Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Tüzérség

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 aug. 07 12:53 #37723

• Roland
panzer2 írta:
Hát ez az, aki ilyet ír a kezét venném.

Én pedig annak, aki az ilyen honlapokat a fennhatósága alatt tartja! (Még akkor is, ha szabad honlapnak számít)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 18 17:37 #42732

• koi
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
Flak-buszok a Halászbástyán az ostrom után A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ez a kép brutális... Valahogy nagyon tettszik. Elhagyott flak lövegek egy rommá lőtt Budapesten... Az ágyúcsövek felfelé állnak, várva az ellenséget, mely az égből támad. Ezer meg ezer ellenséges gépet, van bőven célpont. Viszont észrevettem valamit a busznak az első kereke hiányzik!?! Gondolom leparkolták a járműveket, aztán már annyir szűk volt a hely máshová nem is lehet vonszolni, akkor már maradjon ott, és szedjük le a kereket helyzet, vagy a lopós szovjetek szedték le?!A harmadik eshetőség(színes gumitolvajok) ennél az esetben nem valószínű opció:blink:<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:19

észrevettétek azt a légvédelmi géppuskát a háttérben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 07:39 #42756

koi írta:
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:
Flak-buszok a Halászbástyán az ostrom után A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ez a kép brutális... Valahogy nagyon tettszik. Elhagyott flak lövegek egy rommá lőtt Budapesten... Az ágyúcsövek felfelé állnak, várva az ellenséget, mely az égből támad. Ezer meg ezer ellenséges gépet, van bőven célpont. Viszont észrevettem valamit a busznak az első kereke hiányzik!?! Gondolom leparkolták a járműveket, aztán már annyir szűk volt a hely máshová nem is lehet vonszolni, akkor már maradjon ott, és szedjük le a kereket helyzet, vagy a lopós szovjetek szedték le?!A harmadik eshetőség(színes gumitolvajok) ennél az esetben nem valószínű opció:blink:<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:19

IUgen, de az nem géppuska, hanem egy Flak-36-os légvédelmi ágyú:pinch:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 09:52 #42761

• koi
Jagdpanther írta:
koi írta:
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:

a távolság miatt olyan volt,mint egy géppuska
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 14:14 #42769

Luger írta:
Fantasztikus kép ! Ritkán ragadnak meg képek de ez....
Nekem a flak csöve alatti szobrok tetszenek legjobban .
Mindenhol pusztulás de szobrok mégis állnak .
Ezt a képet lehet tudni hogy kik készítették ?

A \&quot;kik készítették\&quot;-re nem tudok válaszolni, de ez nagyon úgy néz ki, mint a Kapisztrán tér, ami az \'50-es évek végén még nagyon hasonlóan mutatott! <br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-09-19 16:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 15:09 #42770

• Bazooka Joe
Norbi leírta, hogy a kép a Halászbástyán készült, ráadásul az ostrom után. Tehát több mint valószínű, hogy a szovjetek készítették.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-19 17:14
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 16:13 #42771

Bazooka Joe írta:
Norbi leírta, hogy a kép a Halászbástyán készült, ráadásul az ostrom után. Tehát több mint valószínű, hogy a szovjetek készítették.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-19 17:14

Nem is azt írtam, hogy ez a Kapisztrán tér, csak azt, hogy úgy néz ki. Az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején, de még a közepén is, még nagyon sok hasonló romos területet lehetett találni (és naná, hogy oda mentünk játszani), persze fegyvereket már nem.

Egyébként a romos ház, ami előtt a második Flak áll, ott ma - ahogy beazonosítottam, úgy vélem - a Hilton szálló sarka van, balra pedig a Mátyás templom, aminek a sarkán van egy kisebb ház (Kiskápolna? Paplak?), és annak a csücskén volt az a gázlámpás-tartó konzol, amit a képen látni.

A kép pedig kb. a Halászbástya Szentháromság téri bal mellvédje alól készülhetett valahol (ha a bal oldalt a Mátyás templom főbejáratától szembe, balra, azaz Pest felé nézve határozzuk meg).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 19 19:32 #42780

• Roland
koi írta:
Jagdpanther írta:
koi írta:
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:

Ez a kép brutális... Valahogy nagyon tettszik. Elhagyott flak lövegek egy rommá lőtt Budapesten... Az ágyúcsövek felfelé állnak, várva az ellenséget, mely az égből támad. Ezer meg ezer ellenséges gépet, van bőven célpont. Viszont észrevettem valamit a busznak az első kereke hiányzik!?! Gondolom leparkolták a járműveket, aztán már annyir szűk volt a hely máshová nem is lehet vonszolni, akkor már maradjon ott, és szedjük le a kereket helyzet, vagy a lopós szovjetek szedték le?!A harmadik eshetőség(színes gumitolvajok) ennél az esetben nem valószínű opció:blink:&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:19

Igen, egy jó nagy géppuska.
Egyébként minden nyílt várostérre helyeztek légvédelmet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 12:08 #42801

• koi
Roland írta:
koi írta:
Jagdpanther írta:
koi írta:
portillo írta:
Számvéber Norbert írta:

Ez a kép brutális... Valahogy nagyon tettszik. Elhagyott flak lövegek egy rommá lőtt Budapesten... Az ágyúcsövek felfelé állnak, várva az ellenséget, mely az égből támad. Ezer meg ezer ellenséges gépet, van bőven célpont. Viszont észrevettem valamit a busznak az első kereke hiányzik!?! Gondolom leparkolták a járműveket, aztán már annyir szűk volt a hely máshová nem is lehet vonszolni, akkor már maradjon ott, és szedjük le a kereket helyzet, vagy a lopós szovjetek szedték le?!A harmadik eshetőség(színes gumitolvajok) ennél az esetben nem valószínű opció:blink:&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-07-18 21:19

Igen, egy jó nagy géppuska.
Egyébként minden nyílt várostérre helyeztek légvédelmet.
olyan,ami átviszi a páncéllemezt:woohoo:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 14:38 #42815

• HunBütyök
Igazából szinte minden géppuska tud átvinni páncélemezt, csak kérdés a vastagság. Pl. a francia 7,5 mm Reeibel mle.31 harckocsigéppuska 150-200 méteren 15 mm páncéllemezt vitt át a speciális AP lövedékkel. Az MG 34 100 méteren 8 mm-t, a 12,7 mm-es amerikai géppuska pedig 100 méteren 20 mm páncélemezt tudott átvinni, úgyhogy általános jellegű megállapításokba ne bocsátkozzunk megfelelő ismereteanyag nélkül. És ne nevessünk azon hogy a géppuska átviszi apáncéllemezt, hiszen amint látjátok át tudta vinni.

Külön érdekesség, amit Földi Palibácsi sem ír le: a francia harckocsik géppuskalőszer javadamazása úgy volt megoldva, hogy 1/3 részben ilyen nehézlőszer volt bestócolva, 2/3 részben sima géppuska lőszer. A nehézgolyók kisebb távolságra vittek el, viszont lyuggattak, ha pl. egy német páncélgépkocsit soroztak meg. A páncéltörő géppuska lőszer elég elavult megoldás volt, hiszen már másodlagos fegyverként pl. a Citroen-Kégresse M29 gyarmati páncélgépkocsiban is használták.

A FlaK 36 amúgy sem volt géppuska, még csak gépágyú sem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 16:06 #42824

HunBütyök írta:
Igazából szinte minden géppuska tud átvinni páncélemezt, csak kérdés a vastagság. Pl. a francia 7,5 mm Reeibel mle.31 harckocsigéppuska 150-200 méteren 15 mm páncéllemezt vitt át a speciális AP lövedékkel. Az MG 34 100 méteren 8 mm-t, a 12,7 mm-es amerikai géppuska pedig 100 méteren 20 mm páncélemezt tudott átvinni, úgyhogy általános jellegű megállapításokba ne bocsátkozzunk megfelelő ismereteanyag nélkül. És ne nevessünk azon hogy a géppuska átviszi apáncéllemezt, hiszen amint látjátok át tudta vinni.

Külön érdekesség, amit Földi Palibácsi sem ír le: a francia harckocsik géppuskalőszer javadamazása úgy volt megoldva, hogy 1/3 részben ilyen nehézlőszer volt bestócolva, 2/3 részben sima géppuska lőszer. A nehézgolyók kisebb távolságra vittek el, viszont lyuggattak, ha pl. egy német páncélgépkocsit soroztak meg. A páncéltörő géppuska lőszer elég elavult megoldás volt, hiszen már másodlagos fegyverként pl. a Citroen-Kégresse M29 gyarmati páncélgépkocsiban is használták.

Csatlakozván az előttem szólóhoz, nem csak a géppuskák, de a gépkarabélyok is képesek átütni az acéllemezt. Például az AK-47-esek, és változatai 7,62 szabványos acélmagvas lőszerei, 100 m távolságból simán átütik a 16,5 mm-es acéllemezt.
Ezt pedig gyakorlatban is meg tudom erősíteni, mivel az egykori magyar AKM-mel lazán átlőttem az UIC 60 jelzésű szabványos nemzetközi törzshálózati vasúti sín 16,5 mm-es gerincét (a függőleges részét), márpedig a vasúti sín, az A60-as hengerelt szerkezeti acélból van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 16:14 #42825

• HunBütyök
Basszus, ez nem semmi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 16:22 #42827

Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Csatlakozván az előttem szólóhoz, nem csak a géppuskák, de a gépkarabélyok is képesek átütni az acéllemezt. Például az AK-47-esek, és változatai 7,62 szabványos acélmagvas lőszerei, 100 m távolságból simán átütik a 16,5 mm-es acéllemezt.
Ezt pedig gyakorlatban is meg tudom erősíteni, mivel az egykori magyar AKM-mel lazán átlőttem az UIC 60 jelzésű szabványos nemzetközi törzshálózati vasúti sín 16,5 mm-es gerincét (a függőleges részét), márpedig a vasúti sín, az A60-as hengerelt szerkezeti acélból van.

Ez igen szépen megfogalmasztad és nagyon tudsz Hajcihő!Jó hogy itt vagy közöttünk!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 18:00 #42849

• HunBütyök
Én kezdtem el kifejteni a témát Andy, Hajcihő megerősített, és gyakorlati példával igazolt engem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Tüzérség! 2010 szep. 20 18:12 #42850

• Roland
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Sőt, a 7,62-es acélpántos lövedékek is képesek átütni a kommandósok által alkalmazott gépjármű páncélzatot. (Erre szervezett amerikai bankrablások során derült fény)
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.21 másodperc
Joomla templates by a4joomla