Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 18:57 #6045

• művésznő
Bejöttek volna? Biztos? Ha igen, akkor pedig vajon itt is maradtak volna-e? Esetleg az amcsik jöttek volna és a demokratikus rendet eröszakolták volna ránk nem az oroszok a kommunizmust A kérdés inkább az, hogy ha időben kilépünk, mint pl. a románok, hogy alakult volna a parcellázás Trianonban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:13 #6047

• david9999999
Szerintem ugyanígy alakult volna a parcellázás mivel nem a \"jók\"(szövetségesek) adták vissza a területeinket hanem a németek ezért szövetséges részről senkit nem fúrdalt volna a lelkiismeret az újabb lecsatolásnál.

(azért ezt is megszerkeztem hátha így érthetőbb lesz:) )<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2008-10-31 20:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:15 #6048

• művésznő
Ezt a mondatodat most nem értettem...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:30 #6049

• koszta
Ezt én se
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:34 #6050

• david9999999
Oké bocs már egy kicsit fáradt vagyok:) !Nekifutok még egyszer.Gondolom parcellázás alatt a területek felosztását értetted(ha nem akkor....hülye vagyok:laugh: )De mivel az általános iskolai tanulmányaimra visszaemlékezve(amik nem biztos hogy jók)a német adták vissza a területinket és nem a szövetségesek(alias jók).Úgyhogy igazából a békénél nem nagyon vették volna figyelembe azt hogy mit adtak nekünk a németek.(viszont ha roszul emlékeszem a suliból akkor szóljon vki:whistle: )<br><br>Szerkesztette: david9999999, Időpont: 2008-10-31 20:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:46 #6051

• művésznő
Én úgy tudom, nem igazán \&quot;adtak\&quot; a németek nekünk semmit, ami nem lett volna a mienk. Magyarország már a monarchia idején sem volt abban a helyzetben, hogy érvényesíthesse az érdekeit, mivel valójában a Habsburg birodalom része volt. Eként is tekintettek rá, többek között a németek is. Eszköznek tartották csupán Magyarországot, semmi többnek. Ki is használtak bennünket rendesen. Aztán dobtak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 19:53 #6052

• koszta
Első és második bécsi döntés alapján visszakerült hozzánk Erdély egy része, illetve a Felvidék. Ezeket a németek visszaadták nekünk. Hogy kihasználtak-e minket, ez már más kérdés, de tény, hogy visszacsatolták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 20:06 #6053

• művésznő
Azonban látni kell, hogy mi volt annak hátterében, hogy a németek feljogosítva érezték magukat a magyarok ügyében döntéseket hozni! (Most írt cikkem talán egy kicsit erre az okra is vet némi halvány fénysugárt...áttételesen. Ez itt a reklám helye volt. )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 okt. 31 20:54 #6055

• Bazooka Joe
Az jogosította fel őket, hogy ők erősebbek voltak nálunk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 06:51 #6058

• Liberator
Azért kaptuk vissza mert így melléjük (kellett) állnunk a világháborúban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 07:02 #6060

• Wolf
Nem lett volna muszáj melléjük állnunk. A spanyolok se tették. Pedig ott aztán a németek jócskán segítettek a polgárháborúban.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-11-01 08:02
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 07:24 #6063

• koszta
De spanyolország földrajzi helyzetét nézd meg, aztán nézd meg magyarokért. Egyedül svájc volt aki ki tudott maradni, de ők már igencsak régóta függetlenek mindentől és mindenkitől. Az, hogy ki mellé kellett állnunk, szerintem egyértelmű volt. Hiszen az egyik nép visszaadta a területeinket, a másik elvette. Ki állna most akkor szövetségesnek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 07:33 #6065

• művésznő
Gyerekek, ez politika! A németek nem pusztán azért döntöttek felőlönk, mert erősebbek voltunk náluk, hanem mert a monarchia részeként tekintettek ránk, a monarchia pedig a Habsburg ház uralma alatt állt. Ővelük meg azért volt némi elképzelésük a németeknek...
Spanyolországgal ugyancsak hasonló volt a helyzet, ott is Habsburgok uralkodtak... de velünk szemben őket (spanyolok)nem behódoltatott birodalmi részként nézték, hanem elsődlegesen. (Azokon a szempontokon túl, amit Koszta említett /földrajz/. Így aztán nem önzetlen hálát vártak el tőlünk a németek a visszaadott területekért, hanem stratégiai döntést hoztak, némi manipulatív mellékízzel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 09:08 #6067

• Wolf
művésznő írta::
Gyerekek, ez politika! A németek nem pusztán azért döntöttek felőlönk, mert erősebbek voltunk náluk, hanem mert a monarchia részeként tekintettek ránk, a monarchia pedig a Habsburg ház uralma alatt állt. Ővelük meg azért volt némi elképzelésük a németeknek...
Spanyolországgal ugyancsak hasonló volt a helyzet, ott is Habsburgok uralkodtak... de velünk szemben őket (spanyolok)nem behódoltatott birodalmi részként nézték, hanem elsődlegesen. (Azokon a szempontokon túl, amit Koszta említett /földrajz/. Így aztán nem önzetlen hálát vártak el tőlünk a németek a visszaadott területekért, hanem stratégiai döntést hoztak, némi manipulatív mellékízzel.

Te most miről beszélsz? Akkor már nem volt Habsburg Birodalom. Ha jól tudom az I. világégés után felbomlott.
Vagy én maradtam le valamiről?<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-11-01 10:09
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 13:36 #6071

• művésznő
Úgy van, de mit gondolsz 10 év alatt mennyire lett Magyarország gazdaságilag, politikailag FÜGGETLEN attól a berendezkedéstől, aminek másfél évszázadig része volt? És pláne mennyire tekintették függetlennek a németek?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla