitler fogait, és felismerte a fogazatot, amúgy emg teljes valójában körberajzolta azt. A dolog érdekessége hogy a szovjetek mindenkit megelőzve értek a Hitler bunkerhez, így ők kaparintották meg Hitler testét. Ekkor mondta Sztálin h Hitler eltűnt, hajtóvadászat, ha meghalt akkor a test után ha meg él akkor is el kell kapni. A lényegi kérdés ottt volt h Sztálin mindenkinek jól átverte a fejét, mert végig náluk volt Hitler teste vagyis ami maradt belőle...de 1945-től annak külön legendája van hogy hogy jutottak el odáig hogy a ruszkiknál volt.
Menet közbeni hatóvadászat során igen sok embert kaptak el és végeztek ki. igaz volt ojan aki már korábban egyezkedni akart és az angolokhoz ment, ő nem más mint Rudolf Hess igaz utánna 1989-ig 93 éves korában bekövetkezet haláláig börtönben ült egy fél évszázadon át.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla