Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 16:29 #6072

• Wolf
Na mennyire?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 18:36 #6076

• Bazooka Joe
Az 1. Világháború kitörése előtt ugye Poroszország és a Habsburgok versengtek egymással Németország egyesítéséért...
A Poroszok legyőzték az Osztrákokat ám az akkori Porosz miniszterelnök Otto von Bismarc nem akarta megcsonkítani a Habsburgokat mivel azt szerette volna, hogy a szövetségesei legyenek. Németo. egyesítéséről le kellett lemondaniuk az Osztrákoknak.
Az 1. Vh.-ban pedig ez a szövetség be is következik tehát (már ugye új néven) az Osztrák Magyar Monarchia (aminek ugye mi is részei voltunk tehát nekünk is a Németek oldalán kellett harcolnunk) szövetségese lesz Németo.-nak a háborúban.

A 2. Vh.-ba pedig azért léptünk be ISMÉTCSAK A NÉMETEK OLDALÁN mert csak ők kínálták fel a LEHETŐSÉGET, hogy visszakapjuk a Trianonban elvesztett területeink egy részét.

Hát kb. ennyi!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-01 19:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 01 21:24 #6083

• művésznő
Így van. Viszont én megkockáztatom, hogy ez a területvisszaadás nem volt valami döntő érv, azaz csak látszólag volt az. Olyan ez, mintha van neked egy beosztottad, akinek te parancsolsz, de adsz neki valamit (ami amúgy járna neki) abból a megfontolásból, hogy ne legyen olyan kötelesség íze annak, amit okvetlen elvársz tőle (különben megmakacsolhatja magát az illető). A németek nem mondtak le a \&quot;nagy birodalmi\&quot; álmaikról és akkoriban a szuverén nemzetállam fogalma még nagyon új, friss volt. Másképp gondolkodtak az emberek, mint most.
Különben meg érdekes összefonódások voltak a német és az oszták uralkodók között. II. Ferenc német császár pl. idő múltán I. Ferenc osztrák császár lett...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 11:18 #6089

• david9999999
Bazooka Joe írta::
Az 1. Világháború kitörése előtt ugye Poroszország és a Habsburgok versengtek egymással Németország egyesítéséért...
A Poroszok legyőzték az Osztrákokat ám az akkori Porosz miniszterelnök Otto von Bismarc nem akarta megcsonkítani a Habsburgokat mivel azt szerette volna, hogy a szövetségesei legyenek. Németo. egyesítéséről le kellett lemondaniuk az Osztrákoknak.
Az 1. Vh.-ban pedig ez a szövetség be is következik tehát (már ugye új néven) az Osztrák Magyar Monarchia (aminek ugye mi is részei voltunk tehát nekünk is a Németek oldalán kellett harcolnunk) szövetségese lesz Németo.-nak a háborúban.

A 2. Vh.-ba pedig azért léptünk be ISMÉTCSAK A NÉMETEK OLDALÁN mert csak ők kínálták fel a LEHETŐSÉGET, hogy visszakapjuk a Trianonban elvesztett területeink egy részét.

Hát kb. ennyi!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-01 19:40

Így igaz!Senki más nem ájánlotta fel hogy visszakaphatjuk a területeinket(Most mind1 milyen szándékkal).És tudatában annak hogy a mellé a németország mellé kell állnom aki a vh első felében mindenkin keresztülment, én is a németek mellé álltam volna.(persze aztán ez nem volt ilyen egyszerű)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 13:38 #6091

• Sturm
Ez mind igaz!
De azt se lehet mondani, hogy gyorsan kellett döntenünk.
Volt elég időnk, de az akkori helyzetek alapján mindenképp a németek álltak győzelemre minden fronton.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 15:56 #6093

• művésznő
Így igaz!Senki más nem ájánlotta fel hogy visszakaphatjuk a területeinket(Most mind1 milyen szándékkal).És tudatában annak hogy a mellé a németország mellé kell állnom aki a vh első felében mindenkin keresztülment, én is a németek mellé álltam volna.(persze aztán ez nem volt ilyen egyszerű)[/quote]

Felajánlotta? És, hogy volna mindegy, hogy milyen szándékkal?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 17:21 #6097

• Bazooka Joe
Jó a szándéka persze nem volt teljesen tiszta, de hát más még ennyit sem csinált. Különben is ahhoz, hogy megkapjuk ezeket a területeinket ugye kért is valamit cserébe Németország tőlünk. Ami szerintem teljesen elfogadható tőle, hogy nem adta csak úgy oda nekünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 17:38 #6100

• művésznő
Tehát, nem azért tette lehetővé a területi helyreállítást, mert jogosnak tartotta, hanem ellenszolgáltatás fejében, kvázi visszavásárlásra kínálta. Megadtuk az árát...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 17:47 #6101

• Bazooka Joe
Igen-igen megadtuk, de hát semmit sem adnak ingyen. A legrosszabb, hogy nem nyertünk vele hanem vesztettünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 18:33 #6102

• művésznő
De, figyu Joe, miért kellett \&quot;fizetni\&quot; azért, ami \&quot;miek\&quot; volt? Ha te találsz egy elhagyott táskát, akinek tudod ki a tulajdonosa, akkor lenne bőr a képeden csak valami fejében visszaadni neki? Nem vissza adnád-e csupán csak a becsület kedvéért?
(Jó, tudom, nem egészen így működik a világ, de így kéne, hogy működjön.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 18:44 #6103

• Bazooka Joe
Ha ismerem az illetőt visszaadnám neki . Ha nem akkor nem. Nézd erre már nem tudok válaszolni, hogy miért nem adták nekünk csak oda ami a miénk volt. Talán mert neki is szüksége volt \&quot;kényszer\&quot; szövetségesekre...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 02 18:48 #6104

• művésznő
Na látod, ezt már inkább elhiszem! Így tehát kimondhatjuk, hogy nem jóvátétel volt, hanem inkább zsarolás, vagy finomabban mondva manipulálás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 03 15:10 #6118

• Wolf
művésznő írta::
De, figyu Joe, miért kellett \&quot;fizetni\&quot; azért, ami \&quot;miek\&quot; volt? Ha te találsz egy elhagyott táskát, akinek tudod ki a tulajdonosa, akkor lenne bőr a képeden csak valami fejében visszaadni neki? Nem vissza adnád-e csupán csak a becsület kedvéért?
(Jó, tudom, nem egészen így működik a világ, de így kéne, hogy működjön.)

Hát szerintem nem a németek pofájának kéne lesülnie. Nem ők vették el tőlünk azt a területet. Legalább ők segítettek.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-11-03 16:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:01 #6153

• művésznő
Gondolom te is hú de nagy barátodnak tartanád azt, aki mondjuk az általa megtalált mobilodat visszaadná nekek...egy húszezresért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:04 #6154

• koszta
művésznő írta::
Gondolom te is hú de nagy barátodnak tartanád azt, aki mondjuk az általa megtalált mobilodat visszaadná nekek...egy húszezresért.

Ezt nem értem. A németek egyértelműen szövetségeseket kerestek maguk mellé. Mindenkinek ígértek területeket, hogy melléjük álljanak. De ez minden háborúra igaz, vagy területhódítás miatt harcolnak, vagy a hazájukat védik. Én több okot nem ismerek háborúra.. Na jó talán vallási ,de abból még nem volt olyan nagy...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla