Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 28 19:00 #5295

• Bazooka Joe
Az Angolok szívtak volna egy nagyot, de mivel az angliai csatában leginkább a pilótákra volt szükségük ott még nem lett volna annyira érzékelhető ez a veszteség, ám mondjuk már a partraszállásnál igen ahol nem lett volna megfelelő mennyiségű katonájuk az Angoloknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 29 18:43 #5314

• david9999999
Elnézést a tudatlanságomért de valaki felviágosítana a Dynamo-hadművelettel kapcsolatban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 30 11:49 #5320

• Dimitrij
Nyugtasson az a tény Dávid, hogy én se tudom mi az...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 30 13:04 #5323

• Sturm
Tudtátok hogy ha az olaszok nem lettek volna szövetségben a németekkel, akkor valószínüleg győztek volna a németek?
Mert nem nyílt volna meg az afrikai front, és oroszországban sokkal több német lett volna.
Na mindegy, mert sok bonyolult dolog van, és ahány ember, annyi vélemény.<br><br>Szerkesztette: Sturm, Időpont: 2008-09-30 15:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 30 13:48 #5327

• koszta
Igen, erről pár oldallal előbb már beszélgettünk.

A Dynamo-hadművelet röviden:
Amikor 1940-ben a németek megtámadják Franciaországot, a franciák visszaszorulnak Dunkerque kikötővárosába. Innen a franciák áthajóztak Angliába, a németek pedig nem bombázták őket, hanem nyugodtan áthajózhattak (valószínűleg Hitler azt hitte, hogy valami nagy sereg van a kikötővárosnál, ezért nem mert támadni). A Luftwaffe is csak pár nappal később kezdte el bombázni a hajókat és a várost, így sok katona menekült át.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 30 15:11 #5328

• Wolf
Na ezt amit imént írtál nem nagyon igaz.
Először: többségben nem franciákat hajóztatták át, hanem briteket.
Másodszor: az nem igaz, hogy Hitler félt egy nagyobb seregtől és ezért állította le a tovább nyomulást. A legvalószínübb az, hogy a megnyúlt utánpótlási vonalak ellen mért csapásoktól félt Hitler. A légierő azért kezdte meg támadását késöbb, mert az még vita tárgya volt, hogy Göring repülőgépeit vessék be, vagy folytassák a továbbnyomulást a szárazföldi csapatok.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-09-30 17:12
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 szep. 30 17:46 #5332

• david9999999
Oké!Oké!Ne vasszetek össze csak kérdeztem okulni sosem árt!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 01 06:31 #5339

• Kurt Tank
Nos nekem erről egészen más a véleményem! Hitler nem azért nem támadt, mert félt volna, hanem még volt remény a különbéke lehetőségében. De az Angol Bulldog nem kívánt békét kötni Hitlerrel! Legalábbis nekem ez a véleményem. Hogy miért a Luftwaffe támadt? Nos erre is van egy teóriám. Azért rendelte el a légierő bevetését, hogy imígyen Göringnek kedvezzen. De ismétlem ez az én egyéni véleményem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 01 12:34 #5343

• Liberator
Nem úgy volt, hogy Göringnek kellett esedezni hogy támadhasson?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 01 14:33 #5359

• Kurt Tank
Véleményem szerint nem. Sőt inkább Guderian és Kleist könyörgött a Führernek, hogy had támadhassanak tovább. Göringnek nem kellett könyörögnie, mert mindent megkapott (akkor még), amit csak akart.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 18 05:05 #5685

• koszta
Itt megoszlanak a vélemények, hogy hogy is volt pontosan. Az tény, hogy ezt a németek azért elrontották (ezt is).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 19 07:57 #5695

• Kurt Tank
Elrontották, nem rontották, ma már teljesen mindegy! De mivel tétováztak ezáltal megmentettek kb. 338000 katonát a teljes pusztulástól. Az angolok meg kihasználták a helyzetet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 25 09:41 #5835

• koszta
Igen, és a háború végén sokat jelentett volna az a 300000 katona.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 29 14:57 #5986

• koszta
Hogy ne haljon meg ez a sikeres téma:
Mi lett volna, ha sikeres Magyarország kiugrása 1944ben? (ez talán a történelem órák legtöbbször feltett kérdése, a \&quot;mi lett volna, ha Magyarország kimarad a háborúból\&quot; után)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 29 19:23 #6005

• Bazooka Joe
Szovjetek ugyanúgy bejöttek volna csak maximum nem lett volna ennyire radikális elnyomás TALÁN...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla