Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 12 14:37 #36660

• HunBütyök
Roland írta:
Gipszj írta:
Roland írta:
A Német tüzérség egyik favoritja a Nebelwerfer 42 méltó módon felvette a harcot a Szovjet \"Sztalinorgonával\".

A Nebelwerfer veszélyesebb volt, mert a hajtómű elöl, a robbanótöltet hátul volt. A Sztálinorgonánál pont fordítva, földbe csapódás esetén a robbanás ereje föleg a földbe hatott.

Lehet, de nem szerettem volna egy BM-13-as támadás kellős közepében rostokolni!

De BM-8-as és BM-30-as támadás kellős közepében?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 12 14:40 #36663

• Roland
HunBütyök írta:
Roland írta:
Gipszj írta:
Roland írta:
A Német tüzérség egyik favoritja a Nebelwerfer 42 méltó módon felvette a harcot a Szovjet \"Sztalinorgonával\".

A Nebelwerfer veszélyesebb volt, mert a hajtómű elöl, a robbanótöltet hátul volt. A Sztálinorgonánál pont fordítva, földbe csapódás esetén a robbanás ereje föleg a földbe hatott.

Lehet, de nem szerettem volna egy BM-13-as támadás kellős közepében rostokolni!

De BM-8-as és BM-30-as támadás kellős közepében?

A tőled megszokott kérdőre vonásos humor:P
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 15 11:22 #36775

Sziasztok !
Remélem jó helyre írok de szerintem ide illik ...
Na csak azt akartam kérdezni hogy volt a VOMAG-FlaK kis 9 tonnás tehergépjármű-alvázra épült épült Flak36 löveggel felszerelt jármű és ezeket bevetették a Romániában hogy megakadályozzák a kiugrásukat utána visszavonultak, Budapestig jutottak és itt a védekezésben morzsolódtak fel:( valaki tud a harci eredményekről mondani vlm ?
Vagy Budapesten csak a légvédelmet próbálták biztosítani ezekkel a járművekkel ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 15 14:51 #36781

• Roland
Luger írta:
Sziasztok !
Na csak azt akartam kérdezni hogy volt a VOMAG-FlaK kis 9 tonnás tehergépjármű-alvázra épült épült Flak36 löveggel felszerelt jármű és ezeket bevetették a Romániában hogy megakadályozzák a kiugrásukat utána visszavonultak, Budapestig jutottak és itt a védekezésben morzsolódtak fel:( valaki tud a harci eredményekről mondani vlm ?
Vagy Budapesten csak a légvédelmet próbálták biztosítani ezekkel a járművekkel ?

Hát, valószínűleg bevetették a páncéloselhárításnál is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 15 15:14 #36788

• Számvéber Norbert
Luger írta:
Sziasztok !

Ha a más néven Flak-buszokra gondolsz, akkor az a helyzet, hogy azok nem jártak Romániában 1944-ben.

A német 42/I. (önjáró) légvédelmi tüzérosztály állományában érkeztek ezek az önjáró lgv. ágyúk Magyarországra 1944. március-április folyamán. Főleg Budapesten alkalmazták őket légvédelemre. 1944 augusztusában ugyan megindultak Romániába, az átállás következményeinek felszámolására, de csak Székelyföldig jutottak. Utána az erdélyi, majd az alföldi harcokban számos páncélost lőttek ki. Az alakulat maga is súlyos veszteséget szenvedett, majd visszavonult Budapestre, ahol az ostromban végleg megsemmisültek a megmaradt Flak-buszok is.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-07-15 17:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 05:23 #36808

• HunBütyök
Tuti hogy Sd.Kfz 9-eskebn voltak, Nekem Sd.Kfz 8 rémlik.

Na meg volt egy vagy kettő Faun L900-ra épített 8.8 cm-es is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 14:48 #36823

Bütyök ez mire írtad ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 21:06 #36825

• HunBütyök
Luger írta:
Sziasztok !

Erre írtam, de után amár eszembe jutott, hogy volt pár darab Sd.Kfz 8-ra épített 88-a sis. Ezeket a lengyel és francia harcokban használták, a 8. nehéz páncélvadász osztályban.

És tényleg volt Sd.kfz 9-re épített is. Ebből több készült. Én hirtelen fordítva gondoltam, és rájöttem hogy Sd.Kfz 9-esből volt több, mint 8-asból.
De reggel nem vettem amúg yészre hogy 9 tonnás gépjárművet írtál és nem Sd.Kfz 9-.est.

Büssing vagy Faun által cipelt Flak 36-ról va szó igaz?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 22:06 #36826

Szia én erre gondoltam :
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 22:11 #36827

Na talán most A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 16 22:17 #36828

Legtöbbször VOMAG-FlaK-nak nevezi ezt a járművet de máshol Büssing-Nag 900L Flak 18 nak nevezi .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 17 13:53 #36832

• HunBütyök
Jaja. Tudom ám! Már beszéltünk róluk pár hónapja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 17 13:56 #36833

• HunBütyök
Amúgy a Büssing Nag 900 volt a hordozójármű, amiből 80 darab készült, az L az egy altípus volt eme pár 88-ast hordó járművek. H ajól tudom. Bár sztem Faunra is építettek ilyet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 17 15:14 #36838

Hát sajnos terepen nem volt 1 nagy szám de nekem tetszik viszont nem tudom hogy háború után volt e de láttam már iskolabusz változatot is aminek az alapja is 1 Büssing Nag 900 volt:D persze csak képen .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 07:01 #36845

• HunBütyök
Sok tehrkocsi alvázára építettek busz felépítményt, de szerintm nem 900-asra. Mivel 900-ból 80 darab épült, és ezek el is koptak egytől egyig. (A Faunokkal együtt) Egy büssing-Nag buszt ismerek, a Büssing-Bag GL6 alvázára építettek. Ez 1936-os gyártmányú. De itt nem lehet felismerni hogy Büssing-nag, mivel csak az alváza és a motorja az, a felépítmény teljesen más, modhatni a mai buszokra jellemző kasztnija volt.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla