Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 14:07 #24772

• koszta
HunBütyök írta:
Jagdpanther írta:
Luger írta:
Bütyök nem értem hogy mondhatod valamire hogy a leghíresebb ha a tudatlanok csak a dorát meg a leopoldot ismerik nem az számít hogy mi felsőbbrendűek mit ismernek hanem az hogy a tudatlan tömeg mit ismer:)

Mert Bütyök ilyen:lol: Mindíg olyanokra mondja, hogy közismert, amiről nem nagyon hallani.

Igen mert küldetésem van ezen a honlapon! Olyan dlgokat feleleveníteni és megemlíteni amiket elhalgatnak, eltitkolnak, vagy csak szimplán kihagynak a köztudatból. Ezért kell a Tigrisek helyett Vickers MK VI.B harckocsikról beszélni, ezért kell Dora helyett TM-1-180-ról beszélni (amúgy ez tényleg rohadtul ismert dolog. Ha nem az lenne miért rakták volna bele PC-s játékokba gyárilag?)
A Bf-109-en kívül ott repkedtek a Cr-42-k is, a Bismarck melett ott úszkált a Claus Von Bevern is. A híres Farkasfalkától pár ezer kilóméterre a Dunán flotilla úszkált T-34-es toronnyal felszerelt hajókon stb stb stb... Értitek?

S még feladat is, hogy ezeket cikkbe foglald.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 14:44 #24777

Luger írta:
Találtam valami Pupchen Vignette nevű könnyü páncéltöröt de valami nagyon furi aki tudrolla valamit az írjon mert nagyon érdekel milyen volt?....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 15:58 #24787

• HunBütyök
A Püppchen? Azaz kisbaba?

A német hadsereg talán legismertebb páncéltörő fegyvere volt, és szintén minden számítógépes játékban megtalálható. Először a Hidden Stroke II-ben szerepelt.
Ez nem más volt mint a híres Raketenwrfer 43 (így már fogadjunk hogy ismerős).

88 mm-es rakétaelven működő rövid hatótávolságó páncéltörő fegyver volt. A mai hátrasiklás nélküli páncéltörő ágyúk egyik őse. 1944 és 45 között készült.
A Raketenpanzerbüsche 54 taligára szerelt változata volt, és állítólag job kezdősebessége volt mint a Panzerschrecknek. Akár 350 m-en is képes volt valamennyi szövetséges harckocsi leküzdésére.

Amúgy minden makettező álma egy ilyen kit.
Zsákmányolt lenygel TKS tankette vontató szerekörben húz egy Püppchent.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-01-06 17:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 17:41 #24798

Asszem olyan van egy a hadtörténelmibe nem? Már Püppschen, nem TKS;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 18:12 #24803

• Bazooka Joe
Oberstgruppenführer írta:
Szerintem a leghíresebb vasúti ágyú a K(5)E Anzió-s szereplése miatt. Egy ágyútól sem féltek annyira az ellenfél katonái mint ettől.
A legdurvább és monumentálisabb pedig kétség kívül a Dora 800mm-es löveg 7,2/4,8-tonnás lőszerek több mint 3000 fős kezelő/kiszolgáló-személyzet. És ugyan a Dora csak Szevasztolpolnál lépett fel bizonyíthatóan de ott egyetlen lövésének hatására 100 méteres körzetben a becsapódástól minden ház összedőlt.

Ezeknek mi lett a sorsa?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 18:51 #24811

• HunBütyök
Hát az angol vasúti mnstrumokat 1945 után beolvaszttták azt hiszem, ahogy a franciákat is. A szovjetekből megmaradt pár darab, ezeket kiállították több helyen.
A németeket is valószínűleg beolvasztották.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 19:23 #24818

• Oberstgruppenführer
A K(5)E vasúti ágyúkból 25-öt gyártottak 24 harci csekeményekben vett részt 1 pedig Rügen-walde-ben maradt kiképzési célokból. Olaszországban és Leningrád alatt igazoltan használták őket de pontos adat nincs róluk 1945-re 2 működő példány maradt amiből 1-et elszállítottak az Amerikaiak tesztelésre és ez a mai napig Aberdeen-ben van.

A Dora-ból összesen 1 épült érthető okoból . Sevastopol ostroma volt az első bevetése 5 napig lőtte a várost 48 lövedéket lőtt ki. A győzelem után szétszereltették és különböző helyre szállították a darabjait. Egyedül a lövegcsőről tudni, hogy az esseni gyárba került. 1942-ben Leningrádnál és 1944-ben Varsó mellett tesznek említést a bevetéséről de ezek nem biztosak lehet csak tervezték az oda vontatását de sohasem szerelték újra össze. A háború végnapjaiban eltűnt és 1945-ben Metzenhof mellett találták meg az Amerikai csapatok a megrongált lövegét és a munició egy részét.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Oberstgruppenführer, Időpont: 2010-01-06 20:24
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 06 19:25 #24819

• Oberstgruppenführer
Ez meg a K(5)E:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 07 16:06 #24902

Nem pont a témához kapcsolódik, de Bütyök örülni fog a kérdésnek:

Lehetett olyan Budapesten gyártott ágyú, ami hasonlít a brit 25 fontos tábori ágyúhoz?

Az egyik osztálytársam látta egy külföldi múzeumban, a leírása szerint azt mondanám, hogy 25ös, de váltig állítgatja, hogy a rácsavarozott gyártási azonosító táblán az állt, hogy gyártási hely XY gyár, Budapest:huh:

Egyébként mutattam neki a 25 fontosról képet, azt mondja hasonlít (csőszájfék, sík lövegpajzs, két kerék, a cső fölött egy másik csőszerűség)

Apropó az mire való?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 07 16:14 #24903

• HunBütyök
Egyébként mutattam neki a 25 fontosról képet, azt mondja hasonlít (csőszájfék, sík lövegpajzs, két kerék, a cső fölött egy másik csőszerűség)

Ez legalább 300 lövegre kiváló leírás.

A másik cső néven melgetett valami az egy ilyen hátralökés energiáját csökkentő folyadékkal teli trartály. Az energiát elnyeli azáltal hogy egy pumpát benyom a folyadékban. Ennnél jobban nem tudom leírni. Na szóval érted... a lényeg az hogy nem lök vissza akkorát az ágyú. De amúgy ez csak az én verzióm, pontos meghatározást ne várj tőlem. Annyira az ágyúk mechanikai dolgaiban nem vagyok otthon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 jan. 07 16:19 #24904

HunBütyök írta:

Ez legalább 300 lövegre kiváló leírás.

A másik cső néven melgetett valami az egy ilyen hátralökés energiáját csökkentő folyadékkal teli trartály. Az energiát elnyeli azáltal hogy egy pumpát benyom a folyadékban. Ennnél jobban nem tudom leírni. Na szóval érted... a lényeg az hogy nem lök vissza akkorát az ágyú. De amúgy ez csak az én verzióm, pontos meghatározást ne várj tőlem. Annyira az ágyúk mechanikai dolgaiban nem vagyok otthon.

Nem, baj értem már mire gondolsz. Sajnos ennél jobb leírást nem tudtam kicsikarni belőle, de valszeg tarack, mert a cső nem vízszintesen állt. (Ja és a táblára az volt írva, hogy 88mm, de ezt már az \&quot;azt látttam amit szerettem volna\&quot; kategóriába soroltam, merthogy érdekli a 2vh, és amolyan árja-őrült típus, akinek a tigris a legjobb tank, a stuka a legjobb bombázó, és a 88as az egyetlen löveg, de ha mondom neki, hogy StuG III., vagy Pz. IV., néz rám mint borjú az új kapura)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 04 06:52 #29053

Sziasztok
Vlki tud nekem írni a SIG33ról arra a változatra gondolok ami a stug változata volt a nagy doboz felépitményes mert neten alig van valami infó...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 12 05:57 #29268

• HunBütyök
Hahó Mind\'n\'ki!

Király a QF six-pounderről szóló cikk, de azért a Tigrist is ki tudta lőni 500 méteren! Úgyhogy helytelen azt írni hgy a tigrist nem tudta kilőni. Sőt Észak Afrikában ezzel a fegyverrel \&quot;offoltatták meg\&quot; az egyik tigrist is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 12 06:14 #29270

• koszta
HunBütyök írta:
Hahó Mind\'n\'ki!

Király a QF six-pounderről szóló cikk, de azért a Tigrist is ki tudta lőni 500 méteren! Úgyhogy helytelen azt írni hgy a tigrist nem tudta kilőni. Sőt Észak Afrikában ezzel a fegyverrel \&quot;offoltatták meg\&quot; az egyik tigrist is.

Kivettem azt a részt, a javítást köszönjük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 15 15:46 #29425

Sziasztok
Találtam 1 számomra ismeretlen járművet A22D Churchill ez egy önjáró löveg churchill alapon ? Ha valaki tud róla valamit az pls írjon
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla