Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 09:03 #36851

Akkor sztem tévedtem mert belegondolva igazad van csak azért gondoltam mert a busz orra olyan volt mint a Büssing Nag 900 nak
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 18:21 #36862

• Számvéber Norbert
Flak-buszok a Halászbástyán az ostrom után A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 18:36 #36863

• HunBütyök
Norbi, én csak egyet látok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 18:53 #36868

HunBütyök írta:
Norbi, én csak egyet látok...

Én 2-őt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 18:59 #36870

• HunBütyök
Ne szivassatok már, tuti egy darab Flakbus van a képen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 19:03 #36871

• HunBütyök
Hát srácok, minden elismerésem a Tiétek! Panzer elárulta a megfejtést: a ház falánál a háttérben van egy másik. Észre nem vettem volna.

Ismeritek a régi játékot a Hol van Vally-t? Na ez olyan volt mint az.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 19:18 #36872

Számvéber Norbert írta:
Flak-buszok a Halászbástyán az ostrom után A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ez a kép brutális... Valahogy nagyon tettszik. Elhagyott flak lövegek egy rommá lőtt Budapesten... Az ágyúcsövek felfelé állnak, várva az ellenséget, mely az égből támad. Ezer meg ezer ellenséges gépet, van bőven célpont. Viszont észrevettem valamit a busznak az első kereke hiányzik!?! Gondolom leparkolták a járműveket, aztán már annyir szűk volt a hely máshová nem is lehet vonszolni, akkor már maradjon ott, és szedjük le a kereket helyzet, vagy a lopós szovjetek szedték le?!A harmadik eshetőség(színes gumitolvajok) ennél az esetben nem valószínű opció:blink:<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 19:35 #36874

• HunBütyök
A Halászbástya nem a nyóvckerben van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 19:37 #36876

Fantasztikus kép ! Ritkán ragadnak meg képek de ez....
Nekem a flak csöve alatti szobrok tetszenek legjobban .
Mindenhol pusztulás de szobrok mégis állnak .
Ezt a képet lehet tudni hogy kik készítették ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 júl. 18 19:40 #36878

Luger írta:

Biztos nem németek, szerintem oroszok se, azok ott flangáltak volna a képben, a mamuszaikban, vigyorognának a képben, néhányan meg épp a buszokat pakolnák ki éppne. Szerintem a front elvonulása utána nemsokkal civil készíthette...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 02 13:25 #37517

Sziasztok !
Nem bírtam ki de be kell másolnom 1 szöveget . Nem tom ki írta de röhej, szeretem a zrínyi rohamlöveget de ez

Ezt írta:A rohamlöveg hatékonyságát vizonyítja hogy amikor orosz csapatok vonultak az alföld felé, akkor a hadsereg odaküldött kb 10 db rohamlöveget. Ezek 1-2 hétig vissza tudták verni az orosz támadásokat. A harckocsi fő problémája az volt hogy nem volt elég belőle. Páncélzata megfelelő volt, tűzereje egyszerűen páratlan! Képes volt minden akkori harckocsi kilövésére. Némi módosítással és korszerűsítésel nég ma is megálná a hejét.

Gondoltam a hibákat nem javítom ki így még jobb .
És ez van fent a neten ....
www.freeweb.hu/zsoltmilitary/index15.html itt találtam
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 02 13:35 #37518

• Zeki
Ez vicc, ezt nem valami olyan ember írta, aki nem foglalkozik a vh-val, csak magyar cucc, ezért fényezi? A másik meg maga a csata. Mik jöttek a szovjeteknél? szekerek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 02 13:38 #37519

Hát ez az, aki ilyet ír a kezét venném.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 02 13:46 #37524

Luger írta:

Szerintem is jó kép, de a pusztítás mértéke elszomorító...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 02 14:40 #37528

• HunBütyök
Na lássuk csak. Mivel tudjátok hogy a magyar tüzérség s zívvügyem és a magyar páncélosok is, ezért ezt nem hagyhatom szó nélkül.
Aki ezt írta, annak dupla f*szkorbács és kosárlabdázó néger általi anális inzultálást javasolok.

A Zrínyi kiváló rohamlöveg volt. De: a futómű gyengségi már a Turánoknál bebizonyosodtak. Később jópár Zrínyit kötényezéssel is elláttak.

A bármilyen harckocsi megsmmisítése fizikailag elképzelhető volt, gyakorlatban nemtudom. Ugyanis tarackja volt a Zrínyinek. Már írtam a tarackok páncéltörő lövedékeiről. Azok nagyot tudtak szólni. De, hogy azzal eltaláljunk valamit, annyi esélyünk volt rá mint medúzának a sivatagban. na jó annál azért több, hiszen a 8 cm-es Skoda ágyúk is kapkodták a T-34-eseket. (De láttunk képet az ellenpárjairól is, amikor egy M10 vagy Ml-20 eltűntette a Galambduc elejét. )Ellenben gyakorlatilag mozgó célok ellen, nagy távolságból harmatgyenge jószágok voltak. 1000-1500 méteren a rohamtarackok úgy körbelövöldözték a T-34-est mint részeg ember a WC-kagylót.
Na meg vegyük azt hogy a rohamtarackoknál funkciójukra való tekintettl páncélosok elleni lőszer nagyon kevés volt. 10-15 darab.

De láttunk képet az ellenpárjairól is, amikor egy Ml-20 eltűntette a Galambduc elejét.

Hogy a Zrínyi megváltoztassa a háború kimenetelét, minimum 20 000 darab kellett volna belőle.
Alapjáraton kiváló rohamtarack volt, de ilyen szintű járműnek volt mondható már 1942 novemberében-decemberében a Su-122, vagy a németek által produkált Stuh 42.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla