Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 16 05:33 #29457

• HunBütyök
Ezt ki moderálét a ki? Írtam ide választ. De nem látom hgy itt lenne. Tegnap írtam.
Azt hiogy 24 készült a Churchill D ből, de nem vetették be sosem. Önjáró 76,2 mm-e ságyú volt. Nehéz páncélvadász, és röhamlöveg lett volna. De már 1942-ben amikor a csapatkh zkerült volna éppen megjelent az amcsi M10 és nem kellettek ezek a brit rohamlövegek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 16 15:41 #29509

• Zeki
Biztos elküldted? Mert azt látnám ha valaki moderált volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 22 11:43 #30092

• HunBütyök
Na de srácok! Miért kell a wikipediából lopni?

A pak97/38-nál miért van egy F-22 model 1936 könnyű tábori ágyú?
Elég ismert cucc, nehogy ne ismerjétek fel. Minden játékban benne van, pl. az Axos Power Realism Modban is. Pak 36(r) volt a német neve.

De ez nem Pak97/38(f) a képen! Kérem a képet törölni! Mert tök égő!

itt a pak 97/38(F):

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Erre cseréljétek AZONNAL!!!!!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-03-22 12:45
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 már. 22 15:09 #30105

Minden játékban benne van, pl. az Axos Power Realism Modban is. Pak 36(r) volt a német neve.

Érdekes, nem tudod, hogy abba ki rakta bele, Bütyi?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 22 15:50 #30107

• koszta
Ha nem is erre a képre, de javítva lett. <br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2010-03-22 16:58
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 13:05 #30422

• HunBütyök
Srácok!

Mivel már kitárgyaltuk szinte az SS katonák boxeralsójának szövési technikáját is, beszélgessünk kicsit komolyabb dolgokról. Aknavető vagy gránátvető? Ahány terminológia, annyi megnevezés.
Most ne keverjük bele az idegen terminológiákat (pl. mortar).

Mi az aknavető és a gránátvető? Szerintem tökugyanaz a kettő.

Aki tudja az eltérést kérem írjon mert nagyn fontos!!!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-03-26 14:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:03 #30438

HunBütyök írta:
Na szóval egy fontosabb téma, ami valahogy kimaradt eddig... Miért nem esett szó konkrétan a tüzérségről? Mindig csak érintőlegesen jött szóba és valljuk be: az édeskevés...

Ki milyen ágyút, tarackot, löveget, mozsarat szeret...?

Először is mi a különbség a 4 szó között?
Na elárulom, hogy mindhárom löveg (mivel 20 mm-t meghaladja az űrméret)...
Aztán ágyú, tarack, mozsár között különbség a csőhossz-kaliber arány...
ha nem jól tudom javítsatok ám ki, mert tüzérséggel nemrég kezdtem el foglalkozni komolyabban (kb egy éve).

Amúgy tudtátok hogy egyik kedvenc nehéztüzérségi lövegemből kaptunk a VH-ban kb 40 darabot? A Mörser 18-ból, aminek magyar neve 40M 21 cm-es Krupp nehéztarack lett.

meg tudjátok mi volt a kedvencem: a 155 m-es Long-Tom ágyú...

(amúgy rólam mindenki tudja hogy érdekes módon szeretem az amcsi cuccokat... &lt;--kóla, rágógumi, hamburger, Sherman harckocsik )

Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2007-11-14 21:00&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-04-14 17:42

A csőhossz-kaliber aránypáron túlmenően az egyes lövegek röppályája határozza meg, hogy minek is nevezzük a löveget.

Az ágyú egyenes vonalban, a tarack félmagasan, a mozsár magasan tüzel.
Most jusztse mondom meg fejből, hogy hány fokos szögben.
De a tüzelési mód meghatározza, hogy mi ezeknek a fegyvereknek a harctéri alkalmazása.

Az ágyú az közvetlen harctámogató, a tarack az harcrendromboló, míg a mozsár az erődítésromboló fegyver.

Mára persze ezek a funkciók összemosódtak és jellemzően a legtöbb löveg tarack jellegű, mert az alkalmas leginkább mindhárom funkció betöltésére.

(Persze azért egy repülőgépbe csak nem építenek tarackot, ott marad a - jellemzően - 20-30 mm-es gépágyú.)

És még valami: Az is lényeges, hogy a lövegek tüzérségi lőszert tüzelnek.

Ebből - jellemzően - ismét kétféle van: Az egyesített és a szerelt.

Na. Ennyit egyenlőre.

Ne én legyek már megint a nagyokos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:08 #30439

HunBütyök írta:
Srácok!

Mivel már kitárgyaltuk szinte az SS katonák boxeralsójának szövési technikáját is, beszélgessünk kicsit komolyabb dolgokról. Aknavető vagy gránátvető? Ahány terminológia, annyi megnevezés.

Aki tudja az eltérést kérem írjon mert nagyn fontos!!!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-03-26 14:08

Jelentem sok.

Az aknavető az a fegyver, ami a csapatok \&quot;kézitüzérsége\&quot;, a gránátvető meg az, amelyik pl. puskagránátokat tüzel, ez egyéni fegyver.

Ma már ebből sorozatlövő típusokat is lehet látni.

Egyébként tudjátok miből ered a gránát neve?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:18 #30441

• HunBütyök
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Na szóval egy fontosabb téma, ami valahogy kimaradt eddig... Miért nem esett szó konkrétan a tüzérségről? Mindig csak érintőlegesen jött szóba és valljuk be: az édeskevés...

Ki milyen ágyút, tarackot, löveget, mozsarat szeret...?

Először is mi a különbség a 4 szó között?
Na elárulom, hogy mindhárom löveg (mivel 20 mm-t meghaladja az űrméret)...
Aztán ágyú, tarack, mozsár között különbség a csőhossz-kaliber arány...
ha nem jól tudom javítsatok ám ki, mert tüzérséggel nemrég kezdtem el foglalkozni komolyabban (kb egy éve).

Amúgy tudtátok hogy egyik kedvenc nehéztüzérségi lövegemből kaptunk a VH-ban kb 40 darabot? A Mörser 18-ból, aminek magyar neve 40M 21 cm-es Krupp nehéztarack lett.

meg tudjátok mi volt a kedvencem: a 155 m-es Long-Tom ágyú...

(amúgy rólam mindenki tudja hogy érdekes módon szeretem az amcsi cuccokat... &lt;--kóla, rágógumi, hamburger, Sherman harckocsik )

Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2007-11-14 21:00&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2009-04-14 17:42

A csőhossz-kaliber aránypáron túlmenően az egyes lövegek röppályája határozza meg, hogy minek is nevezzük a löveget.

Az ágyú egyenes vonalban, a tarack félmagasan, a mozsár magasan tüzel.
Most jusztse mondom meg fejből, hogy hány fokos szögben.
De a tüzelési mód meghatározza, hogy mi ezeknek a fegyvereknek a harctéri alkalmazása.

Az ágyú az közvetlen harctámogató, a tarack az harcrendromboló, míg a mozsár az erődítésromboló fegyver.

Mára persze ezek a funkciók összemosódtak és jellemzően a legtöbb löveg tarack jellegű, mert az alkalmas leginkább mindhárom funkció betöltésére.

(Persze azért egy repülőgépbe csak nem építenek tarackot, ott marad a - jellemzően - 20-30 mm-es gépágyú.)

És még valami: Az is lényeges, hogy a lövegek tüzérségi lőszert tüzelnek.

Ebből - jellemzően - ismét kétféle van: Az egyesített és a szerelt.

Na. Ennyit egyenlőre.

Ne én legyek már megint a nagyokos.

Köszi ezeket én is tudtam, a kérdés a gránátvetős volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:21 #30442

• HunBütyök
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Srácok!

Aki tudja az eltérést kérem írjon mert nagyn fontos!!!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-03-26 14:08

Jelentem sok.

Az aknavető az a fegyver, ami a csapatok \&quot;kézitüzérsége\&quot;, a gránátvető meg az, amelyik pl. puskagránátokat tüzel, ez egyéni fegyver.

Igen, a gránátoskckából. Mert a kifőtt tésztán lévő apró krumplidarabok hasonlítanak a repszekhez amik a gránát robbanásakor repkednek.

Na én is gondoltam erre, hogy az aknavető nálunk magyaroknál az, amit mások grenade launchernek hívnak vagy Granatenwerfernek. Aknavető a németeknél első világháborús terminlógiában volt hazsnálatos, nevezetesen Minenwerfer néven. vagy liuftminenwerfer néven. Csak mi magyarok hívtuk aknavetőnek a gránátvetőt, igaz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:23 #30443

• HunBütyök
és a magyar kifejezés szerint az aknavetős gyalogos az akik viszi az állványos kis aknavetőt, egyik a csövet másik a talpat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 16:24 #30444

• HunBütyök
Most látm hogy egy 2007-es hsszászólásomat vetted elő? azóta fejlődtem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 17:06 #30448

• Liberator
Ha már szóba kerültek a puskagránátok, beszélhetnénk arról is egy kicsit. Hogyan is működött ez pontosan? Mennyire volt elterjedt? Azt tudom hogy már az első vh.-ban is előfordult. Itt egy kép:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 19:29 #30459

HunBütyök írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Srácok!

Jelentem sok.

Igen, a gránátoskckából. Mert a kifőtt tésztán lévő apró krumplidarabok hasonlítanak a repszekhez amik a gránát robbanásakor repkednek.

Na én is gondoltam erre, hogy az aknavető nálunk magyaroknál az, amit mások grenade launchernek hívnak vagy Granatenwerfernek. Aknavető a németeknél első világháborús terminlógiában volt hazsnálatos, nevezetesen Minenwerfer néven. vagy liuftminenwerfer néven. Csak mi magyarok hívtuk aknavetőnek a gránátvetőt, igaz?

Egy frászt a grenadírmarsch-ból!

A grenade = gránátalma szóból, mert az első gránátok arra hasonlítottak.

A francia gránátosalakulatok paroliján és sapkáján is arra hasonlító a jelvény.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség 2010 már. 26 19:31 #30460

HunBütyök írta:
és a magyar kifejezés szerint az aknavetős gyalogos az akik viszi az állványos kis aknavetőt, egyik a csövet másik a talpat.

Ráadásul aknát lőttek ki, azaz aknagránátot.

A magyar nyelvben a robbanólövedéket hívták aknának, aknagránátnak.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla