portillo írta:
Hajcihő írta:
Személy szerint én az egész életemet végigszórakoztam, mert sose voltam hajlandó begyepesedni, és megelégedni az átlagos eredményekkel, se, ha buliról, se, ha csajokról, se, ha a tudás megszerzéséről, stb., volt szó.
Hmm... Ugyanazt gondolom én is az életről mint amit véghezvittél. Sokan, a nagy tudású emberek között begyepesednek, és a szakirányukban megfeledkezve bezárkózva élik le magányos életüket... Ez is a másik véglet, amikor az ember nem használja ki az elismeréseket, pénzt, nem használja ki hogy színes, sokrétű hobbikat űzhetne, sok szép helyen, jó társaságban, barátokkal, akikkel szeret lenni. Aki viszont kihasználja mindezt, az elér mindent ami az életnek nevezett körforgás nyújthat, és lesz ami lesz az élet után,és lesz ami lesz utána, az is egy kihívás lesz, nyugodtan áll elébe.
Nos, hogy véghez vittem-e azt nem tudom, hogy törekedtem rá, az biztos, és most is azt teszem. Egyes szakirányokba elmenni szükséges, azonban ez nem jelentheti azt, hogy más dolgok iránt ne érdeklődhetne kellő átéléssel az ember.
A magányosság oka inkább szocializációs, mintsem intellektuális probléma. Persze néha igencsak jó egyedül lenni a világgal, és távol az emberektől, ez azonban nem magányosság, hanem - időleges - félrevonulás, ami kell is a feltöltődéshez, pl. Washington állam vadonjaiban, vagy - mondjuk - a Bahamák egy szigetén, néhány napig, hétig. (De ugyanilyen jó ám erre a Bakony erdeje, vagy a Körösök nádasvilága is, stb.)
Az élet utáni dolgok mikéntje sosem izgatott, ebből a szempontból éppen annyira pragmatikus vagyok, mint a japánok, következésképpen ezt az - egyetlen - életet kell a lehető legjobban kihasználni, mert ez egy olyan harc, ahol lehetőleg a legtöbb csatát meg kell nyerjük, ha már előre tudjuk, hogy a háborút garantáltan elveszítjük.
A háború jövendőbeli megnyerésének a hite pedig azoknak való, akik képtelenek a csatáik többségét megnyerni.
Nos én nyertese vagyok az élet csatáinak, így aztán nem igazán zavar (csak pokolian dühít) az a tudat, hogy vesztes háborút vívok.