Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Mi lett volna, ha....
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Mi lett volna, ha....

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:29 #6156

• művésznő
Hát, jó ha ennek a végére járunk, mert tisztázni kéne, hogy most akkor a szóban forgó területeket VISSZAadták mint jogos tulajdonunkat, mintegy a sérelmeink jóvátételéül, vagy ELadták nekünk háborús, katonai ellenszolgáltatás fejében?
(Vallásháborúból nem volt olyan nagy? Pl. százéves háború...?! )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:32 #6157

• Bazooka Joe
Vagy a Keresztes Háborúk is eléggé híresek ilyen szempontból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:39 #6159

• Wolf
művésznő írta::
Gondolom te is hú de nagy barátodnak tartanád azt, aki mondjuk az általa megtalált mobilodat visszaadná nekek...egy húszezresért.

Na a kettő nem ugyanaz. Hogy én elhagyok valamit és pénzért valaki vissza adja.
Inkább valaki (nálam erősebb) elveszi a mobilom, míg egy másik (szintén erősebb) segít visszavenni, persze feltétellel. Ugyanis miért kockáztassa a bőrét egy másik idegen ember iránt? Szerintem logikus.<br><br>Szerkesztette: Wolf, Időpont: 2008-11-05 17:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 16:45 #6160

• művésznő
Ez meglehetősen üzleti szemléletet tükröz. De az országok közti viszonyokat nemzetközi JOG szabályozza. Ha valami jár, az jár további ellenszolgáltatás nélkül, ha meg nem jár, akkor esetleg eladható, megvehető.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 18:03 #6165

• Kurt Tank
Erről még nagyon sokáig lehetne vitatkozni! De sztem jobban át kellene nézni a történelmet! Ugyanis Edély mindvégig a történelem folyamán autonóm terület volt! A magyar királyoknak nemigazán volt joguk Erdély dolgaiba beleszólni! Vagy még említhetném Horvátországot amit akkoriban mint Horvát bánság néven futott! Úgyhogy nagyon területi követeléseink nem nagyon lehettek és nem is lehetnek! Bár ha valakinek odafennt felajálnák azt, hogy némi segítségért ( akár most is ) mittomén odadják Erdélyt vagy a Felvidéket, vagy egyyéb más Trianon előtti területet. Ki ne tudna ennek az ajánlatnak ellenállni! Gondoljatok csak bele! Ti mit tennétek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 18:09 #6166

• művésznő
Én erősen meggondolnám. Mert 1. mindennek ára van és érdekelnének a mögöttes szándékok, másnéven az apróbetűs rész is 2. előbb a kicsin kéne jól gazdálkodni, mielőtt nagyobb fába vágnánk a fejszénket (mivel nagyobb ország, nagyobb felelősség). Felelősség dolgában pedig most elég rosszúl állunk egyéni és közösségi szinten egyaránt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 05 18:45 #6169

• koszta
Most lehet, de akkoriban más volt. Ne felejtsük el, hogy osztrákok is elnyomtak, emiatt sem tudtunk úgy fejlődni, mint ahogy akartuk volna. Lehet, hogy Erdély autonóm terület volt, de ha megnézzük még most is pl a csángók milyen keményen tartják magukat., Még Csaucseszku sem tudta őket megtörni... Csak sajnos kevesen vannak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 06 19:10 #6180

• művésznő
Azzal kell gazdálkodni, amink van. Abból kell kihozni a lehető legtöbbet. A székelyek mindig is kemény legények voltak... meg a csángók is. Ott sem volt könnyű az élet soha, de mintha ők kevesebbet panaszkodnának...
Reméljük hamarosan már tényleg nem lesznek országhatárok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 13:18 #6186

• Bazooka Joe
Azért panaszkodnak kevesebbet mert egy másik országhoz tartoznak ahol mások lehetnek a törvények... Ámbár a múltkor igencsak felemelték a hangjukat amikor arról volt döntés/törvényhozás, hogy a határon túl élő Magyarok (azt hiszem) állampolgárok lehessenek-e vagy ne...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 15:09 #6189

• művésznő
Mért Joe, Romániában jobb törvények vannak?
Nekem közeli felmenőim székelyek és hát elhiheted büszkébbek annál, mintsem hogy siránkozzanak! Meg talán \&quot;bölcsebbek\&quot; is, mert tudják, hogy attól inkább csak rosszabb, de jobb nem lesz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 18:32 #6191

• Bazooka Joe
Most őszintén leírtam akár egy szóval is, hogy az ottani törvények nem is az, hogy jobbak... talán humánusabbak? Szerintem nem...

Amúgy meg siránkozással az ember sehol sem nem megy semmire... szerintem ezt mindenki tudja (ezalatt értem azt is pl.: hogy Gyurcsány takarodj, meg vesszen a kormány stb...)

A tetteknek kell beszélnie...

Ám a tett halála a tökölődés.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-07 19:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 19:07 #6194

• művésznő
És az aktuálpolitizálás minek a halála, Joe? (Különben a tüntetők megmozdulásai is tettek valamilyen szinten.)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 19:21 #6195

• Bazooka Joe
Igen a tüntetőkéi is tettek csak azok nem szolgálnak semmilyen előremutató célt...

Aktuálpolitizálás alatt a mai politikai helyzetet érted, vagy mit?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 19:35 #6196

• művésznő
Aha, azt értettem. Hogy megemlítetted...
Azért nem egyszerű a dolog Joe! Amellett, hogy én sem tartom megoldásnak az utcai gerillaharcokat, azt is meg kell említsem, hogy ezeknek a tüntetéseknek megvoltak az előzményeik, amiknek a summája valami olyasmi, hogy a néppel eljátszatják a demokráciát a szavazásokkor, de mégis valahogy az emberek feje fölött szórakozik a politikai \&quot;elit\&quot;.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Mi lett volna, ha.... 2008 nov. 07 19:48 #6198

• Bazooka Joe
Tudod mi a legnagyobb bajom meg még egy pár gondolkodó embernek az országban? Nem látjuk az alagút végén a fényt...

Nem látjuk hogyan lehetne ebből a sok bajból ami az országban van ha nem is egy csapásra de szépen, lassan lépésenként kilábalni... ez a legnagyobb problémám. És azok meg (pláne) nem tudják akiknek megvan az a hatalmuk, hogy ezeket a lépéseket megtegyék...

Egyszerűen nem tudom, hogy hova fog ez az ország - hova fogunk mi így jutni... mi lesz a jövőnk? <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-07 20:49
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla