Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 19 12:09 #4683

• Wolf
Húúú... Ezt nehéz lenne megmondani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 19 20:15 #4692

• david9999999
Kurt Tank írta::
David9999999! Ha nem Messerschmidt akkor Focke-Wulf! Ilyen kérdést meg lehetőleg előttem ne is tegyél fel mert megharagszom! De nem akarok ellenségeskedni, úgyhogy:

Bocsi:P NEm vágom annyira gépeket mint te!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 20 10:08 #4694

• Kurt Tank
Semmi baj! Viszont a Szovjetúnió, ha előbb támad, nos erre a kérdésre a mostani ismereteink tükrében, hát egy darabig csak bukdácsoltak volna és talán egy év vagy kettő után bele is lendültek volna! De ne felejtsük a Ribbentropp-Molotov paktumot! A Vh-t megelőző években az angolok és az amerikaiak még nagyon ellenséges hangulatban voltak és csak azért szövetkeztek a szovjetekkel, hogy megnyerhessék a háborút! Ha a szovjetek nem kötik le keleten a német haderőt, akkor nem tudtak volna Normandiában partra szállni.Na de ez az én véleményem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 21 19:29 #4703

• Vezér
Én azt olvastam, hogy a németek kb. 1 hétel előzték meg a szovjeteket. A németek azért mértek olyan nagy csapást a vörös hadseregre mert azok semilyen ellenséges támadásra nem készűltek fel, hanem a támadási parancsot várták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 25 09:08 #4716

• Dimitrij
Én tudom, hogy Sztálinnak voltak érdekes dolgai, de annyira ő sem volt annyira elborult elméjű, hogy egy megsemmisítő csapás előtt Zsukovon kivül szinte minden parancsnokot megöl vagy gulágba küld.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 25 16:11 #4723

• Kurt Tank
Dimitrij írta::
Én tudom, hogy Sztálinnak voltak érdekes dolgai, de annyira ő sem volt annyira elborult elméjű, hogy egy megsemmisítő csapás előtt Zsukovon kivül szinte minden parancsnokot megöl vagy gulágba küld.

Ebben igazad van! Teljes mértékben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 25 17:19 #4729

• koszta
Nem voltak azért hülyék ezek a nagy \"górék\". Csak mindig a hibákat nézzük
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 28 16:04 #4791

• koszta
Na akkor felteszek egy új témát:
Mi lett volna, ha Olaszország nem a Tengelyhatalmak oldalán szál be a háborúba?
Persze a kérdés kicsit hülyén hangzik, de azért lehet, hogy lett volna pozitív oldala is. Hiszen ha nem indul el az Észak-Afrikai hadjárat, mennyivel több harckocsi, repülő, katona, stb. maradt volna itt az Erurópai hadszíntéren.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 28 19:09 #4797

• Wolf
Koszta írta:
Na akkor felteszek egy új témát:
Mi lett volna, ha Olaszország nem a Tengelyhatalmak oldalán szál be a háborúba?
Persze a kérdés kicsit hülyén hangzik, de azért lehet, hogy lett volna pozitív oldala is. Hiszen ha nem indul el az Észak-Afrikai hadjárat, mennyivel több harckocsi, repülő, katona, stb. maradt volna itt az Erurópai hadszíntéren.

Pozitív?<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-08-28 21:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 28 19:26 #4801

• Kurt Tank
Teljesen tök totál mindegy, mert az olasz haderő jóformán semmit sem ért! Esetleg ágyútölteléknek lettek volna jók!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 06:01 #4806

• koszta
Igen pozitív. Mondom, én főként arra gondolok, ha az egész Észak-Afrikai hadszíntér nem indul meg (hiszen azt Olaszország kezdte, csak nem tudott sikereket aratni). Akkor azért lehet más lett volna Európában a helyzet. De, hogy tovább bírták volna, az biztos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 06:33 #4812

• Liberator
Szerintem Franciaországgal együtt, pár héten belül leigázták volna őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 06:52 #4820

• Wolf
koszta írta::
Igen pozitív. Mondom, én főként arra gondolok, ha az egész Észak-Afrikai hadszíntér nem indul meg (hiszen azt Olaszország kezdte, csak nem tudott sikereket aratni). Akkor azért lehet más lett volna Európában a helyzet. De, hogy tovább bírták volna, az biztos.

Na de akkor ez a németeknek lett volna pozitív. Nem?<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-08-29 08:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 10:33 #4822

• koszta
Német oldalt nézem igen.

\&quot;Szerintem Franciaországgal együtt, pár héten belül leigázták volna őket. \&quot;

Olasz és Francia erők? 1940 körül? Hát egyik rész sem volt túl erős, sőt ugye az olaszok hátráltatták sokszor a németeket. Én ezt nem hiszem.
De akkor egyszerűsítsük ka kérdést. Mi lett volna ha nincsen az Észak-Afrikai front?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 14:42 #4826

• Wolf
A németeknek jó lett volna. De hát nekünk...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla