Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 29 16:39 #4837

• Bazooka Joe
A németek pont azért mentek É- Afrikába egyébiránt hogy olajat szerezzenek (aki nem tudná az nézze meg a térképet, hogy ott elég sok olajmező van) + sztem onnan is el akarták érni a Közel Kelet térségét ismét az olaj miatt és így egyesülhettek volna a Sztálingrád felől előrenyomulókkal...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 31 10:32 #4856

• Vezér
a kaukázust és észak afrikát elfoglaló német csapatok indiában akartak volna találkozni a japánokkal
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 31 12:25 #4858

• Bazooka Joe
Az lehet de vajon kihagyták -e volna az olajban gazdag Közel Keleti részeket... kétlem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 aug. 31 17:54 #4861

• Wolf
Akkor még Közel Keleten nem volt olyan sok felderített olaj lelő hely.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-08-31 19:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 01 15:25 #4871

• Bazooka Joe
De a németeknek bármennyi jól jött volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 01 17:01 #4872

• koszta
Hát igen. Ebből kevés volt nekik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 01 17:08 #4875

• Kurt Tank
Nos az afrikai frontot bizony azért nyitottál, hohy kétoldalról foglalhassák el az olajmezőket!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 02 17:23 #4888

• david9999999
Hát igen!Az olaj eléggé meghatárózó tényezője egy háburúnak.Ha Afrika nem rendelkezik olajjal talán elkerüli azt a térséget a háború de ha ott nem lett volna akkor máshol tuti.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 03 08:27 #4890

• Csaba0930
Sziasztok új tag vagyok, mindenkit üdvözlök!

Az Észak-Afrikai front teljessen másodlagos volt a németek számára. Azért voltak kénytelenek csapatokat vezényelni oda, mert az olaszok támadása csúfos kudarcal végződött, és több mint 200000 embert vesztettek el. Németország szövetségesét igyekezett kihúzni a csávából, hogy ne kapituláljon 1941-ben.
Ezért sem küldtek egy hadtestnél oda többet az elején.
Németország Törökországot akarta szövetségesei közé bevonni, (ami nem sikerült, ők semlegessek maradtak)
Hogy a Kaukázusi olajmezőket érjék el délről minél elöbb és nyissanak még egy frontot Oroszország ellen. Ebbe jött volna jól Törökország. Tehát Észak-Afrika 1941-ben másodlagos stratégiai hadszintérnek számított Az orosz támadás elött. Meg se nyítják ha nem szenved vereséget Olaszország 1940-41 telén.

Kérjük a trágár szavakat mellőzd!
<br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2008-09-03 17:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 03 14:22 #4892

• Wolf
Igen, én is ezen a vélemyényen vagyok, de én már nem említek ilyesmit, mert nem akarok vitatkozni másokkal. Szerintem töröld le a hsz-edből azt a csúnya szót és többé ne nagyon irogass ilyesmit, mert még dühös lesz rád a tulaj (Koszta).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 03 15:34 #4894

• koszta
Üdvözöllek/Üdvözlünk mi is Csaba0930!

Én is teljesen egyetértek veled, hiszen az egész front Olaszország miatt nyílt meg. Ezért vetettem fel azt a kérdést, hogy az olasz szövetség, jó volt -e, vagy inkább hátrány.

Wolfnak jelen pillanatban teljesen igaza van, a csúnya, trágár szavaknak nem nagyon örülünk a fórumon. Képzeld el, ha mindenki tenne a hozzászólásaiba egy két hasonló kifejezést, hogyan nézne ki a fórum. Ezért kérem mindenki nevében, hogy máskor próbálj meg kicsit finomabb szavakat használni.

Köszönöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 04 15:53 #4900

• Sturm
Sziasztok!
Bocsi h nem jelentkeztem be, de sok volt a dolgom.
Szerintem az Olaszok nem voltak előnyös szövetségesek a németekszámára, mert...hát fogalmazzunk úgy, hogy kicsit bénácskák.
Szerintem is Törökország elég jó szövetséges lett volna...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 04 16:30 #4903

• Vezér
a románok még az olaszoknál is rosszabak voltak, ha a németek nekűnk adták volna azokat a fegyvereket, amiket a románoknak adtak akkor a magyr hadsereg jobban teljesítet volna
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 04 18:05 #4906

• koszta
A magyar hadsereg kérdése érdekes dolog, hiszen mindenkinek a Don-kanyar jut eszébe róla rögtön. De azt ne felejtsük el, hogy a Don-kanyarba, a magyarok kevés katonát küldtek, és azok sem a legjobbak és legjobban felfegyverzettek voltak. Így hát nem csoda, hogy a szovjetek nálunk törtek át. Nem voltunk mi annyira rosszak a háborúban, csak a haditechnikánk volt mindig kicsit lemaradva a többiekétől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 04 18:22 #4913

• Liberator
Nem is kicsit volt lemaradva a haditechnikánk.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla