HunBütyök írta:
Egyébként mutattam neki a 25 fontosról képet, azt mondja hasonlít (csőszájfék, sík lövegpajzs, két kerék, a cső fölött egy másik csőszerűség)
Ez legalább 300 lövegre kiváló leírás.
A másik cső néven melgetett valami az egy ilyen hátralökés energiáját csökkentő folyadékkal teli trartály. Az energiát elnyeli azáltal hogy egy pumpát benyom a folyadékban. Ennnél jobban nem tudom leírni. Na szóval érted... a lényeg az hogy nem lök vissza akkorát az ágyú. De amúgy ez csak az én verzióm, pontos meghatározást ne várj tőlem. Annyira az ágyúk mechanikai dolgaiban nem vagyok otthon.
Nem, baj értem már mire gondolsz. Sajnos ennél jobb leírást nem tudtam kicsikarni belőle, de valszeg tarack, mert a cső nem vízszintesen állt. (Ja és a táblára az volt írva, hogy 88mm, de ezt már az \"azt látttam amit szerettem volna\" kategóriába soroltam, merthogy érdekli a 2vh, és amolyan árja-őrült típus, akinek a tigris a legjobb tank, a stuka a legjobb bombázó, és a 88as az egyetlen löveg, de ha mondom neki, hogy StuG III., vagy Pz. IV., néz rám mint borjú az új kapura)