portillo írta:
Hmm... Nem semmi mennyi mindent tudsz. Tényleg le a kalappal, és nagyon érdekes is a téma...(kémia). Erről az jut az eszembe hogy valaki alkoholista lúzer lesz a te korodban, valaki meg nagytudású, befutott üzletember, családdal, és mindene megvan, legfelsőbb körökben járkál, stb sbt. Valaki megelégszik az átlagossal, délutánonként, tv, videó, leül a számítógép elé és nem csinál semmi hasznosat. Valaki viszont eközben dolgozik, tanul, előbbre jut... És a végén édes lesz az eredmény. Mindenki maga választja meg hogyan él.
De amúgy azt szerettem volna megkérdezni hogy miért nevezed az u235ös izotópot \"normálnak\", mikor a 238as a gyakoribb ha jól tudom...(csípem a kémiát)
Sokkal kevesebbet tudok, mint szerenék, és minél többet tudok, annál inkább ráébredek, hogy mennyire keveset tudok.
Egyébiránt a kémiai ismereteim igencsak marginálisak, bár kétségkívül ötösre vizsgáztam belőle annó, viszont ez nem jelenti azt, hogy nagyon elmélyültem volna benne, pusztán annyit, hogy volt egy remek tanárom.
Személy szerint én az egész életemet végigszórakoztam, mert sose voltam hajlandó begyepesedni, és megelégedni az átlagos eredményekkel, se, ha buliról, se, ha csajokról, se, ha a tudás megszerzéséről, stb., volt szó.
Számomra mindig is fontos volt a kihívás, és a kihívásra történő megfelelés.
Tökre jó játék.
Az a helyzet, hogy intellektuálisan (és jó rész fizikailag is), nem öregedtem meg (legalábbis ez utóbbiban sokkal kevésbé, mint a kortársaim), ez pedig maga az élvezet.
Ehhez pedig arra van szükség, hogy az élvezeteimhez szükséges hátteret is képes legyek biztosítani a magam számára. Ennek pedig az a feltétele, hogy képes legyek olyan értéket kínálni a világnak, amit az \"megvesz\" tőlem. Ez pedig a folyamatosan frissülő ismeret, és a megkérdőjelezhetetlen innovatív készség, no meg a lazaság.
Így aztán nem igazán hiszem, hogy lenne a világon olyan dolog, ami pénzért beszerezhető, hogy ne tudnám megvenni magamnak, ha éppen olyan kedvem lenne, és ráadásul igencsak sok értékes barátsággal, és társadalmi kapcsolattal rendelkezem, életkortól függetlenül, szóval cefetül megéri alkotó innovatív emberré válni, és annak is maradni.
A kérdésedre: Az U235-öt idézőjelesen címeztem normálnak, mert a nagy többség azt ismeri, mint az atombombában jókora bummot csináló izét.
Most minek is lepnénk meg őket azzal, hogy a 235-ös atomsúlyú urán a \"speciális\" és ami nagy tömegben fellelhető, az egy másik atomszámú izé? (A dúsítás szükségszerűségéről, és technikájáról meg végképp ne is beszéljünk.)